Przesunięty przez: Ayene Czw 22 Kwi, 2010 08:48 |
Walka 1vs1 |
| Autor |
Wiadomość |
ZawaPL

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 22:25
|
|
|
Walka 1vs1
|
Poszukuję skryptu, który zmieniłby standardowy system walki na coś na wzór pojedynków.
W idealnym świecie wyglądało by to tak: zamiast wyboru walka/ucieczka będzie wybór bohatera do walki. Zamiast wyboru atak/umiejętność/itemki/obrona było by: umiejętność/zmiana walczącego/itemi/ucieczka.
Do tego mogłoby dojść że jeśli w przeciwnej drużynie jest więcej niż jeden przeciwnik to tez pojawialiby się poklei(próbowałem to zrobić zdarzeniami ale nie umiałem uzyskać takiego efektu). |
|
|
|
Malian

Preferowany:

Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 262 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 22:56
|
|
|
|
Hmm... Robisz cos w stylu pokemonow? Albo sam skrypt walki.
Zaryzykuje cos takiego zrobic, chociaz raz, do pomocy wezme sobie starter do gry pokemon i porownam ze zwyklym, jesli chcesz na szybko to oddam to Ayene, ale demka chyba szybko nie wstawisz. |
|
ZawaPL

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 23:21
|
|
|
|
Nie śpieszy mi się, będę wdzięczny jeśli się tym zajmiesz.
I tak, próbuję zrobić coś na wzór pokemonów ;). Nie dokładną kopię, tylko coś bardziej w stylu własnej interpretacji(czyli wygląd trochę inny, mapy pewnie podobne, ale inne dzikie poki, startery i zapewne inna kolejność odznak). Jeszcze myślę co zrobić w sprawie łapania pokemonów. No, ale zobaczymy jeszcze co mi wyjdzie z tego :).
A tak swoją drogą jest starter do pokemonów na vx? |
|
|
|
Malian

Preferowany:

Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 262 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 13 Lut, 2010 00:01
|
|
|
|
| Ops... Myslalem ze mowimy o XP. Zawsze sie cos znajdzie... Na razie nie robmy OFF-topic'a. Mozesz poszukac. |
|
|
|