SAP, ochrzczony jako "Samehada", to gra przygotowana dla uĹźytkownikĂłw mojego forum o anime/mandze Naruto. Dla was zapewne poĹowa gry nie bÄdzie miaĹa sensu, jednak zamieszczam gotowy projekt, ze wzglÄdu na to Ĺźe przyczyniliĹcie siÄ znacznie do stworzenia gry. :p
Gra byĹa przygotowana specjalnie na konkurs, wiÄc jeĹźeli ujrzycie tekst w stylu "wyĹlijcie ... na PW administratora" nie spamujcie Ayene linkami do obrazkĂłw, po prostu to zignorujcie.
Wszystkim, ktĂłrzy pomogli, bardzo dziÄkujÄ.
Specjalne podziÄkowanie dla Ayene, ktĂłra prĂłbowaĹa mi pomĂłc na kaĹźdym kroku.
FABUĹA:
Spoiler:
"Gra przedstawia typowÄ misjÄ, w ktĂłrej musimy odzyskaÄ pewien przedmiot. Przedmiotem tym jest Samehada, czyli broĹ Kisame z anime/mangi Naruto. Nasz bohater, Itachi, zgubiĹ broĹ swojego towarzysza podczas ostatniej "wycieczki" z misjÄ pojmania Jinchuuriki. Naszym zadaniem, jest odnalezienie miecza i oddanie go Kisame jak najszybciej. Podczas gry natrafimy na wiele ciekawych postaci, opartych na uĹźytkownikach portalu GN."
Dalej idzie juĹź ta sama formuĹka, ktĂłra trafiĹa na forum:
PORADNIK
Oto poradnik, ktĂłry moĹźecie znaleĹşÄ od razu po jej instalacji i odpaleniu gry.
Ze wzglÄdu na bĹÄdy, pozwolÄ sobie na drobne poprawki:
Spoiler:
*Zapis/Checkpoint zostaĹ wycofany, gracz moĹźe zapisywaÄ grÄ w dowolnym momencie.
*PamiÄtajcie Ĺźeby uwaĹźaÄ na momenty, w ktĂłrych to robicie, np. nie rĂłbcie tego po walce z 'bossami'.
*B - nie wciskajcie tego klawisza, nie przyniesie to efektu, zamiast tego zostaĹo zastosowane A i S
A - wyĹÄ czenie muzyki
S - wĹÄ czenie muzyki
BĹÄdy wynikajÄ z tego, Ĺźe jestem teraz z daleka od niektĂłrych zasobĂłw i nie bardzo mogÄ je edytowaÄ.
Ten bĹÄ d chyba nie stanowi wiÄkszego problemu.
CREDITS - POMOC :) TwĂłrcy gry:
Aeris
Yoroiookami
Sprity:
Michi (Nasz polegĹy towarzysz)
Kiiroi Senkou
Aeris
Skrypty:
Ayene
Near Fantastica
DarkCloud
Moghunter
Woratana
Polraudio
Ferredingu
Magmar
Lambchop
Testerzy:
Kazuki
Adam
Shikamaru
Aeris
Yoroiookami
Florence.
Mapy:
Yoroiookami
Aeris
Pomoc:
Ayene
Melvin
Shikamaru
Kazuki
Adam
UĹźytkownicy GN ;)
KONIEC GRY
JeĹźeli chcesz siÄ dowiedzieÄ jak koĹczy siÄ gra, musisz zdobyÄ specjalne hasĹo w grze.
Filmik znajduje siÄ w folderze z grÄ .
Wiem Ĺźe gra nie jest idealna, dlatego proszÄ o 'delikatnÄ ' krytykÄ, Ĺźebym mĂłgĹ siÄ poprawiÄ. ProszÄ teĹź o wasze PRAWDZIWE zdanie i nie wiÄ zanie oceny gry, z ocenÄ mnie. xD
Ostatnio zmieniony przez Lartarin Sro 18 Sie, 2010 12:44, w całości zmieniany 10 razy
Hmm.... Wiesz ja akurat jestem fanem serialu wiÄc gra jest dla mnie super i wogĂłle...
Ale nie opisaĹeĹ fabuĹy... ktoĹ nie w temacie nie bÄdzie ĹapaÄ o co chodzi..
Time - po prostu zapomniaĹem o tym, juĹź za moment jÄ dodam, choÄ myĹlÄ Ĺźe filmik na poczÄ tku gry wiele wyjaĹnia. (OpiszÄ fabuĹÄ dla zachÄty) xD
LostSoul - w dowolnym miejscu na kraĹcu mapy.
Nie tak jak w systemie, Ĺźe jest 'wydeptana ĹcieĹźka' w miejscu przejĹcia, dochodzisz do koĹca mapy i klikasz. :P
Ja mam takÄ propozycjÄ co do gry. MĂłgĹbyĹ podaÄ ile wrogowie majÄ HP (Ile zostaĹo/Razem HP). Dla mnie byĹoby lepiej, ale nie wiem jak dla innych :P
________________________ PiszÄ poprawnie, po polsku
JeĹli Ci pomogĹem Gość, to wciĹnij
Dobry, pomysĹ RiK. Z tym mieczem to przesada. MĂłgĹbyĹ daÄ jakÄ Ĺ mini mapÄ. Ja bym zmieniĹ grafikÄ Itachiego i Kisame. Jak chcesz takie podobne do rzeczywistych to napisz, mam trochÄ. ZmieĹ szybkoĹÄ. Jeszcze nazwÄ mapy w menu trzeba daÄ, bo nie wiadomo czy siÄ jest na tej samej mapie. Zero orientacji w terenie.
Pzdr.
Ps. PodaÄ ci ikony do kunai i innych broni?
Ps.2 DaĹbyĹ jakieĹ jutsu, bo to gĹupie na 1 lvlu.
Ps.3 ZmieĹ te RTP, bo razi po oczach.
________________________ ...Amelanduil & FireBlade words will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade acts will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade never gonna die...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum