Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lut 2011 Posty: 73 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 12 Mar, 2011 17:33
Podoba mi się:
Mapki - wciąż się zastanawiam, skąd je wziąłeś.
Użycie dużych charów =u=
Fabuła - widać, że ktoś umie wymyślić coś porządnego!
Umiejętne używanie advanced text system, dzięki czemu wszystko wygląda świetnie.
Bohater może być zły/dobry/neutralny. Jak ty to zrobiłeś @o@
Fajne questy xD
Nie podoba mi się:
Błędy gramatyczne :P
Nie widać potworków, więc nie ma się wpływu na rozpoczęcie walki (nienawidzę tego)
Dosyć dziwne wypowiedzi bohaterów i NPC.
A więc: ~8.75/10
Grałeś kiedyś w Aveyond? Brakuje mi tego ...posmaczku :D
Czy w grze będą wątki romantyczne? Jeśli o tym pisałeś, to przepraszam za nieuwagę.
Osobiście gry nie zrobię lepszej, bardzo mi się podoba twój pomysł.
Widać, że znasz się na rzeczy.
Odpowiedz nam wszystkim na dwa pytania:
Kiedy będzie demo oraz kiedy będzie pełna wersja :3?
Cóż, przyszedł czas na skromną opinię Prometheriona.
Na początku może mały offtop.
Spoiler:
Wg mnie 90% zapowiedzi i tyleż samo % gier na VX nie są godne żadnej uwagi, gdyż są to gnioty straszne, początkujących makerowiczów. Niestety, prawie każdy nowy na scenie rm-a zabiera się za tworzenie w VX, IMO kompletnym niewypale, toteż gry spod niego jak i projekty również są kalekie. Przejdźmy jednak do rzeczy i oceny Twojej zapowiedzi.
Strasznie mnie ucieszył fakt, że w końcu ktoś porządnie, i z wiarą we własne siły zamierza wypuścić na światło dzienne prawdziwą perełkę. Poważnie zabrałeś się za grę i chwała Ci za to. Może Twój Cres udowodni, że jednak VX nadaje się na coś więcej niż tylko do zajmowania miejsca na dysku. Mogę Cię zapewnić, że tak jak większość czekam z niecierpliwością na zakończenie projektu i wersję finalną. Moja opinia co do Zapowiedzi jest jak najbardziej na plus. Oczekuję prawdziwego RPG-a, z fabułą, ciekawymi postaciami, możliwością wyborów itp.
Ze szczegółową opinią wstrzymam się aż do ukazania się pełniaka.
No No No! Co ja tu widzę. Najładniejszy screen w VX. Klimatem aż wieje na 100 km od tych świateł, ciemności. Wysoko stawiasz poprzeczkę, ale to dobrze, bardzo dobrze.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Sty 2011 Posty: 60 Skąd: Du Weldenvarden
Wysłany: Czw 24 Mar, 2011 17:53
Cierpliwość łatwo ci mówić. Z niecierpliwości na krześle podskakuje. Mapka jest jak reszta super.
________________________ WygrajGry.pl http://wygrajgry.pl/ref/228569 Zgarniaj oryginalne gry komputerowe za darmo!
Weź udział w konkursie i wygrywaj najnowsze gry takie jak:
Cytat:
- Far Cry 3
- Assassin's Creed 3
- Call of Duty: Black Ops 2
- Medal of Honor: Warfighter
- Need for Speed: Most Wanted
Pomógł: 5 razy Dołączył: 19 Lut 2011 Posty: 46 Skąd: Poznan
Wysłany: Czw 24 Mar, 2011 19:24
Naprawdę, długo czekamy już ponad 2 lata mam nadzeje że do 21 grudnia 2012 sie wyrobisz bo sobie nie pogramy xD, często dodawaj nowe materiały bo aż chce się patrzyć na to ;))
________________________ <b>Nie mam pojęcia co zrobić</b>
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lut 2011 Posty: 73 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 25 Mar, 2011 06:34
Dawaj to do spoilerów bo tak estetyczniej :)
Długo mnie tu nie było... nie mogłam się pastwić nad tobą [Squall] i pytać, jak postępy, więc już się chyba będę mogła doczekać.
No No No! Co ja tu widzę. Najładniejszy screen w VX. Klimatem aż wieje na 100 km od tych świateł, ciemności. Wysoko stawiasz poprzeczkę, ale to dobrze, bardzo dobrze.
Zagraj w Cosmo FF na VX, tam mapy są naprawdę szokujące
Zagrał bym w to, a to dlatego że widzę coś ciekawego - można się pytać o to co nas interesuje w rozmowach z npc, a nie słuchać ich randomowych kwestii.
________________________ RPGMaker jest tylko do JRPG. Kto tego nie rozumie niech znika precz.
Przepraszam za wulgi... Ty %#?* jesteś %#?*!!! Jesteś moim bogiem! Ten mapping jest %#?*! Wielki + dla Ciebie, obyś skończył tą grę i podbił nią świat, (trochę przesadziłem).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum