Manga Carta to gra karciana, w ktĂłrej gĹĂłwnÄ rolÄ peĹniÄ postacie z mniej lub bardziej znanych anime (10 serii + 4 dla kart specjalnych). CaĹoĹÄ opiera siÄ na rozgrywaniu pojedynkĂłw, za wygranie ktĂłrych (na odpowiednio ustalonych wczeĹniej zasadach) moĹźna uzyskaÄ Punkty ZwyciÄstwa. DziÄki nim bÄdziemy mieli dostÄp do kilku bonusĂłw takich jak nowe tĹa walki, wstÄp do 'klaseru' ze wszystkimi kartami albo odblokowanie specjalnych animacji.
Mechanika
MC tworzone jest w programie RPG Maker 2000. Wbrew nazwie, moĹźna w nim wykonaÄ duĹźo wiÄcej niĹź typowe gry fabularne. Dla pewnoĹci - by zagraÄ w karciankÄ nie bÄdziecie musieli instalowaÄ Ĺźadnych programĂłw - wystarczy archiwum z grÄ , ktĂłre waĹźy okoĹo 3 MB.
Rozgrywka opiera siÄ na zredukowaniu punktĂłw Ĺźycia przeciwnika do 0. By tego dokonaÄ, bÄdziemy musieli wystawiaÄ karty wojownikĂłw na trzy pola do tego przeznaczone. DziÄki kartom wspomagajÄ cym mamy moĹźliwoĹÄ dwukrotnego zwiÄkszenia HP swoich pupili, co by za szybko nie zeszli. Dla urozmaicenia posiadajÄ c odpowiedniÄ kartÄ moĹźna przeksztaĹciÄ te juĹź leĹźÄ ce na stole w ich silniejsze odpowiedniki. CaĹoĹÄ mechaniki zostanie dokĹadnie wyjaĹniona w instrukcji doĹÄ czonej do gry.
Konwencja
PomysĹĂłw byĹo kilka. Ostatecznie jednak zwyciÄĹźyĹa opcja najbarwniejsza i najweselsza dla oka. MangowÄ stylistykÄ MC zawdziÄcza grafikom z gier Jump! Ultimate/Superstars wydanych na Nintendo Dual Screen.
Screeny:
Ostatnio zmieniony przez Ayene Sro 18 Sie, 2010 12:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie za duĹźy poziom trudnoĹci, postacie ze znanych anime, Ĺwietna oprawa audio-wizualna. Ciekawa gra sama w sobie, poza tym Ĺźe jedna z najciekawszych spod RMa .
Polecam!
Ciekawie siÄ zapowiada! Chyba pobiorÄ! Tego typu karcianki sÄ fajne!(wiem tylko tyle co jest na screenach i co ludzie piszÄ ale fajnie siÄ zapowiada!)
Jakiego skryptu uĹźyĹeĹ? Bardzo mi siÄ podoba. Napisz tu lub na priv.
________________________ Uwielbiam batcha
WiÄc jak ktoĹ potrzebuje np. Pilota do gry to ĹmiaĹo pisaÄ do mnie :)
-----------------------------------------------------------Jak mnie obrazisz to:
$scene_GameOver
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum