| Ogłoszenie |
Administracja Forum
|
Zamknięty przez: Ayene Pon 21 Mar, 2011 17:40 |
jak zrobic? |
| Autor |
Wiadomość |
Azux

Preferowany:

|
Wysłany: Czw 03 Mar, 2011 19:25
|
|
|
jak zrobic?
|
1.mam taki pomysl ze na poczatku gry pojawia sie obrazek ze wstepem (w malej wiosc zyl..bleblebel)ten obrazek chcialbym miec na calej mapie lecz zaslania go okienko w ktorym pokazane jest hp mp i dos(mam do tego skrypt) .Da sie zrobic jakos zeby on nie pojawial sie na samym poczatku gry tylko po zniknieciu obrazka (obrazek raz sie wyswietla w grze wiec zeby po zmianie mapy okienko bylo odrazu )Pewnie trzeba zmienic skrypt tylko ja nie wiem jak
Skrypt jest od Ayene http://www.ultimateam.pl/...pt+pokazuje+hud (4 post)
2.Mam problem gdyz zrobilem potwora i dalem go do grupy przeciwnikow tylko wtedy mam jednego potwora a chcialbym aby bylo losowo (potwor:grzyb) raz zaatakuje 1 grzyb a innym razem wyjdzie 3 ,4 czy 5 .Czy musze robic w grupach przeciwnikow tego samego potwora tylko w roznych ilosciach?
3.Chcialbym aby po wejsciu na dana kratke kawalek dalej pojawil sie przedmiot/potwor
(najlepiej byloby wyjasnic screenami ) :) |
Przedmioty: 0,1%
Quest: 0,3% |
|
|
|
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

Pomógł: 104 razy Dołączył: 30 Paź 2010 Posty: 1276 Skąd: wROCK
|
Wysłany: Czw 03 Mar, 2011 21:09
|
|
|
|
1. | Kod: | | By wyświetlić/ukryć HUD, wywołaj skrypt "hud(true)" lub "hud(false)" |
Jest w instrukcji skryptu. Trzecia strona, przycisk "script", wklejasz to tam.
2. Tak, musisz zrobić w grupach przeciwników, potem zmienna losowo i warunki.
3. Jedno zdarzenie na dotknięcie bohatera włącza przełącznik, drugie zdarzenie z I stroną pustą, na drugiej potwór. Druga startuje na przełącznik ze zdarzenia pierwszego. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |