Zamknięty przez: SaE Sob 15 Wrz, 2012 19:36 |
Zdarzenia |
| Autor |
Wiadomość |
Sharin

|
Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 02:11
|
|
|
Zdarzenia
|
| Witam mam problem z zdarzeniami mianowicie chodzi mi o coĹ takiego Ĺźe wstawiĹem zdarzenie w mapie A i chciaĹbym aby tekst wyĹwietlany w tym zdarzeniu mĂłgĹ siÄ dopiero pojawiÄ jak zakoĹczy siÄ zdarzenie w mapie B. Jest taka moĹźliwoĹÄ? DokĹadnie opisujÄ
c w mapie A jest zdarzenie z tekstem i z dodaniem przedmiotu później bohater idzie na mapÄ B w ktĂłrej ma nowe zdarzenie i po tym zdarzeniu jak je wykona pojawia w Mapie A nowy tekst. |
|
|
|
master miller

Preferowany:

|
Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 06:45
|
|
|
|
To... sÄ
.... PODSTAWY PRZEĹÄCZNIKĂW ARGH!!!!
Po pierwsze: znajdĹş coĹ co siÄ nazywa Poradnik lub Tutorial do rpg maker VX i go PRZECZYTAJ.
Po drugie: na tsukuru.pl tez znajdziesz poradniki i tutoriala, co prawda pod 2k3 ale mniej-wiecej o to samo chodzi. |
|
Sharin

|
Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 11:51
|
|
|
|
Ta dziÄki za pomoc -.- RzeczywiĹcie pomocny byĹeĹ -.-
Mniejsza poradziĹem sobie juĹź z tym. Twoja PORADA byĹa naprawdÄ niezbÄdna.
NastÄpnym razem zamiast nawijaÄ Ĺźe to sÄ
podstawy to po prostu daj mi linka do podobnego tematu albo po prostu wytĹumacz. Nie kaĹźdy ma takÄ
wiedzÄ jak ty i tak samo jak ja, ty rĂłwnieĹź miaĹeĹ swoje poczÄ
tki. |
|
|
|
master miller

Preferowany:

|
Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 13:19
|
|
|
|
Spoko, Ĺap link: google.pl
Potem kochany leniu wpisujesz: rpg maker poradnik lub tutorial. :]
Boze i wy macie pracowac na moja emeryture... |
|
Loki

Preferowany:

|
Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 13:31
|
|
|
|
| Cytat: | | Boze i wy macie pracowac na moja emeryture... |
NiezapÄdzaj siÄ tak Do emerytury to pewnie jeszcze bardzo duĹźo czasu ci zostaĹo, a autor moĹźe juĹź patrzyĹ w google coĹ na temat swojego problemu i nieznalazĹ. Zdarza siÄ |
|
|
|
Sharin

|
Wysłany: Czw 02 Sie, 2012 22:48
|
|
|
|
| PatrzyĹem w google jak i tutaj na stronie za pomocÄ
metody "szukaj". Nie znalazĹem nie mogĹem sobie poradziÄ tak wiÄc napisaĹem, niestety rozczarowaĹem siÄ co do niektĂłrych tutaj osĂłb gdyĹź myĹlaĹem Ĺźe to forum ma pomagaÄ a nie prawiÄ swoje moraĹy i rozwaĹźania jakie to sÄ
podstawy itd... -.- |
|
|
|
master miller

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 03 Sie, 2012 08:07
|
|
|
|
Sharin ale jak ty przelacznika nie umiesz wykorzystac to ty nawet skrzynki nie zrobisz, a to ze jestes leniem i nie chce ci sie szukac to nie moj problem.
Nie udawaj takiego swietego. Rozumiem jakbys pytal o cos, co jest skomplikowane. |
|
Sharin

|
Wysłany: Pią 03 Sie, 2012 23:01
|
|
|
|
| Ludzi tutaj pytali o jeszcze wiÄksze bĹahostki... A co ciekawe im inni potrafili odpowiedzieÄ w sposĂłb przyzwoity. Niestety ja trafiĹem na kogoĹ kto po prostu zamiast pomĂłc zacznie gadaÄ Ĺźe to sÄ
podstawy przeĹÄ
cznikĂłw. Dobra nie kontynuujmy, poradziĹem sobie, cieszÄ siÄ z tego i nie mam nic wiÄcej juĹź do dodania. |
|
|
|
sawik99

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012 19:43
|
|
|
|
Chodzi o to, Ĺźe gdy robisz zdarzenie B, to w nim wstaw polecenie ,,ZmieĹ przeĹÄ
cznik'' np. pierwszy na ON. Później w zdarzeniu A ustaw warunek startu na ,,PrzeĹÄ
cznik 1 jest ON''
Mam nadziejÄ, Ĺźe pomogĹem
PS
@master miller to jest dziaĹ ,,wsparcie'' |
|
|
|
Sharin

|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 02:40
|
|
|
|
| sawik99 tak jak napisaĹeĹ to jest dziaĹ na wsparcie ;) dziÄki ogĂłlnie za pomoc ale odkryĹem to juĹź troszkÄ wczeĹniej ;p |
|
|
|
|
|