Ogłoszenie 

Uwaga! To forum jest w trybie offline.
Wszelką pomoc uzyskasz pod adresem
forum.ultimateam.pl


Administracja Forum


Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Ayene
Sro 28 Gru, 2011 15:30
Wyłączenie przełącznika za pomocą zmiennej?
Autor Wiadomość
bartinkopl 



Preferowany:
RPG Maker XP

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 38
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 17:12
Wyłączenie przełącznika za pomocą zmiennej?
Witam!

Problem polega na tym:

Zrobiłem myśliwego można od niego zabrać zadanie polegajace na zabiciu 5 krolikow i przyniesieniu mu skor.

Wszystko ok bierzesz zadanie a za każde zabicie zyskujesz 1 skóre , a dodaje to +1 do zmiennej "Króliki"

Jednak problem polega na tym że w trakcie brania zadania włacza się przełacznik (nazwijmy go 001) i on jest warunkiem do ukonczenia zadania, strona na ktorej daje ci pieniadze i dziekuje za wykonanie zadania jest Przełącznik 001 jest on i zmienna "Króliki" równa lub większa 5 i jest jeszcze 3 strona na ktorej jest Przelacznik 001 jest on (nie ma na tej stronie nic o zmiennych) i mozna do niego podejsc on mowi: "Masz skory?"
a twoja jedyna odpowiedz to "Nie mam"

Jednak tu sie pojawia problem zabijam 5 krolikow i podchodze a on mowi "Masz skory?" , jedyna odpowiedz to jeszcze nie, czy ma ktos rozwiazanie na ten problem?
 
 
Feniks 




Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
2 gry

Pomógł: 62 razy
Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 511
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 17:37
Proste, każdą zmienną robisz osobną... Przełącznik 001, 002 itd.
________________________

 
 
bartinkopl 



Preferowany:
RPG Maker XP

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 38
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 17:44
A jak to się odnosi do opisanego problemu? Nie rozumiem, proszę pomóżcie, bo to naprawdę trudne, może jakoś dokałdniej to opiszesz, ponieważ zmienna jest tylko jenda ... :-?
 
 
Melvin 




Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
1 gra

Pomógł: 35 razy
Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 1063
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 17:45
Jeśli zmienna "króliki" == 5
Przełącznik 001 == ON

O to chodzi? Napisałeś to tak jakby coś było z Tobą nie ok...
________________________
MelvinClass:
Spoiler:

 
 
bartinkopl 



Preferowany:
RPG Maker XP

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 38
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 17:50
No właśnie a gdzie mam zrobić to:
"Jeśli zmienna "króliki" == 5
Przełącznik 001 == ON"

jak to zrobić? gdzei to zrobić?
w karcie królika? w karcie myśliwego? czy gdzie?

i jak to zrobić bo ja takiej opcji nie widziałem? (Chyba jestem ślepy :D )

Wiem że jest to opisane dość chaotycznie, jednak proszę o pomoc
 
 
Melvin 




Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
1 gra

Pomógł: 35 razy
Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 1063
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 17:55

Najlepiej w karcie myśliwego.
________________________
MelvinClass:
Spoiler:

 
 
bartinkopl 



Preferowany:
RPG Maker XP

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 38
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 17:58
Spoko, dzięki, jednak ja mam Maker'a polskiego, twierdzówkę :-/

Czy możesz wytłumaczyć jakby to było w polskim, może być bez screenów, byle żebyś napisał

Proszę Cię!
 
 
Melvin 




Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
1 gra

Pomógł: 35 razy
Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 1063
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 18:04
Na tym forum nie wspieramy "Twiercufki".
Kup/scrakuj/ukradnij, wersję Ang - Oryginalną.

Ale odpowiem na Twoje pytanie.
Warunek to będzie.... hm... Warunek!
________________________
MelvinClass:
Spoiler:

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template Klam by Ayene