Nazwa: Sztuka Bycia Potworem
Wersja: Demo
RM: 2003 (nie wymaga posiadania programu)
Typ: PlanszĂłwka/RPG
Autor: Michu
WstÄp
Po wielu, czÄsto bardzo burzliwych perypetiach skĹadam na rÄce Wasze demo zapowiadanej dawno temu gry "Sztuka Bycia Potworem". Jedna uwaga na wstÄpie. Nie traktujcie tej produkcji jako peĹnowymiarowej gry, to raczej krĂłtki przerywnik szarej codziennoĹci w sam raz na listopadowy, pochmurny wieczĂłr.
Oprawa
SBP zbudowane jest przede wszystkim na grafikach z Dragon Quest Monsters Caravan Heart. Do tego dochodzi systemowa grafika od DE i jeszcze kilka pierdĂłĹ, wszystkich (mam nadziejÄ, Ĺźe o nikim nie zapomniaĹem) pomocnikĂłw wymieniĹem w podziÄkowaniach. Muzyka radosna, trochÄ randomowa i, chyba, rzadko przez scenowiczĂłw uĹźywana.
Rozgrywka
Gra jest poĹÄ czeniem gry planszowej (w stylu Magii i Miecza) oraz RPG (w stylu... kaĹźdego RPG, gdzie nabijamy doĹwiadczenie, Ĺźeby rozwijaÄ swojÄ postaÄ). MyĹlÄ, Ĺźe sterowanie jest dosyÄ intuicyjne, ale wrazie czego w menu gry znajduje siÄ szybki samouczek, ktĂłry wprowadzi was w annaĹy rozgrywki.
PeĹna wersja
Zasadniczo, nie planujÄ. W demie znajdzie siÄ pewnie kilka bĹÄdĂłw, niemniej nie powinny one zepsuÄ wam rozgrywki. MĂłgĹbym oczywiĹcie podrasowaÄ projekt i testowaÄ kolejne tygodnie, ale... po prostu nie mam czasu. Do studiĂłw dochodzi mi jeszcze inny projekt ;)
Nawet fajna ;D A nie wiecie gdzie znajdÄ skrypt, ktĂłry da mi moĹźliwoĹc walki bez przenoszenia siÄ na "arene" tylko np. spacjÄ czy tam enterem ciacham mieczem/laskÄ /strzelam bowem?
________________________ ^ *_* ^
ZZZgredek Wolny skrzat. Ten Harry Potter Jest Okrutny ;(
MoĹźe to zdaÄ siÄ dziwne ale lubiÄ czytaÄ.
Harry Potter- KaĹźda czeĹÄ 4 razy
FNiN- KaĹźda czeĹÄ 3 razy
Stephen King - Nie byĹo odwagi Ĺźeby jakÄ kolwiek choÄby 2 raz :<<
Ulubione Filmy - Horrory i Komedie
Ulubiony ZespóŠ- Linkin Park!
ĹciÄ gnÄ w chacie i wtedy powiem. Ale jak redeye mĂłwi Ĺźe niezĹa to chyba tak musi byÄ
A redey-u zapytaj siÄ mojego kuzyna na rmxp! Nazywa siÄ snickers! Chyba powinien wiedzieÄ
bo uĹźywaĹ go do swojej gierki na xp! A tak poza tym na 2k3 nie uĹźywa siÄ skryptĂłw!
Bardzo fajna gra, szkoda Ĺźe tylko 2 misji tak jak ,,Monopoly"
FabuĹa : ... Bez oceny :D
Muzyka: Podoba mi siÄ 8/10
Mapy: TrochÄ takie pustawe 9/10
Gra: 89,6
PS. Jak wyjdzie peĹna wersja to moĹźe zmieniÄ ocenÄ
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
UĹźywasz Windowsa 8? JesteĹ Ĺosiem.
Gość is the most intelligent person in the world.
Co do gry, bardzo fajna, szczegĂłlnie te minigry(np. ta z piwem na screenie). Mapping bardzo Ĺadny.Szkoda, Ĺźe to tylko demo. PeĹniak by siÄ przydaĹ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum