Mam prośbę, mianowicie czy mógłbyś wysłać mi na pw jak zrobić w skrypcie dnie i noce automatyczną zmianę proszę z góry dziękuję
Przecież zazwyczaj takie rzeczy są napisane w nagłówku skryptu -,- A jak nie ma, to zmień skrypt. Pamiętam, że w Kylock's time system normalnie wszystko ładnie było opisane.
A co do gry, to zasysam...122MB to trochę sporo jak na demo. Zobaczymy czy warto i rozpisze się bardziej jak bliżej zapoznam się z grą.
Edit.
Na początek parę uwag i błędów.
Zdecyduj się w jakim języku robisz grę ;) Jak już wrzucasz skrypt na przykład to menu z już gotowymi grafikami, to zadbaj o polskie odpowiedniki, bo tak wychodzi taki miszmasz.
Ikonka przedmiotu lub złota która wyskakuje (skrypt chest pop-up) nachodzi na tekst, popraw to.
Idę sobie wypełnić pierwszy główny quest. No więc intuicyjnie przechodzę przed bramą kościoła, tą ścieżka...i jakoś przechodzę za kościół gdzie znajduje kryjówkę do której wchodzę. Tam dają mi zadania, wychodzę i chcę sobie przejść tym razem górą ;) Idę sobie, a tu nagle zatrzymuje mnie tamte złodziej i znowu ląduję w kryjówce ^^ Mam rozumieć że nie przewidziałeś, że przejdę dołem? :P
Fabuła, ehh...znowu zanik pamięci, znowu bezimienny...kiedy w końcu się te Gothici skończą ^^ Upadek z 30 metrowej wieży to ciekawe "przeżycie" :P Na razie tyle, dopiszę jak pogram dłużej ;)
Tak, zdecydowałem sobie, że mogę potrzebować różnych tilesetów do gry, więc
każdy rozdział gry pooddzielałem na projekty, żeby mieć idealnie dopasowane Tilesety.
Aktualnie pracuję nad Thief Story 2 - Terror In The City
mam lepszy pomysł ; można zrobic sagę TS , tj . mniej więcej takie cuś : otwieram folder z sagą TS , a tam jest TS - rozdiał I , TS - rozdział II itd. Dwójki zaczynac nie trzeba ;)
________________________ 2009-10-12 - dzień , od którego jestem uczestnikiem na polskiej scenie RPG Makera [/b]
Eee, coś mi się stało z projektem ThiefStory 1, więc daję dodatek do niego
Nazwa: ThiefStory_dodatek - Terror In The City (Rozdział II, Z powodów technicznych robiona w nowym projekcie. Saga TS będzie do ściągnięcia kiedy skończę ostatni rozdział)
[size=30]FABUŁA[/size]
Spoiler:
Po tym, jak bohater w końcu dostał się do centrum miasta w Bridport, chciał się już jak najszybciej wydostać. Wygląda na to, że weszli do środka tylko dlatego, żeby nie zostać trafionym
od tajemniczych pocisków z przyszłości. Ustala wraz ze swoim przyjacielem, Shermanem plan
wydostania się z miasta i ucieczki za granicę. Planują wejść do zamku i wyjść jego drugim wyjściem, na mapę "Tereny Mostu". Żeby dostać się do zamku nie pozostaje im nic innego, jak zamordować wszelką straż w mieście. Kiedy już nigdzie nie będzie straży, szybko przemkną przez komnaty zamku i napotkają nową Bohaterkę, Carrie, którą przedstawiłem W ThiefStory 1. Cała trójka w końcu ucieknie za granicę, i tam rozpocznie się rozdział III ThiefStory
+ Nowe Tilesety
+ Nowy Title
+ Nowy Game Over
+ Nowe charsety
+ To samo co było na początku
Muzyka:
Spoiler:
Saboteur - Soundtrack
Commandos 2 - Soundtrack
A hero Comes Here
Tomb Raider Legend - Sound track
Skrypty:
Spoiler:
+ Nowe Menu
+ Te same, co w jedynce
Gra ukończona w :
Spoiler:
Na ThiefStory_dodatek : 20 %
Pełna Wersja (Zbiór wszystkich gier z serii ThiefStory) : 25 %
Mapy : 17 %
Skrypty : 99 %
Muzyka : 70 %
Zapowiedź gry: 31.11.2010r.
Narazie to tyle. Z czasem dodam więcej screenów i materiałów
________________________ ...Amelanduil & FireBlade words will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade acts will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade never gonna die...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum