Mam doĹÄ dziwny problem. Ustawiam w jakimĹ miejscu start bohatera. W innym miejscu robiÄ event autostart. Ustawiam, by wyĹwietliĹo wiadomoĹÄ po czym przeĹÄ cznik 1 ON. DrugÄ stronÄ ustawiam na start od tego przeĹÄ cznika i klikam rĂłwnolegĹe zdarzenie. Wtedy wybieram, Ĺźeby poruszaÄ eventem. Wybieram bohatera i klikam, by szedĹ 2x w dĂłĹ, a potem 3x w prawo. Potem dalej mam coĹ, ale to nie istotne. Problem w tym, Ĺźe postaÄ, zamiast iĹÄ 2 w dóŠi 3 w prawo idzie caĹy czas w dĂłĹ. Czy mĂłgĹby mi ktoĹ powiedzieÄ, gdzie popeĹniĹem bĹÄ d (jeĹli go popeĹniĹem, bo pierwszy raz mi siÄ to zdarza)? Czy to po prostu wina polaka? Na nowym projekcie teĹź prĂłbowaĹem i nic. Nie mam Ĺźadnych skryptĂłw. PrĂłbowaĹem jak na razie na PL. Na ANG sprĂłbujÄ za dwa dni, bo teraz nie mam go przy sobie.
PS. PisaĹem to z pamiÄci, gdyĹź nie mam dostÄpu do ĹťADNEGO makera.
Gdyby ktoĹ nie zaĹapaĹ to taki "szkic" tego co mam:
Strona 1:
Spoiler:
Autostart
<>Tekst:
Obiad!
<>PrzeĹÄ cznik 1 ON
Strona 2:
Spoiler:
JeĹli przeĹÄ cznik 1 jest ON to uruchamia siÄ
RĂłwnolegĹe zdarzenie
<>Ruszaj eventem(Gracz)
DĂłĹ
DĂłĹ
Prawo
Prawo
Prawo
PrzeĹÄ cznik 2 ONN (w ruszaj eventem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum