| Ogłoszenie |
Administracja Forum
|
|
Abbys (Demo) |
| Zagrasz w pełną wersje ( prosze o odpowiedzi tych którzy grali w demo) |
| Na 100% |
|
18% |
[ 3 ] |
| Raczej tak! |
|
6% |
[ 1 ] |
| Może... |
|
50% |
[ 8 ] |
| Kategorycznie nie! |
|
25% |
[ 4 ] |
|
| Głosowań: 16 |
| Wszystkich Głosów: 16 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
pokecath

Preferowany:

|
Wysłany: Sob 11 Cze, 2011 10:55
|
|
|
|
Czytając twój post czułem się jakbym oglądał reklamę jakiegoś super proszka do prania który nie wiadomo czy będzie dobry.A na prawdę gra się może udać tylko ,że chcesz dać do niej za dużo rzeczy.Czekam na kolejna wersję. |
________________________ Nazwa:Ostatni Czarny Mag : Pradawna Kopalnia
Fabuła:70%
Questy:0%
Mapy:0,99%
Itemy:0,6%
Skrypty:100%
Muzyka:30%
Reszta:0,04
Ogólnie mało. |
|
|
|
Asuda

|
Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 00:52
|
|
|
|
Założenia :
Abbys - jest pierwszą grą którą decyduję się publikować.
Tematyka zainspirowana "wampirzą literaturą i mediami" (nie... nie zmierzch ^^)
Bardziej oparłem ją na True Blood z tej książki/serialu zapożyczyłem elementy takie jak:
Musze was zmartwić ale w grze odbiegam też nieco od standardów a raczej kinowemu podejściu do wampirów czy też niektórych ich właściwości.
Np. brak możliwości zamiany w nietoperza.
W wielu przypadkach szukałem też odniesienia do gry : Legacy of Kain, z tego tytułu zapożyczyłem bóstwo, innymi słowy to ,że wampiry wierzą w jakąś istotę wyższą.
Cechy wampirów takie jak :telekineza,picie krwi, uroki, telepatia, szybkie przemieszczanie, czy forma astralna zostały bez zmian.
Walki i ich system bazuje na podstawie RPGVX, z tym ,że Battlersy są takie same jak charsety, czyli widząc wilka który ans atakuje na tle walki pojawi się także ten sam wilk.
Jest tak głównie z tego powodu iż, w wielu przypadkach walczymy z ludźmi, lub po prostu postaciami których spotykamy, a są często edytowane przeze mnie.
Staram się jak mogę by walka nie polegała na Spamie : atak,atak,atak.
Bardziej staram się uzyskać efekt:
zwiększenie inteligencji, urok ciszy, atak, atak, obrona, regeneracja...
Chodzi mi o to by nieraz trzeba było się bronić, po tym jak np. Boss zasygnalizuje jakiś atak, jeśli się nie obronimy dostaniemy kontrę.
Czy też jeśli zatrujemy przeciwnika, ten wyprze się trucizny i nam skontruje silnym skillem.
Lub sytuacja kiedy mamy za mało inteligencji, a przeciwnik ma nas na 3 ataki, poświęcamy turę na zwiększenie int, potem rzucamy urok by nie mógł atakować zaklęciami, bijemy kilka razy i bronimy się przed kontrą.
Co prawda na początku jest owszem atak,atak,atak, ale to głównie z powodu mało wymagających przeciwników i braku zdolności.
Zdarza się tak też kiedy znacznie przebijamy poziomem przeciwnika.
Fabuła:
W grze, po krótkim treściwym intrze przedstawiający nam część historii powstania klanu, do którego należy nasz bohater, przechodzimy do zebrania rady, na którym informujemy założycielkę o zdradzie pewnego z członków. Dowiadujemy się gdzie doszło do zdrady, lecz nie wiemy dlaczego. Zdrajca ucieka goniony przez jedną z radnych.
My zaś otrzymujemy zadanie zbadania starego lasu, gdyż zaczęła się w nim ponoć rozwijać jakaś sekta.
To chyba tyle, na początek, z fabuły to prawie nic, bo zaczyna się ona głównie po wykonaniu misji w lesie, i po tajemniczej śmierci naszego przyjaciela.
Polecam pobrać i zagrać, i często zapisywać grę, gdyż w niektórych przypadkach pozornie nieszkodliwy przeciwnik wystrzeli w nas drewnianym bełtem i niemal ,że jesteśmy martwi.
Wersja Demonstracyjna:
Werja jest najnowszą opublikowaną.
Obecnie jestem blisko opublikowania wersji znacznie poprawionej oraz przedłużonej, w beta testach przechodzimy ją w jakieś 90 minut, w tym grind mobów (nie licząc błąkania się po lesie gdzie da się zgubić)
http://www.2shared.com/file/yXu6wwBL/Abbys.html
Czas wydania:
-Bliżej nieznany
Czas ukończenia wersji Demonstracyjnej:
-http://www.2shared.com/file/yXu6wwBL/Abbys.html
PS.
Skromne Screany, gdyż demo trwa od 30 do 60 minut, i nie chciał bym zepsuć zabawy zainteresowanym.
Proszę oczywiście o komentarze, i wskazówki ;)
Pozdrawiam : Asuda ;) |
|
|
|
Malian

Preferowany:

Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 262 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 01:23
|
|
|
|
Jaka trudność w tym, że nie można zmienić się w wampira?
Wystarczy w "Common Events" pokombinować... |
|
Asuda

|
Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 03:00
|
|
|
|
Potrafię to zrobić, lecz nie chcę by było możliwe (zamiana w nietoperza !)
Stworzyłem Intro w formie historii + obrazki w tle, przedstawia ono powstanie wampirów i ich konflikt z wróżkami, o raz przepowiednie dotyczącą stwórcy naszego bohatera.
Dodatkowo zacząłem komponować ścieżkę dźwiękową do gry, i tutaj zapytam ;
Zna ktoś może jakiś łatwy program do obróbki dźwięku, głównie przydały by się pętle, i mały retusz, bo nagrywam melodie po prostu mikrofonem komputerowym leżącym przy wzmacniaczu gitary elektrycznej...
Screen'y z intra.
 |
|
|
|
Malian

Preferowany:

Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 262 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 03:19
|
|
|
|
| Audacity, lub możesz też w programach DJowskoch. |
|
Asuda

|
Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 23:55
|
|
|
|
Najnowsza Wersja Dema:
http://www.mediafire.com/?fpqpppz0ipenfup
Podziękowania dla Mantiq za window skina ;D
|
|
Asuda

|
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 03:57
|
|
|
|
Pomyślałem ,że się odezwę by nikt nie myślał ,że zaprzestałem prac nad projektem.
Obecnie jestem na etapie tworzenia drugiego rozdziału, a konkretnie zagadki którą trzeba będzie rozwiązać by przejść ten rozdział, wgłębiamy się też bardziej w fabułę w trakcie spotkania z nieżywą osobą. Wybieramy też jeden z kilku sposobów na opuszczenie piekielnego wymiaru od którego będzie zależało w jaki sposób rozwinie się nasza drużyna, czy też jakie przedmioty pozyska.
Oczywiście jedną z zalet 2 rozdziału są walki z bosami, lecz tylko 2 są przymusowe.
To tyle, nie chcę zdradzać więcej smaczków, 2 rozdział wydaje mi się o wiele ciekawszy niż pierwszy, ale to ocenicie już wy ;) |
|
|
|
Asuda

|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 01:42
|
|
|
|
| Jakoś brnę z projektem, termin wydania blizej nie określony... |
|
|
|
MrDawnok

Preferowany:

|
Wysłany: Wto 09 Sie, 2011 19:34
|
|
|
|
Czekam z niecierpliwością na ten sanboxowy świat miliony questów setki dróg rozwoju
idealnie zbilansowany system walki zmuszający nas do dokładnego przemyślenia swojego następnego ruchu oraz możliwości prowadzenia klanu jak nam się zamarzy i jak przyśni ostatecznie będę minimum dwa zakończenia prawda?
Bo w końcu to nam obiecałeś nie? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |