Zamknięty przez: Nhadala Czw 19 Lip, 2012 11:12 |
Game Develop |
| Autor |
Wiadomość |
Rave

Preferowany:

Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 348 Skąd: /dev/null
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 17:30
|
|
|
Game Develop
|
Ostatnio znalazĹem wspaniaĹy program, zwany Game Develop. Jest to bardzo fajny program, coĹ pomiÄdzy Constructem a TGF/MMF. ĹÄ
czy zalety obu programĂłw unikajÄ
c ich wad. Z TGF/MMF ĹatwoĹÄ obsĹugi, z Constructa zaĹ cenÄ (pierwszego Constructa, Ĺźeby nie byĹo) i wstÄgi (to chyba jedyny wynalazek mikrosyfu jaki im siÄ udaĹ i jaki lubiÄ). Program jest teĹź bardzo dojrzaĹy - nigdy mi siÄ nie zamknÄ
Ĺ bez powodu.
Program jest dostÄpny za darmo dla systemĂłw Windows, Mac i Linux.
Aha i waĹźna informacja dla uĹźytkownikĂłw Linuksa - wersja dostÄpna w sekcji Download nie dziaĹa na wszystkich dystrybucjach. Zamiast niej polecam ĹciÄ
gnÄ
Ä tÄ
: http://www.compilgames.ne...3linux.tar.lzma - bÄdzie dziaĹaÄ zawsze i wciÄ
Ĺź. |
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
UĹźywasz Windowsa 8? JesteĹ Ĺosiem.
Gość is the most intelligent person in the world. |
|
|
|
tracersgta

Preferowany:

Pomógł: 45 razy Dołączył: 10 Sty 2011 Posty: 612 Skąd: mam wiedzieÄ?
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 18:05
|
|
|
|
Interfejs podobny do MMF2 ale program bardzo fajny i przyjemny... Nie jest to totalny klon Jednak wybieram MMF2 Dev gdyĹź mam zakupiony juĹź |
________________________ I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
Gość, jeĹźeli pomogĹem daj "PomĂłgĹ"
 |
|
|
|
Rave

Preferowany:

Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 348 Skąd: /dev/null
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 18:21
|
|
|
|
Nom, ale z MMF2 Dev nie zrobisz gry na Linuksa czy Maca. MoĹźe przez wine pĂłjdzie ale w 95% przypadkĂłw jednak nie. ChociaĹź i tak bÄdziesz musiaĹ mieÄ kolegÄ co ma Linuksa/maca i moĹźe ci skompilowaÄ (co do kompilacji gry w GD pod Linuksa ja z chÄciÄ
pomogÄ).
No i GD oferuje podstawowe 3D, a w MMF aby je uzyskaÄ trzeba siÄ mÄczyÄ z dziwnymi wtyczkami, nierzadko trudnymi w obsĹudze - tutaj masz to w standardzie i doĹÄ Ĺatwe to jest. |
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
UĹźywasz Windowsa 8? JesteĹ Ĺosiem.
Gość is the most intelligent person in the world. |
|
|
|
|
|