Dodajesz mapki z folderu Extra, który znajduje się w polskim rmie.
Ja myślałem, że po to są tam te mapki, żeby je użyc... No, ale dobra domki tylko dodałem bo nie chce mi się robic te 100 domków do gry wszystkich, i tak nie wszystkie domki z Extra :)
bilbin napisał/a:
Ocenię fabułę, bo w sumie na reszcie znam się słabo, by nie powiedzieć w ogóle. A fabuła może mi się po prostu podobać lub nie. A więc dla mnie fakt, że jest tutaj motyw dobra i zła, nie jest minusem. Przecież w każdej niemal grze RPG pojawia się motyw walki dobra ze złem od Golden Sun do... właściwie, to gdzie się nie pojawia? A to, że gostek umarł (bynajmniej większość tak myśli) i dalej będzie walczyć to coś ciekawego. Wracając do rzeczy, brakuje mi tutaj jakiegoś opisu charakteru postaci. Pomaga mu bóg? Ale jaki ma do tego boga stosunek nasz bohater i co ważniejsze jak podchodzi do swojej misji? Jest typem pomagającym wszystkim i wszędzie, nieskalanym rycerzem, czy raczej gościem, który po prostu nie mając wyboru próbuje odegrać swoją rolę najlepiej jak potrafi? A no i oczywiście? Jak go tak po prostu uwiodła? Znaczy nie wiem. Pojawia się-krzyczy "Jestem twoja"- [cenzura]- nocą wykrada artefakt z obozu pełnego żołnierzy? Jakbyś mógł to proszę o wyjaśnienie. Bo mnie to dręczy.
Prawdę mówiąc to ja sam nie wiem jak go uwiodła... Po prostu nie wiedziałem co napisać :D A wracając do bohatera :) Bóg mu pomaga dla tego, że Allior jest Wybrańcem i tylko on może pokonac Lorda Landona. Bohater jest neutralny tzn. czasami komuś pomaga, czasami nie. Wie, że przywrócili mu życie po to by zwyciężył ze złem, więc wykonuje tą misję jak najlepiej. W czasie gry spotyka wiele osób, które mu pomagają. Neutralny jest dla tego ponieważ jak już wspomniałem w fabule nosi na sobie dwa artefakty Neolitasa i Fortrakusa. Jak zapewne się domyślasz Neolitasa czyni go dobrym, a Fortrakusa złym. Dopiero w czasie gry dowiaduje się, że artefakt Fortrakusa rozpala w nim ogień, i próbuje go zniszczyć, jednak nie udaje mu się tego dokonać...
EvilIllidan napisał/a:
Mantiq, nie tylko w polskim w ang też. są to chyba simple map tak mi się wydaje ale nie dam sobie ręki uciąć bo już tego wieki nie widziałem :D
ogólnie projekt mi się podoba.
napisz może coś o muzyce użytej w nim :PP okej?
Wysłany: Pią 24 Cze, 2011 15:12
No dobra, bóg mu pomaga, bo on jest wybrańcem. Ale jaki charakter ma ten bóg. Jakbyś troszkę rozbydował tą kwestię, byłoby całkiem fajnie. Z drugiej strony jakieś osobiste rozterki bohatera (nie każe ci gry psychologicznej robić, ale jednak) też by ubarwiły całą akcję. Po prostu jak gram, to muszę czuć, że ten bohater to ma jakiś tam wyrazisty charakter. W końcu byle kto świata nie ratuje.
No dobra, bóg mu pomaga, bo on jest wybrańcem. Ale jaki charakter ma ten bóg. Jakbyś troszkę rozbydował tą kwestię, byłoby całkiem fajnie. Z drugiej strony jakieś osobiste rozterki bohatera (nie każe ci gry psychologicznej robić, ale jednak) też by ubarwiły całą akcję. Po prostu jak gram, to muszę czuć, że ten bohater to ma jakiś tam wyrazisty charakter. W końcu byle kto świata nie ratuje.
Hehe :) Dlaczego Allior próbuje uratować świat? Chciałby się zemścić tak naprawdę... A Bóg? Bóg dobra chciałby był spokój, szacunek itp. na świecie prawda? Dlatego pomaga Allor'owi w sposób, który się dowiesz jak zagrasz ;d
Cóż, demo jest trochę krótkie, ale gra szykuje się nawet niezła. 8dir Movement + walka w czasie rzeczywistym, skakanie, do tego dołożyć jeszcze SmoothScrolling i szykuje nam się praktycznie gra akcji
Co prawda skrypty jadą na domyślnych grafikach (tylko okno lokacji zmienione ), ale to takie moje subiektywne odczucie człowieka spaczonego przerabianiem każdej grafiki, która wpadnie w ręce
Jako jedyny chyba przeszedłeś całe :P Będę musiał zmniejszyć trudność :D Domyślne grafiki? Może zmienię kiedyś :D
Jakby ktoś pytał czy projekt stoi w miejscu to odpowiadam, że miałem miesiąc przerwy od dzisiaj się biorę za prace :) Nowy styl walki dodam niż w demie trochę zostanie zmienione parę rzeczy, błąd ze skakaniem po samouczku zostanie naprawiony :) Wkrótce nowe informacje ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum