Ogłoszenie 

Uwaga! To forum jest w trybie offline.
Wszelką pomoc uzyskasz pod adresem
forum.ultimateam.pl

Administracja Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Nhadala
Czw 19 Lip, 2012 11:18
Kodama's Pics
Autor Wiadomość
Izaya 

Wysłany: Czw 03 Mar, 2011 17:16
Po roku - nareszcie powracam !
ale wróćmy do tematu

Tak jak wyżej napisała czcigodna Ayame, masz talent, wręcz
boskie obrazki tworzysz ...
w jakim to programie, najpierw rysujesz na kartce, tak ?
Genialne, moja ocena: 10/10.

Oby tak dalej !

Nowa strona, szukam tłumaczy, edytorów, korektorów i HTMLowców ! :D

P.S.: Aga Organization rlz ! =>

Mikołaj 

Wysłany: Czw 03 Mar, 2011 21:01
Cytat:
Tak jak wyżej napisała czcigodna Ayame

Ayene a nie Ayame :-P

Kodama 

Preferowany:
RPG Maker XP

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2011 12:47
Dziękuję, przepraszam, że długo nie dawałm znaku życia, cieszą mnie wasze słowa ^^ Obrazki zwykle rysuję na kartce, skanuję i koloruję w fotoshopie. Jednak od jakiegoś czasu wyćwiczyłam się też w szkicowaniu przy użyciu tabletu, więc ostatnie moje obrazki są w pełni komputerowe C:

AI-RPG

Wysłany: Sro 20 Kwi, 2011 03:04
Wow. Dobre, dobre prace. Za dobre momentami.

Szkoda, że to jednak idzie w stronę fachu no bo manga to fach, którego się uczy tak jak piśmiennictwa.

Rysujesz je szkicując tapety/komiksy czy już nauczyłaś się sama na pamięć proporcji budowy ciała mangowych panien i chłopów i sama rysujesz ich od różnych stron ?

Jak dla mnie sam styl jaki masz pozwala ci rysować wszystko nie tylko te japońskie fachtwory.

Kodama 

Preferowany:
RPG Maker XP

Wysłany: Sro 20 Kwi, 2011 22:11
Dziękuję za te słowa. Wszystkie moje prace powstają w mojej głowie i potem przelewam je na papier. Wydaje mi się, że przerysowywanie istniejących obrazków, nie jest rysowaniem, a złodziejstwem :P Sądzę, że przebrnęłam przez przeróżne etapy rysowania, wliczając w to przeróżną tematykę i style. Nigdy nie fascynowało mnie rysowanie fotorealistyczne, ale żeby umieć rysować i móc przedstawiać pewne rzeczy karykaturalnie, bo tak naprawdę tym jest styl mangowy, karykaturą rzeczywistości, trzeba poznać poprawną anatomię, a co za tym idzie przebrnąć i przez to i mimo że nie sprawiałoby mi to takiej przyjemności jak manga i fantasy, to zmuszona poradziłabym sobie i z tym :) Jestem w pełni świadoma swoich umiejętności i wydaje mi się że z moim doświadczeniem mogę sobie pozwolić na leniwe powielanie nauczonych rzeczy, a nie ukrywam, że wciąż odkrywam nowe i nowe rzeczy więc nie jest tak, że spoczęłam sobie na laurach C: A rysowanie mangi sprawia mi najzwyklejszą przyjemność ^^

AI-RPG

Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011 20:44
Za dobra, za dobra. :lol2: :lol2:

Co do przerysowywania. Ktoś musiał przerysowywać, żeby się nauczyć proporcji.
Nie rozumiem jak inaczej mogłaś dojść do takiego poziomu. Wiele twoich prac to przecież przerysowane tapety i screeny z mrodobić i anime czy mi się tylko zdaje :P (O ile nie wszystko)

Kodama 

Preferowany:
RPG Maker XP

Wysłany: Pią 22 Kwi, 2011 09:39
X, trollu, zabieraj swoje zaczepki mi stąd bo Cię psami poszczuję D:<!

Poprzez przerysowywanie mam na myśli to, że bierzesz sobie konkretny istniejący już rysunek, rozjaśniasz go w programie graficznym/kładziesz go na szybie okna żeby obrazek prześwitywał na drugą kartkę i przerysowywujesz linia po linii, ewentualnie zmieniasz pewne szczegóły, ale całokształt wciąż jest zerżnięty z orginalnego obrazka. Tutaj masz ostatnimi czasy bardzo popularny przykład tego co rozumiem przez przerysowywanie - http://www.squidoo.com/nick-simmons-art-thief . Ja sama owszem, rysuję fanarty, ale to zupełnie inny proces. Rysuję istniejącą już postać, z bijatyki lub jakiegoś anime, ale rysuję ją absolutnie od zera, znając/widząc jej design/strój. Co innego rysować w swoim stylu istniejące postacie, a co innego przerysowywać wszystko z cudzego obrazka. Ale jeżeli natrafisz na obrazki do złudzenia podobne do moich, proszę daj mi znać, bo oznacza to, że ktoś mi je podpierdziela ;P

Inna sprawa, że w tym dziale zamieściłam podajże 3 fanarty, reszta jest albo moimi własnymi postaciami do gry/komiksu albo absolutnie randomowymi postaciami stworzonymi na rzecz obrazka.

Kodama 

Preferowany:
RPG Maker XP

Wysłany: Czw 04 Sie, 2011 14:07
kilka nowych rysunków :P Generalnie jest tego duuuużo dużo więcej, jak ktoś ciekawy, zapraszam do rzucenia okiem tutaj http://www.projectgreencat.deviantart.com/ :P

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi