Ogłoszenie |
Administracja Forum
|
Ołówek, gumka, kartka. Czyli zajawka na rysowanie :) |
Autor |
Wiadomość |
CrasheR
Pomógł: 123 razy Dołączył: 20 Gru 2010 Posty: 609 Skąd: Nibelheim
|
Wysłany: Nie 07 Kwi, 2013 17:13
|
|
|
shiwt, Widocznie nie patrzysz na to racjonalnie. 2 lata temu, bo nie zacząłem rysować w styczniu, a pod koniec listopada, nie potrafiłem rozmazywać, a tym bardziej cieniować. Wile osób twierdzi, że od tamtego czasu technika "cieniowania" znacznie się u mnie poprawiła, proporcje ciała są bardziej zbliżone do tych "normalnych", a kreska jest bardziej pewna. Dodatkowo nauczyłem się posługiwać różnymi twardościami ołówków, dlatego sorry, ale nie twierdzę, iż te 2 lata zmarnowałem
Cytat: | Równie dobrze 3 lata temu mogłeś też rozmazać ołówek na obrazku i byłoby identycznie. |
You kidding, right? |
|
shiwt
Preferowany:
Pomógł: 13 razy Dołączył: 02 Lip 2010 Posty: 131 Skąd: z Polski
|
|
|
|
CrasheR
|
Wysłany: Nie 07 Kwi, 2013 21:40
|
|
|
Cytat: | Po prostu też sobie amatorsko rysuję/maluję i zawsze będę patrzeć inaczej niż osoby, które nie miały nigdy ołówka w ręku. |
Akurat tutaj się bardzo mylisz. Udzielam się na pewnym forum (link ), gdzie osoby znają się dość dobrze na rysunku. W szczególności Chi ^^
Co do cieni. Próbowałem wcześniej cieniować i nie wychodziło mi to dobrze, ale nie dodawałem tutaj prac, bo i po co. Za dużo tego :)
Przykłady:
Cytat: | Co do 2 lat - sam w tym czasie uczyniłem dużo większy postęp, jednak to każdego indywidualna sprawa, bo zawsze mogłoby być jeszcze lepiej a niestety nie jest. |
Jak sam ładnie zauważyłeś "indywidualna sprawa". 2 lata temu nie potrafiłem rysować, teraz robię to tak jak widać, talentu nie mam, ale uczę się, próbuję, więc nie dziw się, że twoje postępy były większe |
|
Viuu
Project-Ayus
Preferowany:
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Maj 2010 Posty: 106 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Nie 07 Kwi, 2013 23:41
|
|
|
Masz racje w jednym, cieniowanie wychodzi ci dużo lepiej (a wtedy jakieś było? :O), ale teraz dużo gorzej wychodzą ci oczy. Wyglądają naprawdę okropnie x.x
(Mówię o rysunku naruto ofc). |
|
CrasheR
|
Wysłany: Pią 12 Kwi, 2013 14:47
|
|
|
W swoim zyciu narysowalem naruto max 3 razy xd Raczej przyzwyczajony jestem do kreski DB, poza tym Naruto miał takie oczy, co prawda zrypałem trochę powiekę, bo za bardzo okrągła jest i trochę za długa, ale ogólnie wygląda tak jak powinno. Jeżeli możesz napisz co dokładnie Ci się w tym oku nie podoba.
Cytat: | (a wtedy jakieś było? :O) |
Tu chodziło o cieniowanie względem ogółu, a niedokładnie tej pracy.
[ Dodano: Pią 12 Kwi, 2013 15:46 ]
Teen Gohan Super Saiyan God.
Nie jestem z niego zadowolony, jednakże, przez 5 dni nic nie było ^~^ |
|
Leoś
|
Wysłany: Pią 12 Kwi, 2013 14:49
|
|
|
Chyba ma za małe oczy, ale i tak jest spoko. Lepszego bym nie narysował. |
|
|
|
Ozzma
Preferowany:
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Wrz 2009 Posty: 88 Skąd: Stumilowy Las
|
Wysłany: Pią 12 Kwi, 2013 19:07
|
|
|
Ja też bym nie narysowała lepiej, jednak wygląda on jakby uciekł z obozu pracy przed ścięciem włosów. Przepraszam za krytykę . |
|
CrasheR
|
Wysłany: Pon 15 Kwi, 2013 14:23
|
|
|
Jak napisalem, nie jestem zadowolony z tego rysunku. Poza tym Db ma niespecjalna kreske, ktora jest dla wiekszosci przestarzala.
Rysunek, na ktorym wzorowalem glowe.
http://kingvegito.deviant...ished-173812573 ;)
[ Dodano: Pon 15 Kwi, 2013 15:20 ]
Kolejna praca. Tym razem własna koncepcja Saiyana. Po prostu, gdybym był Saiyanem, chciałbym tak wyglądać ^^
|
|
Viuu
Project-Ayus
Preferowany:
|
Wysłany: Pon 15 Kwi, 2013 14:46
|
|
|
Widać teraz twoje umiejętności. No bo chyba po raz pierwszy nie przerysowywałeś... i wygląda słabo.
Cytat: | Po prostu, gdybym był Saiyanem, chciałbym tak wyglądać ^^ |
Naprawdę chciałbyś mieć tak krzywą mordę? :O |
|
CrasheR
|
Wysłany: Pon 15 Kwi, 2013 17:30
|
|
|
Gohan, Goku w stroju Laharla. Jest w tym temacie sporo rysunkow narysowany, a. nie przerysowywanych, choc takowe te sie znajda (np freezer). Po prostu pierwszy raz rysowalem nowa postac.
Cytat: | Naprawdę chciałbyś mieć tak krzywą mordę? :O |
Zobacz, w którym kierunku on patrzy... Poza tym po co tyle żółci? Skoro nie podoba się można napisać to w sposób, który zachowa przynajmniej pozory tego, iż jesteś dobrze wychowany. :)
[ Dodano: Pon 15 Kwi, 2013 18:29 ]
Lekko zmieniona wersja. Ciemniejsze brwi, poprawione lewe oko(jego prawe), krótszy kosmyk włosów z prawej strony.
|
|
Draken
Preferowany:
|
Wysłany: Pon 15 Kwi, 2013 17:54
|
|
|
CrasheR, on ma lewe (jego prawe) oko wyżej, niż prawe...
Ogólnie fajna kreska, nie drży Ci ręka (albo wielokrotnie poprawiasz, )
Cieniowanie lekko widoczne, ale to chyba typowe dla tego stylu...
Faktury to ja tu nie widzę, sorki.
Aha, no i potrafiłbyś narysować coś innego niż w stylu anime/mangi/cokolwiektojest?
Chciałbym zobaczyć jak sobie radzisz z czymś innym. |
________________________ http://draketheslayer.deviantart.com/
|
|
|
|
CrasheR
|
Wysłany: Pon 15 Kwi, 2013 18:11
|
|
|
Cytat: | CrasheR, on ma lewe (jego prawe) oko wyżej, niż prawe... |
Taki zabieg był zamierzony. Zobacz na zmarszczkę pomiędzy oczyma. Co prawda widzę, iż brew narysowałem zbyt nisko oraz jest za krótka co psuje cały efekt.
Cytat: | Faktury to ja tu nie widzę, sorki. |
Nie umiem jeszcze rysować wklęsłych i wypukłych przestrzeni, tym bardziej w mandze...
W tym temacie znajduje się już jeden niemangowy rysunek, ale dodam go jeszcze raz:
|
|
Viuu
Project-Ayus
Preferowany:
|
Wysłany: Pon 15 Kwi, 2013 18:18
|
|
|
Cytat: | Poza tym po co tyle żółci? Skoro nie podoba się można napisać to w sposób, który zachowa przynajmniej pozory tego, iż jesteś dobrze wychowany. :) |
Wiesz, że to było w formie "żartu", tak?
Miej ty trochę dystansu do siebie i nie bierz wszystkiego tak serio -.-
Poza tym... jak napisze, że mi się coś nie podoba to oznacza, że jestem źle wychowany? |
|
CrasheR
|
Wysłany: Pon 15 Kwi, 2013 19:39
|
|
|
Przepraszam, mała wpadka xD Teraz dopiero czytając cytat zauważyłem źle dobrane słowa.
Chodziło mi raczej o to, że skoro musisz już dodawać atakujące komentarze, to zachowaj przynajmniej pozory tego, iż jesteś dobrze wychowany i napisz je w mądry sposób, jednakże skoro to był żart... Dla Ciebie takowe wiadomości mogą być "żartobliwe", jednakże przez resztę mogą zostać odebrane opacznie.
[ Dodano: Pon 15 Kwi, 2013 20:39 ]
Kolejna poprawka:
|
|
dobiko
Preferowany:
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 14:04
|
|
|
To ja też swoim "talentem" się popisze a co xD
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|