| Ogłoszenie |
Administracja Forum
|
|
Kroniki Czasu - Ha Ju Jin[zapowiedź] |
| Autor |
Wiadomość |
Finwe

Preferowany:

Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Lip 2011 Posty: 322 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011 15:03
|
|
|
|
Wrzuć na speedyshare.com bo nie mogę pobrać (ogólnie magaupload mówi mi że coś pobieram chociaż nie pobieram ). Więc proszę, wrzuć na speedyu, nie trzeba mieć konta no i mi pójdzie. |
|
|
|
krulszamanuw

Preferowany:

|
|
|
|
mari1002

Preferowany:

|
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011 15:32
|
|
|
|
Ja powinienem dać no ale kit. Spoko demko nie ostatnie. Może dziś jeszcze będzie jeżeli się wyrobię(Mam w pon dwa cholernie trudne sprawdziany i multum zadań domowych), a jak nie to jutro lecz raczej dziś - będą poprawione wasze zauważone błędy. To tyle... A i dzięki za komenta | Cytat: | | Gra ma w sobie to coś ,powodujące pomimo licznych błędów i tak chce zagrać | Bardzo mnie zachęcił do dalszej pracy. |
|
|
|
Finwe

Preferowany:

|
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011 16:20
|
|
|
|
| Uwaga! Finwe odznaczył mari1002, nagrodą... Za najkrótsze demo jakie widział! Ale serio- gra fajna dobrze nawet że MY wybieramy klasę ( co w RM-ie jest rzadkością ) ogólnie klimat i dm nazywający się MAP003. W grę nie wiem czy zagram, bo obiecałem zagrać też w inne gry, ale w tą chyba zagram. |
|
|
|
mari1002

Preferowany:

|
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011 16:37
|
|
|
|
| O, dzięki. Wiesz, akurat nazwy map nie są najważniejsze. Dzisiaj jak mówiłem może wstawię następne demo. Wiem, wiem drogi wyboru w RM'ie są rzadkością dlatego zrobiłem takie coś. |
|
|
|
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

Pomógł: 104 razy Dołączył: 30 Paź 2010 Posty: 1276 Skąd: wROCK
|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 11:33
|
|
|
|
| Za bardzo się ze wszystkim spieszysz. Wypuszczasz niedopracowany produkt, który mógłby być porządnym demem, gdybyś dłużej nad nim posiedział. Niestety, jesteś w gorącej wodzie kąpany i można się spodziewać, że gra będzie wychodziła na zasadzie: pełna wersja -> narzekania na błędy -> poprawka -> nowa wersja -> narzekania na błędy -> poprawka -> nowa wersja... I tak dopóty, dopóki nie poprawisz wszystkich błędów. Rób to wszystko na spokojnie, powoli, nikt cię nie goni. |
|
|
mari1002

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 14:04
|
|
|
|
Okej, tak więc dema nie będzie dziś ni jutro, tylko jak będzie dopracowane i doprawione.
Dzięki wszystkim za rady, dzięki nim moja gra nabiera kolorów. Wielkie podziękowania dla
krulszamanuw, który mi pomógł w title na PW. Jak na razie to najbardziej odjazdowa rzecz w tej grze. |
|
|
|
krulszamanuw

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 14:56
|
|
|
|
| Finwe napisał/a: | | Uwaga! Finwe odznaczył mari1002, nagrodą... Za najkrótsze demo jakie widział! [...] |
To mało widziałeś Finwe . Uwierz że pełne wersje niektórych gier tutaj na forum są krótsze niż to demo. |
|
|
|
Finwe

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 15:00
|
|
|
|
| @Up. Er... jak to powiedzieć: Gram tak: jakaś scena W domu koleś i syn bla bla, obiad, bla bla, zniszczenie, udaję się do szkoły gadanie. Wybór. Idę do babki. Wychodzę z papierem. Obok da się tylko wejść. Włażę i... Nic. Wyłażę i... GAME OVER. |
|
|
|
Vrona

Preferowany:

Pomógł: 26 razy Dołączył: 25 Wrz 2011 Posty: 236 Skąd: ty się tu wziąłeś?
|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 16:51
|
|
|
|
| Właśnie,grę można określić za pomocą słów "What the..." |

|
|
|
|
Konfundus

Preferowany:

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Paź 2011 Posty: 39 Skąd: Verra w Helladonie
|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 19:03
|
|
|
|
No cóż fabuła... taka sobie, może być. Mapy niektóre musisz dopracować. Nie rób pustych map. Czy to jakaś przestrzeń? Można coś z nią zrobić? Ja uważam to w ten sposób, (nie chodzi o czasoprzestrzeń), że puste przestrzenie na mapie tak krawędziowo, to są teleporty... to, aż tyle teleportów musi być? Nie wiem... W sumie za grę 5/10. Nie miej mi za złe, że oceniłem tak, ale po prostu, musiałbyś conajmniej mapy poprawić i rozpisać bardziej bohaterów. Nie mówie o skryptach, bo ich nie oceniam, a dlaczego? Muszę wiedzieć jakie mają zastosowanie w grze, nie tyle co wszyscy niektórzy, którzy zobaczą, że zastosował, takie i takie skrypty i daje mu za to 8/10. Dajesz 8/10 za skrypty, a np. w grze zastosowane są beznadziejnie. Title... nie wiem, nie widziałem, podstawowy? Zmieniony? Nie wiem... To jest moja opinia...
PS. Się rozpisałem :D. |
|
|
|
mari1002

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 19:05
|
|
|
|
| Finwe napisał/a: | | @Up. Er... jak to powiedzieć: Gram tak: jakaś scena W domu koleś i syn bla bla, obiad, bla bla, zniszczenie, udaję się do szkoły gadanie. Wybór. Idę do babki. Wychodzę z papierem. Obok da się tylko wejść. Włażę i... Nic. Wyłażę i... GAME OVER. |
Ten GAME OVER był z powodu braku tajnej sali. Już praca wre, jak zrobię 20% gry do dam demo które nie trwa 5 min tylko 25. Tylko czasu trza, bo czasami muszę robić inne drogi i dla maga i ninja'y.
| Konfundus napisał/a: | No cóż fabuła... taka sobie, może być. Mapy niektóre musisz dopracować. Nie rób pustych map. Czy to jakaś przestrzeń? Można coś z nią zrobić? Ja uważam to w ten sposób, (nie chodzi o czasoprzestrzeń), że puste przestrzenie na mapie tak krawędziowo, to są teleporty... to, aż tyle teleportów musi być? Nie wiem... W sumie za grę 5/10. Nie miej mi za złe, że oceniłem tak, ale po prostu, musiałbyś conajmniej mapy poprawić i rozpisać bardziej bohaterów. Nie mówie o skryptach, bo ich nie oceniam, a dlaczego? Muszę wiedzieć jakie mają zastosowanie w grze, nie tyle co wszyscy niektórzy, którzy zobaczą, że zastosował, takie i takie skrypty i daje mu za to 8/10. Dajesz 8/10 za skrypty, a np. w grze zastosowane są beznadziejnie. Title... nie wiem, nie widziałem, podstawowy? Zmieniony? Nie wiem... To jest moja opinia...
PS. Się rozpisałem :D. |
5/10 dla mnie jak na to demo to dobre. Ok bohaterów rozpiszę dziś lub jutro nie wiem. Lecz wiedzcie, że title jest odjazdowe - dowiecie się tego niedługo. |
|
|
|
PaayJer

Preferowany:

|
Wysłany: Pon 17 Paź, 2011 19:21
|
|
|
|
Nooo.... Trudno mi się wzorować na twoich mapkach...
One są bardziej puste od moich... Sorry ale to prawda...
Chociaż idziesz dobrą drogą ;)
Tylko popracuj nad klimatem, bo mapki mają prawie (chyba) jeden kolor. |
________________________ Tutki od PJ!!!
[Kurs 1] Kliknij tutaj!
[Kurs 2] Kliknij tutaj!
[Kurs 3] Kliknij tutaj!
[Kurs 4] Kliknij tutaj! |
|
|
|
mari1002

Preferowany:

|
Wysłany: Pon 17 Paź, 2011 19:23
|
|
|
|
Przynajmniej są poprawione i lepsze od poprzednich |
|
|
|
mari1002

Preferowany:

|
Wysłany: Pon 17 Paź, 2011 19:47
|
|
|
|
Uwaga, uwaga, uwaga!!
Oto nowe, lepsze opisy bohaterów!!!
Adrin
lub
Adrin to fajny chłopak, który lubi działać pochopnie i z rozmachem.
Lubi gdy ktoś go... Nie... UWIELBIA gdy ktoś go potrzebuje, jest wręcz
prze szczęśliwy gdy musi znowu przenieść się w czasie. Po prostu to uwielbia, te tłumy,
te straże itd. Sarkazm... A na prawdę? No cóż, gdy musi pomóc to pomaga.
Bardzo kocha swojego ojca ponieważ jest on dla niego jedyną dotychczas znaną rodziną. Darzy go szacunkiem i słucha jego próśb. Czasami potrafi coś nieźle namieszać, a los nie zostawia go w spokoju. Mieszka z tatą od zawsze, tylko że już raz go porzucił, Adrin mu wybaczył i przeprowadzili się(?).
Nie ma szczęścia do kobie, zawsze potrafi coś potegociować i potem za żadne skarby dziewczyna do niego nie wraca. No cóż, ni ująć ni dodać już nic mi się nie pomyśla po umyśle.
Aran
O kurka nowa postać mi przypadkiem wpadła do głowy... i puff! Powstał brat Adrina -
Aran. Tak szczerze mówiąc Adrin nic nie wiedział o nim przez około 20 lat. Poznaje go w szkole do której trafia. Według tego co mówi Aran to 23 lata temu(Tyle lat ma Aran, do info Adrin ma 20) gdy wybuchła wojna, dokładniej tydzień po narodzinach Adrina, jego rodzina ucieka. Podczas ucieczki ich matka zostaje postrzelona, a Aran zostaje sam na pastwę losu. Znaleziony przez profesora Famble, wychowuje się w szkole i zostaje przyłączony do "rady" szkoły. Adrin z ojcem uciekli lecz niestety zaborcy nie pozwalali o powrót po Arana. Więc Adrin nigdy nie widział brata, poznają się w szkole. Dodam ciekawostkę, że pod koniec gry Aran powraca do rodzinnego domu, rezygnując z posady wice dyrka.
Ni
Hmm... Jedyna dziewczyna, która wytrzymuje wygłupy Adrina. No cóż, Adrin poznaje ją w szkole i od raz się w niej zakochuje. Ona widać, odwzajemnia uczucia miłymi słówkami. Normalna dziewczyna po 1 dniu by uciekła z podkulonym ogonem, a ta kurde nie. Wytrzymuje to, a nawet się śmieje. Np. Kazała mu się przespać raz na podłodze a rano gdy Ni wstała miała zdemolowaną kuchnię. Co ona na to? Nic... Dziewczyna o żelaznych nerwach można powiedzieć.
Zostaje wybrana do opcji ostatecznej, która niestety jest przewidziana po fail'u ich wojsk. Adrin oczywiście idzie z nią, znowu wszystko chrzaniąć, co wpływa okropnie na paradoks czasowy. Ni już dodać ni już ująć. Być może dojdzie jeszcze jeden bohater, dokładnie z przeszłości. (Sorry za jakieś tam błędy ale mój łep już ma status "Do not distribute" Wiem że wcześnie no ale cóż poradzić spać mi się chce i koniec lecz bez sensu nie pisałem )
No to wszystko, mam nadzieję że się spodoba. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |