Mam ikonset, w ktĂłrym jest ogromna iloĹÄ ikon. Niestety nie da siÄ wybraÄ jakiej ikonki uĹźyÄ, wiÄc muszÄ ten obrazek podzieliÄ. Jaki program ma moĹźliwoĹÄ podzielenia obrazka na czÄĹci? Wycinanie kawaĹka i wklejenia jako nowy obraz odpada, bo (jak pisaĹem wyĹźej) jest ogromna iloĹÄ ikon.
KorzystaĹem z niego wczoraj ale kaĹźdÄ liniÄ trzeba stawiaÄ osobno. Tak samo jest z okreĹleniem pikseli. Ikonset ma w dĹugoĹci ponad 20 000 pikseli a szerokoĹÄ okoĹo 300 pikseli a kaĹźdy obrazek jest w wymiarach 24x24, wiÄc ponad 1000 linii a ja ikonsetĂłw mam kilka. KorzystaĹem teĹź z imageslicer ale kaĹźdemu obrazkowi trzeba dawaÄ innÄ nazwÄ ;/ Photoshop teĹź odpada, bo jest pĹatny.
UdaĹo mi siÄ programem Paint Shop Pro. Tu podajÄ instrukcjÄ, w razie gdyby ktoĹ miaĹ ten sam problem:
Spoiler:
Otwieramy obrazek File>Open
Potem wybieramy Image Slice File>Eksport>Image Slice
Uruchamia siÄ kreator podziaĹu obrazu. Klikasz na kratkÄ, potem na obrazek i wpisujesz iloĹÄ kolumn i wierszy. Pod sĹowem format zmieniamy GIF na PNG. Automatycznie dzieli po rĂłwno. Zapisujesz i masz juĹź w czÄĹciach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum