|
Nekromatron I |
| Autor |
Wiadomość |
INRE

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 15:44
|
|
|
|
Ściągnąłem demo i chwile pograłem.
No więc tak, przede wszystkim najbardziej denerwujące są dwa błędy wywalające z gry:
-RGSS2 Player przestał działać
-Script Jump System wywala
Pozostałe elementy:
-Muzyka nawet, nawet.
-Mapki średnie i niektóre animki ognia stoją w miejscu, co wygląda dziwnie.
-Fajnie się skakało.
-Walki zbyt łatwe. (nie mówię abyś zrobił super trudne na samym początku, no ale bez przesady)
-Kilka razy po przejściu z jednej mapy na drugą nie wiedziałem gdzie jestem.
-Nie ma żadnego przerywnika, ani nawet krótkiego odstępu między scenką śmierci, a wskrzeszania, więc jakby jedna nachodzi od razu na drugą.
-Fabuła i zamysł gry ogólnie najbardziej ze wszystkiego mi się podobał, a ty nagle z tego gothica robisz.
Oceny nie wystawiam, poczekam sobie na nowe, poprawione demo, bo tego nawet nie przeszedłem przez wywalanie z gry.
Życzę powodzenia w dalszym tworzeniu i pozdrawiam. |
|
|
|
Diablo

Preferowany:

|
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 17:46
|
|
|
|
W nowym demo używam Angielskiego Makera, więc błędów nie powinno być.
Walki - tak a pro po chyba nie masz zamiaru gnić cały czas na tych strażnikach gdzie nawet fabuła się nie zaczyna. A w jaskini się grę zaczyna, a walki będą trudniejsze.
Od Easy do Hard. |
|
INRE

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 21:10
|
|
|
|
Ukonczylem demo.
dalej walki troszke trudniejsze. Ale za duzo ich. Lepiej byloby mniej ale konkretniej (ale to tylko moje zdanie).
Jest blad jak dolacza do nas ten mag. Stoi on dalej na mapce i moge z nim gadac w nieskonczonosc i dodaje mi expa.
I na koncu... Teleportuje nas... nie bede zdradzal innym. ale Dlaczego uparles sie na tego gothica?
Sory ze post bez polskich znakow, ale z telefonu na szybko pisalem. |
|
|
|
Diablo

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 06 Kwi, 2012 07:55
|
|
|
|
Bo Gothic to moja gra dzieciństwa, a mimo, że jedynka jest stara to wszyscy w nią grają. Nie będzie to kopia Gothica, bo gra nie kończy się happy endem, ale fabuła będzie nowa z wykorzystaniem np. broni z innych gothiców. W każdym razie wam się spodoba. Gra różni się od gothica większym naciskiem na skakanie i zagadki logiczne, które tworze aktualnie w krypcie gdzie zdobędziemy ... pewną broń i zabijemy pewnego fanatyka.
Witam! Mam newsy z gry!
1. Wesołych świąt wielkanocnych dla Ultimy! Niech was konrady z Kejbyla nie pożrą. Życzę wam : więcej krytyki Angius, więcej wspaniałych skryptów Ayene, więcej wszystkiego czego chcecie!
2. Gra została gruntownie przebudowana. Nowe Tilesety. Zmieniony wstęp.
3. Demo gotowe będzie na jutro lub pojutrze.
Wesołego Ultimowicze!
Sorry za double post ale daje link do demo:
http://www.mediafire.com/?a7s2pto7l9qotcp
Edytuj posty. Nhadala |
| Ostatnio zmieniony przez Nhadala Pon 09 Lip, 2012 07:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
tracersgta

Preferowany:

Pomógł: 45 razy Dołączył: 10 Sty 2011 Posty: 612 Skąd: mam wiedzieć?
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 16:46
|
|
|
|
Raczej triple-post...
Przez nazwy bogów, krain, postaci widać, że zerżnię... że wzięte z gry Gothic i Gothic II... Pozmieniaj te nazwy... Fabuła, no... nie za ciekawa, ale też nie za słaba... Z oceną się wstrzymam, do ściągnięcia dema. |
________________________ I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
Gość, jeżeli pomogłem daj "Pomógł"
 |
|
|
|
Diablo

Preferowany:

|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 18:07
|
|
|
|
| Tracerze ( pozwol ze tak cie nazwe) nie wiem czy slyszales ale gothic wraca do piranha bytes. To mnie natchnęło aby sworzyc gre w niezbadanych krainach. A jak niezbadane krainy to i bogowie. A jak bogowie to tez rhobar 3. I z tej okazji zrobilem gre czerpiaca z gothica. Mozesz oceniac fabuly ale ja jej nir zmienie bom ja gothikowy fan. Czekam na oceny. |
|
INRE

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 11:36
|
|
|
|
Dalej wywala RGSS2 Player - proponuję ci zrezygnować z niektórych skryptów
Walki dalej zbyt łatwe (do przesady)
Dalej nie doszedłem bo wywalało z gry, więc wydaje mi się że niewiele się zmieniło od poprzedniej wersji (Prócz Tilesetów, muzyki i title, bo to zauważyłem)
Wydaje mi się, że zbytnio pospieszyłeś się z wydaniem nowego dema, dlatego nie chcę oceniać.
PS. Nie lepiej byłoby po prostu wzorować się na gothicu, a nie czerpać z niego wszelkie nazwy itp.? |
|
|
|
Diablo

Preferowany:

|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 18:10
|
|
|
|
Te Rgss nie daje mi zyc :( nad wzrorowaniem masz chyba racje. Ale co do wywalania to HELP ME!
Walki, walki. Jesli latwe, chodzi ci o te przed zmartwychwstaniem to bez komentarza bo to tylko intro. Jesli przy jaskini no to tez nie zmieniam. Jesli doszedles do lasu zmarlych to masz 100% racji. I za to wszystko was przepraszam. Cos mi sie zdaje ze bede musial zrobic nowe bazy danych.
Witam! Oto nowe demko. Nie wprowadza ono zmian fabularnych, ale poprawia bugi typu:
-Wieczny EXP od Daemoniusa w jaskini.
-Roślinki na polanie.
-Prowadzi fabułę do lasu zmarłych
- i pare innych.
http://www.mediafire.com/?caspfnfzfcqp166
Edytuj posty. Nhadala |
| Ostatnio zmieniony przez Nhadala Pon 09 Lip, 2012 07:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Finwe

Preferowany:

Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Lip 2011 Posty: 322 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Nie 15 Kwi, 2012 20:05
|
|
|
|
Słuchajcie, słuchajcie mieszkańcy Khori... Tfu! Ultimy.
Zagrałem w demo.
Mapy w miarę dobre, ale na pierwszej mapie strumyki są za wąskie i
można przez nie przeskoczyć. A to odejmuje nam trochę historii.
Dalej.
Dachy po których można łazić...
Trochę to mi nie pasuje.
Ocena map: 7/10
Grafy dobre, szczególnie title.
Muzyka wporzo.
Oprawa audio wizualna: 8/10
Klimacik bardzo dobrze zrobiony.
Klimat: 9/10
Masz 24/30 pkt.
Daje nam 8/10
Ale jest duuużo bugów.
1 większy bug = - 1 pkt.
1:Kiedy musimy zabić tego gościa, nie musimy go zabijać.
Wystarczy przeskoczyć do wyspy z asasynami i jest.
2: Nie musimy gadać z tym nekromantą by uruchomić portal
3: Kiedy wejdziemy do pokoju z lodem i mamy pomnik, jesteśmy
zgubieni. Nie możemy nawet skoczyć na 3 platformę bo dwa chochliki nam blokują dostęp!
4: Kilka razy RGSS player przestaje działać.
Kaput. 1 podczas walki, drugi podczas ubierania był.
Daje nam 20/30.
Dam 6.5/10
Gra dobra, ale wszech obecne bugi demotywują... |
|
|
|
Diablo

Preferowany:

|
Wysłany: Sob 28 Kwi, 2012 08:58
|
|
|
|
Ze smutkiem informuję, że prace nad grą są przerwane Gra z nową fabułą i bohaterami będzie kontynuowana w Rpg Maker Vx Ace.
Nie. Gra by wyszła ale miałem problem z RGSS. Cieszę się że podobał ci się mój projekt . Jeśli rzeczywiście go lubisz to przeglądaj od czasu do czasu zapowiedzi gier RPG VX Ace . Na pewno niedługo ujrzysz napis Nekromatron II.
Edytuj posty. Nhadala |
| Ostatnio zmieniony przez Nhadala Pon 09 Lip, 2012 07:15, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
BezimiennyKot1

Preferowany:

Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2012 Posty: 36 Skąd: Equestria
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 13:30
|
|
|
|
Zagrałem w demo. Cóż, jeśli ktoś ma do tego talent efekt może być właśnie taki. (jeśli ktoś ma ) |
________________________ Pomogłem? Daj "Pomógł"
|
|
|
|
MrBoomGood

Preferowany:

Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Posty: 292 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Nie 08 Lip, 2012 10:30
|
|
|
|
| Gdyby jeszcze fabuła była własna, a nie z Gothica :( Jako, iż jestem wielkim fanem Gothica i przechodzę aktualnie trzecią część po raz 52521353215, to na pewno w Twoją grę zagram. |
|
|
|
|
|