Mam problem z tile. Kiedy jest np. drzewo zrobione na mapce to kiedy chcÄ poĹoĹźyÄ obok nastÄpne i lekko wejdzie mi na to poprzednie to grafika z juĹź zrobionego znika tam, gdzie mi zaszĹo nowe. CO zrobiÄ by tak siÄ nie dziaĹo i przedmioty te, ktĂłre powinny nachodziĹy siÄ na siebie i nie znikaĹa juĹź stworzonych grafika?
Nie moĹźesz wszystkiego robiÄ na jednej warstwie, gdyĹź jak postawisz drzewo na drzewie, to pierwsze, ktĂłre postawisz pod wpĹywem drugiego zniknie, musisz je postawiÄ na innej juĹź warstwie. Musisz stawiaÄ drzewa zaczynajÄ c od najniĹźej warstwy, przechodzÄ c na ĹredniÄ (tÄ po Ĺrodku) koĹczÄ c na tej najwyĹźszej. Mam nadzieje, Ĺźe to jasne.
pw1602, niestety w VX jest w tilesetach tylko podĹoga oraz przestrzeĹ rĂłwna z LUB nad bohaterem. MoĹźna teĹź robiÄ zdarzenia z odpowiedniÄ grafikÄ , ale to jest dobre, jeĹli mamy maĹo zdarzeĹ na mapie.
Dlatego sprĂłbuj tego http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=3119
Nhadala, ja uĹźywam VX, a to jest w XP ^^
Valdali, mogÄ tylko, Ĺźe to moĹźe znacznie spowolniÄ grÄ.
Avara, dziÄki za wyjaĹnienie i jednak chyba uĹźyje tego skryptu :)
[ Komentarz dodany przez: Avara: Wto 21 Sie, 2012 16:09 ] Problem rozwiÄ zany. Temat zamykam. W razie czego proszÄ o PW z proĹbÄ , to temat ponownie otworzÄ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum