RobiÄ grÄ w stylu Adventure Island, bÄdÄ cÄ wĹaĹciwie jej kontynuacjÄ . No i potrzebujÄ teraz grafik przeciwnikĂłw do niej, gdyĹź tylko to mnie teraz wĹaĹciwie powstrzymuje od dalszego tworzenia (nie cierpiÄ grafik zastÄpczych - u mnie wszystko musi byÄ idealne od poczÄ tku. Nie moĹźe byÄ wystarczajÄ co dobre, musi byÄ IDEALNE). W najgorszym razie uĹźyjÄ ripĂłw z AI, jednakĹźe chciaĹbym tego uniknÄ Ä, wiÄc proszÄ was o pomoc. Gra jest w stylu AI na NES-a/Pegasusa, wiÄc chciaĹbym, aby grafiki uĹźywaĹy jedynie palety NES-a i jedynie 3 kolory+przezroczystoĹÄ na grafikÄ (ew. na klatkÄ, gdyĹź z tym NES teĹź by sobie poradziĹ).
WyglÄ d wrogĂłw pozostawiam do waszej dyspozycji, ale chciaĹbym Ĺźeby byĹy co najmniej trzy bÄdÄ ce niejako standardem dla gier z serii Adventure Island:
- Ĺlimak
- KamieĹ
- "Ĺťaba" (kto graĹ wie o co chodzi, chyba jeden z bardziej upierdliwych przeciwnikĂłw).
Rozmiar pojedynczej klatki do 32x32px (program ktĂłrego uĹźywam nie ma ograniczeĹ co do wielkoĹci, ale ja sobie narzuciĹem dodatkowo rozdzielczoĹÄ NES-a, czyli 240x256, wiÄc wiÄksze by dziwnie wyglÄ daĹy), iloĹÄ klatek dowolna, gdyĹź nie robiÄ tego w RM.
P.S.: Ayene powiedziaĹa mi na PW Ĺźe moĹźna tu daÄ taki temat (inaczej bym daĹ do Ĺmietnika).
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
UĹźywasz Windowsa 8? JesteĹ Ĺosiem.
Gość is the most intelligent person in the world.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum