xD super na pewno zrobie o tym gre XD
A tak serio, to chciałbym NAPRAWDĘ dobrą fabułę, ciężka sprawa. Mam mnóstwo grafik, animacji, muzykę i tak dalej, tylko musi być pomysł ... Macie jakieś krótkie propozycje? Kilka zdań - ja dalej sobie rozwinę
Wodecki, Może główny bohater będzie zwykłym mieszkańcem wioski, który chce stać się słynnym wojownikiem oraz pomagać mieszkańcom. Oczywiście można by było wybrać rasę bohatera (w zależnosci od rasy, jest inne miejsce zamieszkania bohatera), zwiedzać wioski i miasta innych ras, a także pokonywać masę potworów (w razie śmierci bohatera w walce, odradzałby się w wiosce, w której zaczynałoby się grę - czyli brak gameovera*). Oprócz tego można by było podejmować się innych prac typu: wykuwanie broni i zbroi, alchemia oraz uprawą roli.
*po gameoverze denerwuje to, że trzeba zaczynać grę od początku, a to zniechęca do dalszego grania.
Keibi właśnie to jest słaby pomysł... bo to np. dla mnie nie jest zbyt ciekawe, nie zachęca mnie do grania to że nie ma gameovera i wybieranie rasy.
Jeśli ktoś ma ciekawy pomysł lub chęć pogłówkować ze mną niech pisze na GG 32222587
Ale jak będzie trzeba zrobić mapki, to się odezwij
Ale skoro bohater nie będzie wybrańcem, to może jakimś zwykłym mieszkańcem, który chce zostać bohaterem.
Pomyśl sam w jaką gre byś zagrał (chodzi mi o samą podstawę) zanim odrzucisz kolejne pomysły. Każdy pomysł na fabułę będzie dobry, jeżeli zostanie dobrze wykonany.
PS. Jakbyś chciał mogę pomóc. Robię tzw. cutscene :P (Na bazie eventów i obrazków)
Przy jakiej wersji RM-a chcesz pracować?
- Jakbyś był zainteresowany to pisz na gg 35108028 - Pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum