Istnieje "Online RPG Maker", nie mam linku do downloadu bo zgubiĹem, ale w budowie bardzo przypomina RPG Makera XP. Nawet grafika ta sama, z drobnymi róşnicami w tilesetach. Jakie sÄ minusy? Praktycznie nie moĹźna w nim robiÄ zdarzeĹ...
R.I.P. - trzeba teĹź trochÄ znaÄ PHP i HTML, skrĂłciĹeĹ nieco
CoĹ nie doinformowani jesteĹcie.
Otóş istnieje juĹź gotowy silnik pozwalajÄ cy na stworzenie gry MMO w RPG Makerze VX.
Mam zamiar go przetestowaÄ niedĹugo.
Byli by jacyĹ chÄtni?
Ziomeq - to ty jesteĹ niedoinformowany, bo nie zauwaĹźyĹeĹ mojego postu powyĹźej. ^^
-------------------------------
Idzie o silnik Eclipse, darmowy do ĹciÄ gniÄcia i Ĺatwy do znalezienia w internecie. :p
NajwaĹźniejsza jest wtedy, gdy owÄ grÄ MMO nie robisz dla siebie.. bo jeĹli ma Ci tylko siedzieÄ na dysku albo chcesz pograÄ z 1-2 kumplami z klasy to faktycznie pieniÄdzy nie potrzebujesz. W innym wypadku niestety - nikt Ci nie zapĹaci za komputer ani ĹÄ cze, z ktĂłrego bÄdzie korzystaÄ gra.
JeĹli juĹź o tym myĹlisz to zapomnij o typowych serwerach dla stron www. Najtaniej wyjdzie kupno serwera wirtualnego, ale takie odpowiednie do postawienia gry to ciÄĹźko znaleĹşÄ poniĹźej 50zĹ na miesiÄ c.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lut 2011 Posty: 43 Skąd: no ide
Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 17:46
Mam silnik do gier www
wejdĹşcie do tego chomika http://chomikuj.pl/Tworczy/'--Programy--'/Do+gier/RPG+Maker
jest w folderze 'Silniki do Gier WWW'
Ten silnik nazywa siÄ Xnova.
Tu chyba chodzi o inny rodzaj gier.. popularniejszy jest juĹź Vallheru, co nie zmienia faktu, Ĺźe aby ktĂłrakolwiek gra na tego typu silniku wyglÄ daĹa choÄby odrobinÄ inaczej od samego silnika to trzeba znaÄ przynajmniej PHP i to w stopniu znajomoĹci OOP. Generalnie po problemach z RGSS na tym forum mogÄ tylko ĹźyczyÄ powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum