Zamknięty przez: SaE Sob 11 Sie, 2012 20:43 |
Po instalacji błąd. |
| Autor |
Wiadomość |
reshi

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 12:03
|
|
|
Po instalacji błąd.
|
Witam mam problem zainstalowałem rpg vx ace pl i gdy chcę włączyć wyskakuje następujący błąd RTP dla RPG Maker VX Ace nie jest zainstalowane. Nie wiem o co chodzi. Pobieram właśnie te dzwięki obrazy itd czy to o to chodzi ?
edit.
Dobra już działa. Ale mam drugi problem czy tylko ja tak mam czy po włączaniu programu zrobię sobie jakąś planszę odpalam grę i mam po japońsku wszystko czy chinsku czy tylko ja tak mam ? Bo jak patrzałem na screeny z modów to wszyscy mają polskie. Menu itd mam polish ale już gdy włączam grę to english.
Edytuj posty. Nhadala |
| Ostatnio zmieniony przez Nhadala Wto 10 Lip, 2012 21:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Draconis

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 12:34
|
|
|
|
W folderze w którym masz Rpg Makera VX ace odszukaj folder o nazwie:ekstra
tam powinien znajdować się folder o nazwie baza danych a w nim plik game otwórz go za pomocą programu Rpg Maker VX ace. Jeśli zadziała liczę na pomógł |
|
Diablo

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 12:47
|
|
|
|
Posłuchaj. Ściągnąłeś nie do końca spolszczoną wersję Rpg Makera Vx Ace z twierdzy. W folderze z makerem masz spolszczony projekt "na którym" zrób grę.
Albo czekaj na lepsze spolszczenie. |
|
reshi

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 12:56
|
|
|
|
Dzięki działa. A drugie pytanie. Skąd wziąć tekstury bo na rpg maker vx to było ich bardzo dużo a tu mam ich mało wkleiłem z vx tekstury ale nadal i tak nie dodają się.
PS: Trochę was pomęczę niestety.
PS2: Nie chodzi mi o tekstury broni itd ale o tekstury np drzew. |
|
|
|
Draconis

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 13:25
|
|
|
|
Chodzi ci o titlesety czy o chary? (titlesety-mapa,Chary-postacie)
Jeżeli chodzi ci o titlesety to zaczniemy od tego czy wybierasz podczas tworzenia mapy titleset "1, 2, 3, 4"? 1-do tworzenia map świata, 2-zewnątrz, 3-wewnątrz, 4-lochy/jaskinie?
Jeśli tak to wystarczy pobrać title które cię interesuje.Chary trzeba pobrać/stworzyć i dać do folderu character w folderze graphic który znajduje się w folderze gry. Mam nadzieje że pomogłem |
|
|
|