Maker obsĹuguje Unikod, wiÄc w RM nie powinno byÄ problemu z czcionkÄ . A Paint powstaĹ w czasach gdy o unikodzie nikt nie sĹyszaĹ, programistom windowsa nie chciaĹo siÄ go poprawiaÄ, bo musieli bugi bezpieczeĹstwa naprawiaÄ i Aero zrobiÄ i tak to zostaĹo z wersji na wersjÄ. Jak by Paint i Windows byĹy open-source, to to byĹoby wieki temu zrobione.
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
UĹźywasz Windowsa 8? JesteĹ Ĺosiem.
Gość is the most intelligent person in the world.
ProszÄ ciÄ Rave o dorobienie do czcionki Naruto Ninja:
http://www.keiichianimefo...narutofont.html
polskich znakĂłw, czÄsto jej uĹźywam do róşnych bannerĂłw, a myĹlÄ Ĺźe nawet do mojej przyszĹej gry siÄ nada.
Na razie mam natĹok zajÄÄ, wiÄc nie mam czasu na czcionki, ale zajmÄ siÄ sprawÄ jak tylko bÄdÄ miaĹ czas.
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
ChciaĹem siÄ zajÄ Ä zgĹoszeniami, ale coĹ mi siÄ z FontForge (program do czcionek) staĹo, brakuje jakiejĹ biblioteki czy czegoĹ no i na razie dziaĹaÄ nie mogÄ. Jak dam radÄ, to sprĂłbujÄ, jak nie to trudno. Po za tym bardziej egzotyczne czcionki (odrÄczne, ozdobne) i tak bÄdÄ musiaĹy zaczekaÄ, bo sÄ trudniejsze (w koĹcu "ogonki" muszÄ siÄ zgrywaÄ z resztÄ czcionki, a czasem skopiowanie znaku i dodanie ogonka/kreseczki/kropki nie starczy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum