Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Paź 2011 Posty: 39 Skąd: Verra w Helladonie
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 15:09
Prace Konfundusa
Witam Serdecznie.
W tym dziale zaprezentuje swoje prace ( czasem wielkie, czasem maĹe), ktĂłre tworzÄ na wielu makerach. A Ĺźeby nikt siÄ nie pytaĹ o to, Ĺźe powiedziaĹem "prace", to mĂłwie od razu, ze chodzi o screeny nie o gry.
Pierwsza praca, czÄ stka lasu, podstawowy tileset i wymiary 20x15, maĹa praca:
Spoiler:
</noscript>
Prace bÄdÄ wrzucaĹ na przemian, raz XP, raz VX. Prace czasem wiÄksze czasem maĹe.
MoĹźecie siÄ ze mnÄ nie zgadzaÄ, lecz dla mnie VX graficznie jest okropny. Wszystko jest takie maĹe (bohater taki jak drzewo?), takie jakieĹ... bajkowe? Dom to jeden, kwadratowy klocek z dachem siÄgajÄ cym nieba... A co do mapki to moĹźe byÄ.
Nexis, 1: MaĹe, ale nie to co w XP- 2-3 metrowi ludzie. 2. Drzewo jest 2 razy wyĹźsze od gracza. 3. Jest juĹź temat "ogĂłlna dyskusja"- rmvx vs. rmxp." WiÄc tutaj siÄ nie wypowiadaj. Konfundus, bardzo Ĺadna mapka. GraulujÄ 8.5/10
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 18:07
DziÄki Wam. ZapomniaĹem wspomnieÄ, Ĺźe przez szkoĹe nie mam zbyt duĹźo czasu, a wiÄc prace bÄdÄ wrzucaÄ 1-2 dni po wrzutce wczeĹniejszej. Czyli dzisiaj 2/2 limitu. Po godzinie 00 limit odnowiony. Nie no tak mi siÄ powiedziaĹo, ale mĂłwiÄ, Ĺźe po dwĂłch mapach co najmniej 1-2 dni za kolejne.
Finwe naturalnie kaĹźdy ma swoje zdanie i o gustach siÄ nie dyskutujÄ. Ja wyraziĹem swoje, Ty wyraziĹeĹ swoje i kaĹźdy z nas ma trochÄ racji. Jednak przepraszam za wypowiedĹş nie na temat screenĂłw.
Co do mapy: Ĺadna, lecz trochÄ nie pasujÄ mi te promienie sĹonecznie. OsobiĹcie, nie chciaĹbym
aby w trakcie grania takie byĹy. I drzewa sÄ w takich nie naturalnych zbiorowiskach, np. w dwĂłch
dolnych rogach mapy. PorĂłb ich wiÄcej, albo nie rĂłb ich tak symetrycznie. Nie znam siÄ specjalnie
na VX, bo nie przypadĹ mi do gustu (jednak coĹ tam w nim robiĹem), lecz to jest moja opinia na temat wykonania mapki. Ocena? DaĹbym 7.5/10
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 18:52
Rany, nie czepiaj siÄ VX skoro robisz w XP'ku. GdybyĹ robiĹ w VX to byĹ zrozumiaĹ. Ale dosyÄ juĹź tutaj mĂłwienia o rzeczach "nietematycznych", Ĺźe tak siÄ wyraĹźÄ. Nie tematycznych mam chyba na myĹli siebie ;p.
No no... Bardzo Ĺadna mapka! Moje uwagi:
- te promienie sĹoneczne nie wyglÄ dajÄ dobrze. Zamiast nich mĂłgĹbyĹ daÄ, np. deszcz, inny
odcieĹ ekranu, to by wyglÄ daĹo bardziej naturalnie. Ale Ĺşle nie jest.
- to coĹ w prawym gĂłrnym i dolnym rogu ekranu, co to jest?
- tÄ dziuplÄ daj jednÄ /dwie kratki niĹźej, bo wyglÄ da jakby byĹa pomiÄdzy tymi drzewami.
- to jest las, tak? To powinno (wedĹug mnie) byÄ tam trochÄ wiÄcej Ĺźycia. Daj wiÄcej ptakĂłw,
wiewiĂłrkÄ, krĂłliki, itd.
Poza tym mapa naprawdÄ Ĺadna. Ocena 7/10, Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum