| Ogłoszenie |
Administracja Forum
|
Zamknięty przez: Seivoth Sob 14 Sty, 2012 11:18 |
Pytanie o silnik |
| Autor |
Wiadomość |
Melvin

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 00:05
|
|
|
|
| XP jest słabym silnikiem. Dzisiaj się o tym przekonałem jak próbowałem odświeżyć 3 okna na mapie. RGSS sobie nie poradził i były duże lagi. Udało mi się jednak zrobić Anti-Laga i działa dobrze, jednak w VX/Ace, taka sytuacja nie miała by miejsca. |
________________________ MelvinClass:
|
|
|
|
R.I.P.

Preferowany:

Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 173 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 01:09
|
|
|
|
No wiadomo że RPG XP, ma wady, ale zawsze twórcy próbują coś naprawić i dać następną wersje już z mniejszą ilością jakichś tam problemów, więc w sumie powiedzmy że to są błędy RPG MAKER, a w sumie jeśli się uda to będzie Aktualizacja , Więc w sumie czekam... Wiadomo że RM VX zostało zbudowane stabilnie ; >, noo ale RM XP, też jest dobry niczego sobie :), więc nie odwracajmy kota ogonem, bo wiemy że tak jest ... |
|
|
|
Feniks

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 02:07
|
|
|
|
| Cytat: | | XP jest słabym silnikiem. Dzisiaj się o tym przekonałem jak próbowałem odświeżyć 3 okna na mapie. RGSS sobie nie poradził i były duże lagi. Udało mi się jednak zrobić Anti-Laga i działa dobrze, jednak w VX/Ace, taka sytuacja nie miała by miejsca. |
Wiem, że to twoje zdanie, ale nie można uznać XP słabym silnikiem z powodu lagów, trzeba docenić też jego zalety. Osobiście polecam XP do takich gier, jeśli porównasz oba programy programując w nich, to sam się przekonasz. I co do cb Melvin, lagi na VX i Ace nie miały miejsca, bo w nowszych starają się, aby działało płynnie. |
|
Vrona

Preferowany:

Pomógł: 26 razy Dołączył: 25 Wrz 2011 Posty: 236 Skąd: ty się tu wziąłeś?
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 08:16
|
|
|
|
Oba Makery są dobre.Polecam ci pobrać oba,zobaczyć je,a dopiero potem wybrać.
A temat do zamknięcia raczej,bo się tu robi temat "RM VX vs RM XP" |

|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |