Witam! chciaĹbym siÄ spytaÄ czy jest moĹźliwoĹÄ w Ĺźeby w zadaniu byĹo do przyniesienia wiÄcej przedmiotĂłw niĹź 1 bo zawsze widzÄ poradniki o questach ale zawsze z przynoszeniem jednego przedmiotu, jeĹźeli jest taka moĹźliwoĹÄ prosiĹ bym o dodanie dobrego i zrozumiaĹego poradnika bo nie jestem za kumaty
Da siÄ tak zrobiÄ wystarczy ze zrobisz tak ..... nie che mi siÄ tĹumaczyÄ i nie wiem czy zrozumiesz wszystko co chciaĹbym ci wytĹumaczyÄ dlatego zrobiĹem demo.
Ĺap
http://www.mediafire.com/?27ngpkvez07f8gc
Jak byĹ czegoĹ nie wiedziaĹ to pisz
Nie wiem czy o to ci chodzi ale jak chcesz Ĺźeby bohater miaĹ ten przedmiot to po prostu daj w zdarzeniach dodaj przedmiot tam se ustawiasz jaki a potem przejdĹş do tego zdarzenia ktĂłre daĹo ci to zadanie i tam ustaw warunek Ĺźe bohater musi posiadaÄ ten przedmiot. No i tyle
dobra wszystko od poczÄ tku idziesz do goĹcia ktĂłry daje ci zadanie Ĺźeby przynieĹÄ ksiÄgÄ(w tym zdarzeniu dajesz ''ustaw warunek'' i tam ustawiasz Ĺźeby bohater posiadaĹ tÄ ksiÄgÄ to bÄdzie chyba 4 zakĹatka.)
JeĹli warunek siÄ speĹni to napisz pod tym np. gratulacjÄ wykonaĹeĹ zadanie.
JeĹli siÄ nie speĹni to napis pod nazwÄ '' Inne zdarzenie''np. przykro mi nie masz ksiÄgi.
No jak to zrobisz to idziesz np. do szafy i na szafie ustawiasz zdarzenie i tam dajesz ''dodaj przedmiot'' i tam ustawiasz tÄ ksiÄgÄ.
Później wracasz do tego goĹcia i w tedy ten warunek sprawdza czy masz ten przedmiot czy nie jeĹźeli nie to wyĹwietli siÄ tam tekst ktĂłry napisaĹeĹ pod ''inne zdarzenie'' a jeĹli tak to wyĹwietli siÄ tekst ktĂłry podaĹeĹ pod tym warunkiem
Tak tylko jak zrobiÄ by to siÄ nie powtarzaĹo bo gdy dam przeĹÄ cznik to jak wrĂłce nieda siÄ daÄ ksiÄgi albo jak nie mam ksiÄgi i porozmawiam jeszcze raz to drugi juĹź nie bÄdÄ mĂłgĹ
Bardzo dobry poradnik tylko szkoda Ĺźe w wersji anielskiej ja mam PL wiÄc nic nie zrozumiem chyba Ĺźe siÄ przypatrze jakoĹ i co to za opcja na pierwszym obrazku
DziÄki wielkie, a moĹźecie powiedzieÄ jak jeszcze zrobiÄ by mi siÄ nie powtarzaĹ tekst bo gdy dam przeĹÄ cznik to nawet pogadaÄ nie bÄdzie moĹźna z goĹciem jest jakiĹ sposĂłb
WidzÄ ze nie da siÄ tobie tego tobie dobrze wytĹumaczyÄ wiÄc zrobiĹem demo. PowinieneĹ juĹź wszystko wykapowaÄ
Demo:
http://www.mediafire.com/?8hacpsanix7wwm4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum