PowĂłd takiego poĹÄ czenia jest prosty: VXA uĹźywa praktycznie tego samego systemu materiaĹĂłw co VX. ParÄ dodatkĂłw (Title2, Battlebacki, filmy) nie psuje kompatybilnoĹci wstecznej po stronie VX Ace, tzn. wszystkie materiaĹy z VX sÄ uĹźywalne w VXA (sytuacja taka jak z materiaĹami 2k/2k3).
MyĹlÄ teĹź Ĺźe ogĂłlnie dziaĹy VX i VXA warto by poĹÄ czyÄ, gdyĹź z wyjÄ tkiem skryptĂłw, róşnice pomiÄdzy obiema wersjami sÄ na miarÄ róşnic miÄdzy 2k i 2k3 (a IMO nawet mniejsze, wszak w 2k3 dokonano doĹÄ powaĹźnej zmiany jakÄ byĹa wymiana battlesystemu). JedynÄ rzeczÄ ktĂłrÄ by trzeba zostawiÄ oddzielnie to skrypty ze wzglÄdu na róşnice w tym wzglÄdzie miÄdzy vx i vxa.
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
UĹźywasz Windowsa 8? JesteĹ Ĺosiem.
Gość is the most intelligent person in the world.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 262 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 29 Cze, 2012 08:50
No patrzÄ c na tytuĹ wÄ tku od razu chciaĹem wymieniÄ, iĹź skrypty nie sÄ kompatybilne, ale zdÄ ĹźyĹeĹ to wymieniÄ. :)
Nie wiem jeszcze jaka jest róşnica pomiÄdzy interfejsem, oraz róşnymi opcjami, jeĹli doĹÄ wielka, to przydaĹoby siÄ jeszcze zostawiÄ oddzielne Tutoriale.
Wiesz, 2k3 teĹź posiada kilka dodatkowych komend w stosunku do 2k. WiÄc to Ĺźadna wymĂłwka. Co najwyĹźej warto by zaznaczaÄ ktĂłra czÄĹÄ tutka jest specyficzna dla VX Ace i jak uzyskaÄ zbliĹźony efekt w VX.
//edit: A interfejs jest prawie identyczny we wszystkich makerach, moĹźe po za 95
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
UĹźywasz Windowsa 8? JesteĹ Ĺosiem.
Gość is the most intelligent person in the world.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 262 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 29 Cze, 2012 12:32
No ta, ale sÄ teĹź tam takie wÄ tki, w ktĂłrych uĹźytkownicy dajÄ wskazĂłwki, jak nauczyÄ siÄ Ruby, a przecieĹź zwykĹy VX róşni siÄ od Ace tym, Ĺźe sÄ inne struktury.
//post wyszedĹ mi bez sensu, nie wiedziaĹem, jak to napisaÄ...
Nie no, Rave, aĹź tak ci to przeszkadza? Dla mnie, ja wiem, wiÄkszy porzÄ dek jest. ZwĹaszcza, Ĺźe VX'a wykorzystuje trochÄ inaczej sformatowane tilesety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum