Obecnie jestem w trakcie tworzenia jednoczeĹnie kilku gier, jednak nigdy nie wiem jaki system walki wciÄ ga najbardziej. Czy podstawowy system walki z RPG Makera XP was zadowala? Czy moĹźe uwaĹźacie Ĺźe gry z ABS'ami sÄ lepsze? A moĹźe wedĹug was walki powinny byÄ tworzone na zdarzeniach?
Jeszcze jedno, bo zrodziĹ mi siÄ ciekawy dosyÄ pomysĹ. Dla tych ktĂłrzy znajÄ system walki z "God of War", chodzi tu o wciskanie/przytrzymywanie/krÄcenie odpowiednimi przyciskami na czas, bardzo liczy siÄ refleks. Co myĹlicie o takim systemie walki w grze na RMXP? A czy przykĹadowo walka stworzona za pomocÄ zdarzeĹ i "PokaĹź WybĂłr"(z atakami) byĹaby lepsza? ;)
Opcji mam duĹźo, nie wiem jednak co wybraÄ >_>
Zaznaczajcie w ankiecie, wypowiadajcie siÄ, osĂłb ktĂłre korzystajÄ z VX teĹź chÄtnie posĹucham, a raczej "poczytam"
Chodzi o coĹ typu 'kliknij odpowiedni przycisk w odpowiednim czasie, gdy ujrzysz go na ekranie', jeĹźeli nadal nie wiesz co mam na myĹli to zobacz tutaj:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
choÄby 5:15 pojawia siÄ przycisk po prawej stronie(kĂłĹko)
Zdecydowanie ABS. ChoÄ uwaĹźam, Ĺźe kaĹźdy BS jest dobry, zaleĹźy do jakiej gry to ABS nadaje grze dynamiki. MoĹźesz walczyÄ na mapie, uĹźywaÄ czarĂłw, masz bardzo duĹźe moĹźliwoĹci, ale zaleĹźÄ ce od ABSa oczywiĹcie. OgĂłlnie jest ciekawy.
________________________ KolekcjonujÄ "PomĂłgĹ". JeĹźeli ci pomogĹem i chcesz wzbogaciÄ mojÄ kolekcjÄ, kliknij "PomĂłgĹ".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum