Ide do Miasta i lęczę się u kapłana (mam 250/250 pż) w tawernie dowiaduję się o wzmożonej aktywnośći małego gangu goblinów więc postanawiam ich odnaleźć.
Imie:ShinMegaiTensei
PŻ:300/300
Poziom:4
Broń:Goblińska pałka=atak+13
Tarcza:
Pancerz:łachy=obrona+10
Złoto:50
W drugim pomieszczeniu czeka na mnie kolejne sześć goblinów(wraz z przywódcą).Gobliny rzucają się na mnie powalam je Kula ognistą.+500dośw(1/2 poziomu) +35 sztuk złota.Rzucam na siebie Zbroje Arkany + 5 do pancerza i gwiżdząc(Jestem bardem)rzucam Pieśń znudzenia Wódz goblinów traci - 5 pancerza i - 2 ataku.Atakuje go moją goblińską pałką.
Po walce... -50 PŻ +500doś.(5 poziom) + 100 sztuk złota. +Gobliński płaszcz.
PŻ:310/350
Poziom:4
Broń:Goblińska pałka - atak +13
Tarcza:
Pancerz:Gobliński płaszcz - obrona +13
Złoto:185
Widze skrzynke a nad nią jakiegoś durnia który oświetla szkrzynkę latarka i śpiewa(jak w chórze) otwieram kufer i dostaję:
+MountainDew(leczy całe PŻ) +Krnąbrny Miecz +15 sztuk złota.
Na ziemie rzucam łajno ścierwozjada.Pode mną tworzy się klop który wciąga mnie i pojawiam się w mieście.
(Krnąbrny miecz ma włąsny umysł i może komentować wydarzenia)
K. Miecz:Zasrany Bard...
PŻ:350/350
Poziom:5
Broń:Krnąbrny miecz - atak +15
2 Broń:Flecik
Pancerz:Płaszcz B&D 3.5 - obrona +14
Złoto:185
W mieście kupuję skórznię za 80 sztuk złota pozatym kupuję jeden eliksir życia za 50 sztuk złota a za resztę pieniędzy podrasowuję u kowala mój krnąbrny miecz.(+ 1 do ataku)
Idę do lasu i napada mnie wilk. Zabijam go, lecz trace 15 hp. Znalazłem u niego 10 Zł. Idę do miasta i kupuję tani miecz oraz lekki pancerz (oba za 5 ZŁ).
Podczas spaceru po zagajniku napadają mnie bandyci(3)
Jednego powalam przywołaniem błyskawicy choć drugi uniknął mojej kuli ognia a trzeci zadał mi krytyk -60 pż(odnawiam miksturką)i walczę z dwoma przeciwnikami naraz ale najpierw rzucam muzyka klasyczna i przeciwnicy tracą -3 do ataku po ciężkiej walce sytuacja wygląda tak - 200 pż + 150 sz + racja żywnościowa(na 1 dzień) + 17 metrowa lina( )
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Paź 2011 Posty: 39 Skąd: Verra w Helladonie
Wysłany: Pią 06 Lip, 2012 23:36
Spoiler:
Imie:Konfundus
PŻ:100/100
Poziom:1
złoto: 0
Broń: Kij z szmatką = atak +5
Tarcza: brak
Zbroja: szata niewolnika
Uciekłem z niewolnictwa, przez co dotarłem do miasta, przez co przyjęli mnie z niepewnością. Poszedlem do lasu i spotykając Tygrysa (atak +15), wiedziałem, że nie mam sans, więc poszedłem dalej i spotkałem młodego wilka( atak +4), polującego na jedzenie, więc go zabiłem, gdyż sam umierałem bez jedzenia. Niestety złota nie zdobyłem ale za To 55 doświadczenia :D.
(Wiem długa historia, ale staram się robić, trochę ciekawiej :P)
imię : Xerxes
hp :100/100 (-4 mięska )
lvl :1
złoto :35
broń : stalowy miecz = 9
tarcza : drewniana tarcza = 6
zbroja : stare łachmany= 5
Idę dalej po lesie atakuje mnie większe stadko ścierwojadów ( z 6 ) po walce zobaczyłem nieprzytomnego człowieka a obok niego trup przesz-ukuje trupa a nieprzytomnego zanoszę do miasta
120 XP ( 2 lvl up ) ,3 skóry ścierwojada ( mogę już zrobić zbroję ze Skury ścierwojada = 7 , 200 zł ( po walce z trupa i za pomoc nieprzytomnej) laga = 5 stalowa tarcza =8 w mieście sprzedałem rzeczy które były mi nie potrzebne(czyli laga , stare łachmany i drewnianą tarcze)
Idę do lasu, szukam, szukam i znajduję: jagodę(leczy 5 HP) i lepszy kij(10 obr).
Wracam nad morze, rozpalam patykiem, kamieniami i liśćmi ognisko i idę spać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum