Zdarzenia graficzne |
Autor |
Wiadomość |
batista1230
Preferowany:
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 10:50
|
|
Zdarzenia graficzne
|
Mam takie pytania:jest możliwość wykonania alchemii na zdarzeniach ale z oprawą graficzną
wiem że można zrobić HUD na zdarzeniach a w rm2k robili wszystko na zdarzeniach.
jedynie udało mi się zrobić alchemie poprzez polecenie [Pokaż wybór],tło zrobiłem poprzez polecenie[Pokaż obrazek] ale chciałbym zrobić wybór jakiś bardziej estetyczny np. obrazkowy |
________________________ SzamanŻycia
|
|
|
|
spartanPAGE
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Gru 2011 Posty: 103 Skąd: Hellada
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 11:50
|
|
|
Niech całość dzieje sie na nowej mapie podszywającej się pod menu z twoją alchemią. |
|
|
|
batista1230
Preferowany:
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 12:15
|
|
|
myślałem o tym ale musiał bym zrobić bardzo dużo map i dalej wybór byłby pokazywany przez polecenie [pokaz wybór] czyli cztery mało fajnie wyglądające prostokąty z napisami |
________________________ SzamanŻycia
|
|
|
|
spartanPAGE
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Gru 2011 Posty: 103 Skąd: Hellada
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 13:44
|
|
|
Wcale nie. Istnieje coś takiego jak ALGORYTM, który powinien na tej mapie wystąpić. |
|
|
|
ADI
Preferowany:
|
Wysłany: Pon 06 Maj, 2013 11:19
|
|
|
Można też ustawić wyświetlanie poszczególnych obrazów za pomocą odpowiednich warunków. Wtedy nie będzie potrzeby wstawiać "pokaż wybór". :P
Wszysto co zobaczy się na ekranie będzie serią obrazków, które będą wywoływane za pomocą warunków, czy zmiennych itp.
[ Dodano: Pon 06 Maj, 2013 11:20 ]
Można też ustawić wyświetlanie poszczególnych obrazów za pomocą odpowiednich warunków. Wtedy nie będzie potrzeby wstawiać "pokaż wybór". :P
Wszysto co zobaczy się na ekranie będzie serią obrazków, które będą wywoływane za pomocą warunków, czy zmiennych itp. |
________________________ -- Jestem ADI -- |
|
|
|
|