JeĹźeli chodzi o dom to moĹźna to zrobiÄ na zdarzeniu. Tworzysz warunek ktĂłry zmienia przeĹÄ cznik. Kiedy ten przeĹÄ cznik jest wĹÄ czony to pojawi siÄ dom . OczywiĹcie jeĹźeli chciaĹ byĹ do niego wejĹÄ musiaĹ byĹ zrobiÄ osobnÄ mapkÄ z wnÄtrzem. JeĹźeli bÄdzie coĹ nie jasne to wytĹumaczÄ .
________________________ OdnajdĹş siebie, a znajdziesz prawdziwÄ siĹÄ do walki z przeciwnoĹciami losu.
Warunki nie zmieniajÄ przeĹÄ cznikĂłw ! Co najwyĹźej je sprawdzajÄ !
MoĹźesz zrobiÄ to na zasadzie tego demka z drzewem. PamiÄtaj, Ĺźe wtedy bÄdziesz
potrzebowaĹ grafiki domu jako chara.
Demko
Nie koniecznie potrzebne sÄ grafiki moĹźna zrobiÄ dwie mapy . Na jednej nie ma domku a na drugiej jest i kiedy przeĹÄ cznik jest on wtedy zmienia siÄ mapka.
P.S Wybacz za wprowadzanie w bĹÄ d z tymi warunkami , nie to miaĹem na myĹli.
________________________ OdnajdĹş siebie, a znajdziesz prawdziwÄ siĹÄ do walki z przeciwnoĹciami losu.
ZrobiÄ mapÄ bez domku, potem wszystko identycznie tak jak w drugiej tylko Ĺźe z domkiem. I jeĹli jest moĹźliwoĹÄ zrĂłb dom, to dajesz rĂłb dom, potem wygaĹ ekran, teleport, przeĹÄ cznik, pokaĹź ekran.
Pomógł: 45 razy Dołączył: 10 Sty 2011 Posty: 612 Skąd: mam wiedzieÄ?
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 09:30
Tak... ZmieĹ pozycjÄ zdarzenia domku... JeĹźeli masz na osobnych mapach to siÄ nie da, ale jeĹli tworzysz to na podstawie zdarzenia, przeĹÄ cznika i zmianie grafiki to jak najbardziej...
________________________ I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
Gość, jeĹźeli pomogĹem daj "PomĂłgĹ"
Ja mam pytanie! Gdzie znajdujÄ siÄ to ,,pomĂłgĹ"? seryjnie Szukam, i nie moge znaleĹÄ... OczywiĹcie odpowiedĹş nagrodzÄ klikniÄciem w owy przycisk :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum