Zamknięty przez: Ayene Nie 27 Lis, 2011 12:45 |
Armor points, nowa statystyka z wĹasnym gauge. |
| Autor |
Wiadomość |
flang3r

Preferowany:

Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Lis 2011 Posty: 51 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 20:16
|
|
|
Armor points, nowa statystyka z wĹasnym gauge.
|
Hej;)
PotrzebowaĹbym skrypt na nowy gauge, caĹkowicie nowÄ
statystykÄ "armor points", ktĂłra wskazywaĹaby wytrzymaĹoĹÄ pancerza. Po spadku wartoĹci tej statystyki do zera (pod wpĹywem obraĹźeĹ) wszelkie wĹaĹciwoĹci pancerza zanikaĹyby a obraĹźenia zmniejszaĹyby nasz pasek HP;)
W skrĂłcie - takie jakby hp pancerza:) |
|
|
|
sled

Preferowany:

Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 93 Skąd: InowrocĹaw
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 21:21
|
|
|
|
Nie jestem pewny, ale raczej niema takiego skryptu, a przynajmniej ja siÄ z nim nie spotkaĹem. Jednak moĹźesz to osiÄ
gnÄ
Ä bawiÄ
c siÄ nieco zmiennymi (-x punktĂłw w zmiennej po kaĹźdej walce) i wĂłwczas powinien pasowaÄ skrypt zmiennej ktĂłry znajdziesz tutaj na forum. MoĹźesz takĹźe zastosowaÄ skrypt z "bonusami" do eq, ale ponownie byĹ musiaĹ siÄ nieco pobawiÄ w zmiennych (po prostu owe bonusy byĹyby odejmowane po spadniÄciu zmiennej do poziomu x )
TrochÄ to pogmatwanie wytĹumaczyĹem, ale powinieneĹ zrozumieÄ |
|
|
|
flang3r

Preferowany:

|
Wysłany: Czw 24 Lis, 2011 16:53
|
|
|
|
Rozumiem.
A czy moĹźesz mi podpowiedzieÄ czy da siÄ to ustawiÄ globalnie, czy trzeba ustawiaÄ te warunki, zmienne itp. do kaĹźdej zbroi z osobna? |
|
|
|
sled

Preferowany:

Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 93 Skąd: InowrocĹaw
|
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 01:07
|
|
|
|
zaleĹźy jak szczegĂłĹowo chcesz by to wyglÄ
daĹo gdyĹź moĹźesz wszystko zapisaÄ na jednej zmiennej jako "ogĂłlna wytrzymaĹoĹÄ ekwipunku" czy coĹ takiego jeĹli natomiast chcesz do kaĹźdej zbroi z osobna wĂłwczas bÄdziesz siÄ musiaĹ pomÄczyÄ przy kaĹźdym z osobna...
Na pocieszenie dodam Ĺźe jest baaardzo duĹźo moĹźliwoĹci kombinowania w skryptach z eq wiÄc moĹźesz to na wiele sposobĂłw urozmaiciÄ jak np
http://www.rpgrevolution....showtopic=49883
(pierwszy przykĹad z brzegu)dlatego masz teĹź spore pole do popisu:) |
|
|
|
flang3r

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 17:05
|
|
|
|
No no caĹkiem ciekawe jest te demo co podesĹaĹeĹ;) ZwĹaszcza grid system
Ja poprĂłbujÄ jeszcze z tymi zmiennymi bo generalnie chodzi mi o zaimplementowanie czegoĹ globalnego. MoĹźe pokombinujÄ jeszcze z jakimĹ statusem "brak ekwipunku", ktĂłry uaktywniaĹby siÄ przez zmiennÄ
;)
Tak czy siak dziÄki za pomoc:) |
|
|
|
|
|