Mam proĹbÄ o zamĂłwienie z Margonem.
Otóş mĂłj wierny kolega, nie ma internetu a chciaĹby graÄ w grÄ Margonem.
Czy byĹa by taka moĹźliwoĹÄ, by jak najdokĹadniej odwzorowaÄ tÄ grÄ i stworzyÄ w RpgMakerze? System walki moĹźe byÄ normalny, ale Ĺźeby itemy, mapki, stwory byĹy.
UmiejÄtnoĹci teĹź sÄ waĹźne, oraz nazwy map i teleporty. ProszÄ teĹź o niezakodowywanie archiwum, bym mĂłgĹ dodawaÄ mapki i aktualizowaÄ je wraz z rozwojem gry. Uwaga! Questy, dobrze by byĹy, ale nie muszÄ koniecznie byÄ.
Nagroda: PomĂłgĹ,
32 lvl w metin2 exandros, pl
60 lvl w metin2 shenlong, pl
21 lvl w margonem zorza, pl
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2010 Posty: 236 Skąd: z nikÄ d
Wysłany: Nie 30 Maj, 2010 18:30
SprĂłbujÄ.... Warto bÄdzie przynajmniej sprĂłbowaÄ, ale
mam jedno pytanko: czy mapki muszÄ wyglÄ daÄ tak samo?
Bo tilestet... CiÄĹźko byĹoby zrobiÄ.
W Vx to moĹźe byÄ problem. BrakowaĹo by tilesetĂłw. ja bym radziĹ robiÄ w Xp, chary typu RTP, przerĂłbki. System walki jest moĹźliwy jak w Margonem. Ikony moĹźna zripowaÄ, ale nie bÄdzie chatu i plecaka jak w grze, moĹźe plecak by wyszedĹ, ale to kawaĹ ciÄĹźkiej roboty. W RM moĹźna zrobiÄ wszystko.
PZdr.
________________________ ...Amelanduil & FireBlade words will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade acts will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade never gonna die...
Hmm,jeĹźeli chcesz odwzorowaÄ margonem..
1.Musisz szybko nabijaÄ Lvl (Level,Poziom) bo jak chcesz aktualizowaÄ mu mapy wraz z rozwojem gry ..
2.Jak zamierzasz mu aktualizowaÄ mapy? PrzychodziÄ do niego z Pendrive?
3.Robisz to w celu pomocy czy dla kasy?
Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 11 Lip, 2010 08:33
Musicie poszukaÄ CharsetĂłw z Margonem, ja dawno zaĹoĹźyĹem TileSet z grÄ margonem, zapomniaĹem juĹź Linku ale poszukajcie ; P, to akurat tileset bÄdzie :).
Posiadam wszystkie outfity z Margonem, kaĹźdej profesji, na kaĹźdy level. Mam sposĂłb na 100% dokĹadnoĹÄ kopiowania map. Ale wam tego nie powiem, gdyĹź by to byĹo wstrÄtne Ĺamanie praw autorskich.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 127 Skąd: z Netaa !
Wysłany: Pon 12 Lip, 2010 11:51
Margonem to gra MMORPG a RM to program do tworzenia gier RPG.
Mapy i grafiki daĹoby siÄ z ripowaÄ, ale co z Audio?
Wiesz, bez graczy ktĂłrzy grajÄ z tobÄ to by byĹo trochÄ puste.
Chyba Ĺźe siÄ znasz i podĹÄ czysz grÄ do Hamachi.
Jak dla mnie pomysĹ jest bezsensowny, takĹźe ze wzglÄdu
praw autorskich.
Pozdrawiam
________________________ PadĹ mi laptop ... wszystko, RPG Maker i projekty, wszystko siÄ skoĹczyĹo. Nie bawiÄ siÄ juĹź w RPGM'a, Zmieniam wizerunek.
Nowa strona, szukam tĹumaczy, edytorĂłw, korektorĂłw i HTMLowcĂłw ! :D
Margonem to gra MMORPG a RM to program do tworzenia gier RPG.
No racja. Ale co za róşnica. Jakby nie patrzeÄ grÄ MMORPG od RPG powinno odróşniaÄ jedynie pierwsze 3 litery - MMO (Massive Multiplayer Online).
Mangekyou napisał/a:
Mapy i grafiki daĹoby siÄ z ripowaÄ, ale co z Audio?
TeĹź siÄ da
Mangekyou napisał/a:
Chyba Ĺźe siÄ znasz i podĹÄ czysz grÄ do Hamachi.
Nawet nie wiesz jak mnie rozbawiĹeĹ Skoro nie ma neta to jak ma graÄ na hamachi? Kumpel bÄdzie do niego biegaĹ z kompem i bÄdÄ sobie grali we 2 ?
Mangekyou napisał/a:
Pozdrawiam
RĂłwnieĹź pozdro
Co do nikosia:
DaĹo by siÄ coĹ takiego zrobiÄ, ale byĹo by to bardzo pracochĹonne. PotwĂłrz sobie wszystko w bazie danych i zobaczysz ile czasu to zabiera. Pozatym nie wiem czy jest sens robienia czegoĹ takiego. Ta gra nastawiona jest na grÄ z innymi, wiÄc w pojedynkÄ to nie to samo.
Zapomnijcie juĹź o tym. KiedyĹ goĹÄ skopiowaĹ grafikÄ Margonem. KtoĹ to znalazĹ i po 2 dniach autor tej gry przepraszaĹ adminĂłw Margo i grafikÄ usunÄ Ĺ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum