A ja powiem tak: Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności. Co do MMO w RM, to był taki skrypt do XP + serwerek. Gdzieś to znajdziesz, może nawet na rmxp.pl. Był też taki Net RPG Maker, ale to towar deficytowy - sam szukałem i jedyne co otrzymałem to wygasłe dawno linki do rapidshare. Z tego co wiem, to owy Net RM jest bazowany na RPG 2000, czy tam 2003. Nie wiem dokładnie na którym i nie wiem, czy chodziło tu też o jakość grafiki, czy o sam sposób edycji map (2 warstwy + 1 zdarzeń)
//EDIT: A jak ktoś ma tego Net RM'a gdzieś na dysku, to prosiłbym o linka na PW, bo chciałbym się tym czymś pobawić.
________________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
Używasz Windowsa 8? Jesteś łosiem.
Gość is the most intelligent person in the world.
erienus skończ gadać mu głupoty... skoro Ci co stworzyli margorem i my fantasy i tak dalej to czemu on nie może ? co to jakiś zakaz na niego zesłany od boga? każdy może to co chce wystarczy pracy i szukania na netach nauki lub od ludzi którzy mają w tym doświadczenie... więc nie wpajaj mu, że tego nie może zrobić ;P
Oj Kable, erenius napisał wiadomość bez namysłu, trochę za odważnie, ale jest w tym sporo prawdy. Skoro nikomu się nie udało (nie oszukujmy się), po co w ogóle się męczyć. Z czymś tak niewydajnym jak ruby startować na gry przeglądarkowe. Chętny się namęczy, zniechęci i koniec, a mógłby czas poświęcić na coś sensownego :).
Kable - dlatego, że on myśli, że ktoś zrobił stronę, wrzucił folder z grą na FTP i ma grę, a to nie prawda. Jeżeli nie ma kasy na baaaaaaaaardzo porządny serwer, domene i nie zna się na językach programowania to tego po prostu nie zrobi.
erienus, i Sabikku, no Macie racje... ale pamiętajcie, że raz on nie powiedział, że chce wszystko szybko i stabilnie... dwa nie wiecie kiedy on straci cierpliwość przy tym , a po trzecie erienus, skąd wiesz czy nie ma pieniędzy na takie rzeczy? cholera ludzie kiedy wy się na uczycie, że nie ocenia się innych po sobie lub po kimś kogo znamy... pamiętajcie, że nawet wy możecie być prezydentem wystarczy chcieć O.o
Może EB! nie wie, albo dało zgodę? Co do silnika MMO, to niestety nie ma takiego typu "wyklikaj i graj". A szkoda. Musisz zainwestować w naukę c++/c#, albo innego języka który ci podpasuje. W szczególności musisz poczytać o socketach i protokole tcp/ip albo udp.
________________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
jajco2, wybacz nie pisałem z dużej litery bo jestem nie wierzący... i tak dalej dla mnie te słowo nie ma znaczenia a i nie gadaj mi rzeczy typu "Ale szacunek..." :P
wszystkiego da się nauczyć... wystarczy Chcieć panowie ;]
Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 21:53
Jeśli chodzi wam o to jak zrobić z RM zwykłą gierkę MMO, to po prostu musicię mieć domenę i server FTP dodatkowo powinieneś mieć: IP zamknięte(wewnętrzne Ip-stałe) i mieć dobrego neta by komputer mógł wytrzymać server dedicated, inaczej lipa z MMORPG hehe :).
Co do domeny, to niekoniecznie, bo userzy mogą wpisywać adres ip. PakiTos, localhost to twój komputer. Czyli jak ktoś wpisze localhost, to mu się nie połączy, no chyba że ma własny serwer. Co do stawiania serwera pod mmo, czy nawet CS, to najlepiej przeznaczyć na to osobny komputer. Wbrew pozorom, moc kompa nie jest aż tak ważna, ważniejsze jest łącze. Chodzi głównie o prędkość Uploadu. Download jest ważny, ale po stronie użytkownika, a po stronie serwera najważniejsza jest prędkość uploadu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum