Ogłoszenie 

Uwaga! To forum jest w trybie offline.
Wszelką pomoc uzyskasz pod adresem
forum.ultimateam.pl

Administracja Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Angius
Nie 25 Wrz, 2011 16:39
The Drakath
Autor Wiadomość
kalmar 

Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 15:30
jajco2 napisał/a:

Skrypty nie są potrzebne do zrobienia dobrej gry. A RTP NIE jest złe
Czy wg ciebie ta mapa źle wygląda?
Spoiler:

Dobra... Pierwszy raz oceniam jakąś grę, więc na mnie nie naskoczcie, ale ta mapka wg. mnie ta mapka źle wygląda. Naciapane wszystko obok siebie. Za dużo tego wszystkiego!

Dla mnie istnieją 2 podstawowe błędy dot. mappingu. Pierwszy jest taki, że mapy puste, drugi, że mapki wypełnione aż za. W tym przypadku popełniłeś 2 błąd.

Całej gry nie ocenię, bo nie ma skąd pobrać.

Angius 

Nie wkurzać

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 16:39
Gierka wygląda na to, że stoi/jest usunięta. Jakby kto chciał poznać moją opinię, jest w spoilerze.
Spoiler:

Screeny:
1. Kloooooooooooooooooony! Książka obok książki nad książką leży i książką jest przystawiona... Stół wielkości parkietu na wiejskiej potańcówce, pełno taboretów, wszytko wygląda na pokój konferencyjny, tylko po co tam to łóżko? Ktoś śpi w konferencyjnym? Czy ktoś wybudował scenę w sypialni? Na środku tego stołu jeszcze rury brakuje...
2. Garthi. Fioletowy odcień, animacja na środku. Na tej podstawie można ocenić grę, z pewnością. Za dużo sufitu, w tilesecie jest też coś takiego jak czarne lub puste pole, używaj tego. Po 1 kratce sufitu przy ścianie wystarczy.
3. Menu. No menu i tyle.
4. Ok, gość zajmuje się strojami. Tylko dlaczego w mieście czubków? Bo okien nie ma chyba po to, żeby nie uciekli, nie? I całe miasto sterylne, coby z baszty łatwiej uciekiniera z kuszy trafić, ani z=się za beczką, ani za skrzynią nie schowa... Ani przez okno nikomu się nie włamie, bo TU NIE MA OKIEN!
5. Ludzie w zagrodach pilnowani przez skrzydlatych uberhero... He he...

Fabuła:
Jest se miasto i ono jest w jednym kraju, a on zaczął wojne z grugim, i wszystko takie smocze, że dragonhaje jakieś drakaty, a tamci to mają wojowników takich demonoludzi, ze śmiercią no i tacy superuber są i no. A i ten, no, cenę płacą, że jakieś demoniczne nasiona sadzą, czy demoniczne nasienie mają, czy co tam. No to tak, żeby mhroczniej było, nie?
Tylem mniej-więcej zrozumiał.

Bohaterzy (spotkałeś się kiedyś ze słowem "bohaterowie"?):
Garthir jest główny i ma brata, Xeluza. Ok. No dobra, to już wiem. Rozumiem, ze to ma najwyższy priorytet dla fabuły. Znaczy to, że ten jeden to Garthir, a drugi to Xeluz, i że są braćmi. Nieistotne kim są, jakiej rasy, skąd pochodzą, gdzie mieszkają, jaki mają motyw, czy walcza, czy się ukrywają, są dobzi, źli, ktoś ich ściga, mają wrogów, mają przyjaciół, nieistotne, czy mają skrzydła, zieją ogniem, który jest magiem, który wojownikiem. Ważne, że są braćmi.

Ode mnie może te 20% dostaniesz. Niby jakoś nieco oryginalnie zalążek pomysłu świta, ale wykonanie to zupełnie inna bajka.

Napisałem to, coby nie offtopować, bo temat jest z zeszłego roku! Myślę, że można go zamknąć, a imć Kalmara upomnieć, że necroposting jest niepożądany.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi