Jak zrobiÄ: SĹuchawki, Radio, czy jak wy to tam nazwiecie.
1. WstÄp:
SĹuchawki, radio? Jak wy to tam chcecie nazwaÄ, w moim przypadku sĹuchaweczki ;) Polega to na tym, Ĺźe w czasie gry moĹźna ustawiaÄ muzykÄ jakÄ chcemy posĹuchaÄ. Tak jak na tym filmiku: http://www.youtube.com/wa...feature=related (trzeba trochÄ poczekaÄ zanim bÄdzie pokazane). WiÄc tak dam ss jak to wyglÄ da, a potem wszystko opiszÄ.
2. Screeny:
Spoiler:
Screen z typowego zdarzenia:
Screen z przedmiotĂłw:
3. Jak zrobiÄ? (opis):
3.1: Przedmiot:
Tworzymy nowy przedmiot o nazwie jakiej tam chcecie. Robimy tak jak na screenie czyli uĹźywalnoĹÄ tylko w menu, nie zuĹźywalny, opis, jakiĹ obrazeczek, cena i typowe zdarzenie w moim przypadku 001: SĹuchawki (jak ktoĹ chce to moĹźe dodaÄ animacjÄ np. jakieĹ nutki czy coĹ takiego, ja sam w mojej grze bÄdÄ nad tym myĹlaĹ).
3.2: Typowe zdarzenie:
Dajemy jakÄ Ĺ nazwÄ ja mam SĹuchawki, funkcja brak. Dajemy jeĹli przedmiot sĹuchawki jest w posiadani moĹźna posĹuchaÄ muzyki, a jeĹli nie mamy to nic moĹźemy nic zrobiÄ. I w moim przypadku zrobiĹem tak: DaĹem, Ĺźe jeĹli mamy sĹuchawki to wybieramy: DĹźem, Coma, Perfect lub WyĹÄ cz. ZrobiĹem to za pomocÄ pokaĹź wybĂłr, i w kaĹźdym wyborze kolejny wybĂłr, i w kaĹźdym wyborze po 3 piosenki do posĹuchania, oraz WyĹÄ cz. W opcji wyĹÄ cz dodaĹem caĹkowite wyĹÄ czenie muzyki, oraz wybĂłr muzyki standardowej z ekranu tytuĹowego.
4. ZakoĹczenie:
MyĹlÄ, Ĺźe poradnik siÄ przydaĹ i pomogĹem jakiejĹ czÄĹci uĹźytkownikĂłw, poradnik napisaĹem sam, zakaz kopiowania na inne forum bez mojej zgody, specjalnie dla uĹźytkownikĂłw ULTIMA ;)
Niedawno sam sprĂłbowaĹem to zrobiÄ, bo mnie akurat zrobienie radia interesowaĹo. (coĹ jak w FallOut New Vegas). DziÄki Wszystko zrozumiaĹe, 9,5/10
JuĹź nie edytnÄ Wtedy chodziĹo mi tylko o to, kiedy moĹźna uruchomiÄ te sĹuchawki, ale 5 sekund później siÄ zorientowaĹem xDDD Wiem, jestem gĹupi I zapomniaĹem edytnÄ Ä.
CzeĹÄ mam pytanie . Czy ktokolwiek wie jak moĹźna zrobiÄ Radio jako zdarzenie np. stojÄ ce na stole , ktĂłre po wĹÄ czeniu wĹÄ cza losowÄ piosenkÄ ? ( Po wyjĹciu z pomieszenia Muzyka siÄ wyĹÄ cza a caĹÄ akcjÄ moĹźna powtĂłrzyÄ ? ) Dam pomĂłgĹ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum