Ogłoszenie 

Uwaga! To forum jest w trybie offline.
Wszelką pomoc uzyskasz pod adresem
forum.ultimateam.pl

Administracja Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Nhadala
Wto 12 Lut, 2013 20:20
Dlaczego?
Autor Wiadomość
ZupaExtra1 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 14:36
tak bardzo boli rpgmaker ? tak bardzo bolało drogie dziecko podobno nienawiść do sceny ? gdzie to widzisz. Brałeś jakieś cukierki od nieznajomych ? Nie zwalaj przynajmniej winy za za marne zdolności i kiepskie gry na stacje telewizyjne nawet w latach 90 była kablówka i cartoon network, a przecież największy rozkwit gier na rpgmakera był do premiery rpgmakera XP. Nadal powstają często dobre gry w rpgmakerze 2k3...Są sajty, które zajmują się oceną i wyróżnianiem dobrych gier, a są sajty, które robią gry dla ich robienia i poziom się nie liczy

CrasheR 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 14:40
Koleś, ale o czym ty pierdzielisz ? xD Ja tutaj piszę o nowym twoim ulubionym gniototwórczym pokoleniu RM'a i nie widzę w tej sprawie związku z moją osobą. To, że ty masz jakieś problemy, jesteś niedowartościowany i musisz się pokazać nie znaczy, że każdy tak ma. Dla mnie Maker jest jedynie zabawą, a nie życiem, tak jak dla niektórych... Piszesz ciągle o docenianiu dobrych gier, a sam twierdziłeś, że "Nowoczesne" ma potencjał. I kto tu brał cukierki od nieznajomych :roll:

Dodatkowo ja całe szczęście jestem jeszcze z pokolenia Pegasusów i wiem, że to co ty nazywasz "potencjałem" jest zwyczajnym gównem :D

ZupaExtra1 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 14:44
O tym, że to miejsca w sieci decydują o poziiomie gier, a nie użytkownicy ;p Kiedyś nawet z tsukuru kasowało się ciągle syfiaste projekty.

Akurat na naszej polskiej "scenie" w cudzysłowiu poziom gier już się nie liczy, ale na rpgmaker.net tak. Na blogu akurat też się liczy i będą przedstawianie tylko dobre gry.

Akurat ty jesteś z pokolenia ps3 nie mów za innych, bo są jakoś uatalentowane osoby jak autor Kruka, które robią niezłe gry i jakoś też są z tego pokolenia.

O tym samym

CrasheR 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 14:47
Ja z pokolenia PS3. X ty na prawdę jesteś jakiś niedoćpany dziś xD
Ps3 nigdy nie miałem i mieć nie będą, bo tak konsola jest po prostu ****, ale cóż nie będę Ci zaprzeczał, ponieważ to ty najlepiej wiesz, w którym roku się urodziłem i w jakie gry grałem, gram i grać będę :)

Cytat:
Są sajty, które zajmują się oceną i wyróżnianiem dobrych gier, a są sajty, które robią gry dla ich robienia i poziom się nie liczy

Nie rozumiem jak możesz sądzić, że poziom gier zależy od strony 0.0 Większość gier tworzona jest przez osoby, które makera mają zainstalowanego od dwóch dni i chcą pokazać, że też potrafią zmienić przełącznik(często nawet tego nie potrafią :mrgreen: ).

ZupaExtra1 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 14:50
ty się urodziłeś w czasach, w których będąc pełzającym parolatkiem wyszło ps2,3.

Gdybyś interesował się grami na rpgmakera to byś wiedział. Są strony, które nie przepuszczają syfu po prostu. W każdych programach i silnikach powstaje syf nie tylko w rpgmakerze to oczywiste, ale są strony które umożliwają promowanie syfu to i użytkownicy z małymi zdolnościami to wykorzystują dla siebie. Na rpgmaker.net przykładowo są recenzje do gier pisane przez niestronnicze osoby, nie przez kolegów i pociotki dlatego poziom gier istnieje, bo ocena ich jest wiarygodna.

Avara 

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 14:53
CrasheR, nie ma sensu kłótnia z tym człowiekiem. Daj sobie spokój. Po co sobie nerwy szarpać :?: Jak czymś Cię wkurzy, to nie reaguj. Za takie bezsensowne kłótnie na forum możesz dostać jeszcze ostra...

Drakensang - przeglądarkowa gra RPG online
Spoiler:

CrasheR 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 14:55
ZupaExtra1, No to chyba koleś nie potrafisz liczyć ^^ PS3 wyszło 11 lat po moich narodzinach. Dodatkowo pierwszą konsolą jaką otrzymałem był właśnie NES, następnie PSX i dzięki temu przeżyłem niezapomniane noce z Breath Of Fire III, FF VII, VIII, IX, suikoden, Vandal Hearts, Vagrant Story, Chrono Trigger i Cross, więc nie sraj mi tutaj, że jestem z pokolenia PS3 :mrgreen:

Dodatkowo powiedz mi co mieliby administratorzy tutaj recenzować ? xd

Tym akcentem kończę tę bezsensowną konwersację, bo jak to ładnie Av zauważyła nie warto szarpać nerwów :-P

ZupaExtra1 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 14:57
dokończę tylko coś. Po pierwsze nie jestem dla ciebie koleś, więc tak do mnie nie pisz.

PS2 rzecz jasna to twoja konsola. Kiedy ludzie handlowali grami na pegasusa po bazarkach ciebie jeszcze nie było na świecie.

Piszą te recki ludzie, którzy znają się na rzeczy. Ludzie już z poczucia godności nie wrzucają syfu na rpgmaker.net żeby się nie ośmieszyć. kiedy jakiś obcy recenzent napiszę reckę. Te recki są wcześniej konsultowane z adminem największym znawcą gier na rpgmaker i jrpgów. Rozumiesz ?

Można to zignorować Avara, ale ja piszę prawdę i jak jest. Nawet na twierdzy ocena 6/10 to już bardzo wysoko. W całej historii sajtu tylko Ahriman Prophecy dostało najwyższą 8/10, a na tsukuru tylko najlepiej opracowane technicznie gry są wysoko. Jak widzisz newsów nie ma, bo ostatnio nie wyszła żadna gra godna uwagi na tsukuru, która została by sprezentowana w newsie.

Myślę, że już wszystko wyjaśniłem.

CrasheR 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 15:00
Ale ty nie rozumiesz, że ludzie tutaj nie tworzą dla ocen, dla rpgmaker.net, ani tsukuru. Tworzą, bo chcą, a nie dlatego by brać udział w wyścigu szczurów dla gier 2d. :roll:

ZupaExtra1 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 15:01
no właśnie z braku zainteresowania grami przez ich mały poziom tak jest w niektórych miejscach. To nie wyścig tylko realne dawanie radochy i zabawy grami - są gry na poziomie to i są ludzie, którzy się nimi interesują. Przecież są gry wyróżniane i recenzowane i polecane przez recenzje opisujące rozgrywkę i radość jaką dają tytuły i co oferują fabularnie/ technicznie.

Są miejsca, które robią gry nie dla poziomu gier, ale po to by w ogóle gry powstawały dla zabawy twórcy - nie liczy się gracz. Są miejsca, które robią gry dla graczy, by on miał zabawę i rozrywkę na poziomie. Jak widzisz na tsukuru nie ma newsa prezentującego grę na poziomie od miesięcy, a tylko takie się tam prezentuje. Ostatnią były Pustkowa Chaosu nieważne, że nie JRPG gra w swoim zamyśle jest porządnie wykonana i dla fanów takich rzeczy będzie dobra.

CrasheR 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 15:07
Niedawno twierdziłeś, że gry TagTeamu nie są godne uwagi :roll:
Ekm... Swoje wypowiedzi zakończę tak.

Tworzę, bo chcę. Staram się to robić jak najlepiej, aby gra była wciągająca. Jeżeli mi to nie wyjdzie trudno. Nie jestem jakoś specjalnie przejęty tym, że gdzieś pojadą po mojej grze. Krytyka jest potrzebna :mrgreen:

ZupaExtra1 

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 15:08
Jak to nie są. Było jechane, że nie są jrpgami. Jeśli powstają dobre i grywalne gry w rpgmaker oparte na fabule liczy się zabawa i rozrywka jaką dają...Gry były potraktowane w imieniu pokolenia 2k3 - rpgmaker jest do jrpgów - przecież Shikima zostało pochwalone, ale skoro ludzie chcą robić gry jakie chcą no to...niech robią...ważne, żeby był z nich fun....

Także ogólnie niech wszyscy robią gry w rpgmakerze ważne, żeby była z nich zabawa jakiekolwiek te gry są. Już ktoś się postara, żeby wspominało się o tych najlepszych.

gats 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Wto 06 Lis, 2012 17:33
Ah.. Dobra, jak ja to przeczytałem. To sam padłem na podłogę i się turlałem ze śmiechu. Głupi to głupi na głupotę leku nie ma. :-)

I love mangas and anime :D

poscikk 

Wysłany: Wto 06 Lis, 2012 17:37
Zgadzam się. Powinien był dostać bana ten idiota.

metax01956 

Preferowany:
RPG Maker XP

Wysłany: Wto 13 Lis, 2012 21:16
Tak, tak, obie jesteście śliczne. :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi