Istnieje "Online RPG Maker", nie mam linku do downloadu bo zgubiłem, ale w budowie bardzo przypomina RPG Makera XP. Nawet grafika ta sama, z drobnymi różnicami w tilesetach. Jakie są minusy? Praktycznie nie można w nim robić zdarzeń...
R.I.P. - trzeba też trochę znać PHP i HTML, skróciłeś nieco
Coś nie doinformowani jesteście.
Otóż istnieje już gotowy silnik pozwalający na stworzenie gry MMO w RPG Makerze VX.
Mam zamiar go przetestować niedługo.
Byli by jacyś chętni?
Ziomeq - to ty jesteś niedoinformowany, bo nie zauważyłeś mojego postu powyżej. ^^
-------------------------------
Idzie o silnik Eclipse, darmowy do ściągnięcia i łatwy do znalezienia w internecie. :p
Najważniejsza jest wtedy, gdy ową grę MMO nie robisz dla siebie.. bo jeśli ma Ci tylko siedzieć na dysku albo chcesz pograć z 1-2 kumplami z klasy to faktycznie pieniędzy nie potrzebujesz. W innym wypadku niestety - nikt Ci nie zapłaci za komputer ani łącze, z którego będzie korzystać gra.
Jeśli już o tym myślisz to zapomnij o typowych serwerach dla stron www. Najtaniej wyjdzie kupno serwera wirtualnego, ale takie odpowiednie do postawienia gry to ciężko znaleźć poniżej 50zł na miesiąc.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lut 2011 Posty: 43 Skąd: no ide
Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 17:46
Mam silnik do gier www
wejdźcie do tego chomika http://chomikuj.pl/Tworczy/'--Programy--'/Do+gier/RPG+Maker
jest w folderze 'Silniki do Gier WWW'
Ten silnik nazywa się Xnova.
Tu chyba chodzi o inny rodzaj gier.. popularniejszy jest już Vallheru, co nie zmienia faktu, że aby którakolwiek gra na tego typu silniku wyglądała choćby odrobinę inaczej od samego silnika to trzeba znać przynajmniej PHP i to w stopniu znajomości OOP. Generalnie po problemach z RGSS na tym forum mogę tylko życzyć powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum