MĹodzieniec o imieniu Dymek miaĹ problemy domowe, poniewaĹź rodzice ciÄ gle siÄ kĹĂłcili, i miaĹ tego doĹÄ. OstrzegaĹ, Ĺźe ucieknie, lecz oni nie przejmowali siÄ tym; po prostu mu nie wierzyli. ZaczÄ Ĺ piÄ alkohol w doĹÄ mĹodym wieku (17 lat). UczÄszczaĹ jeszcze do szkoĹy, byĹ bardzo dobrym uczniem. PijÄ c coraz wiÄcej uzaleĹźniĹ siÄ. StaĹ siÄ agresywny, jego oceny byĹy gorsze. Pewnego dnia (we wrzeĹniu) uciekĹ z domu, rodzice szukali syna, przestali prowadziÄ nawet ze strachu ciÄ gĹe kĹĂłtnie, lecz wszystko koĹczyĹo siÄ niepowodzeniem.
Informacje:
Spoiler:
GrÄ zaczynamy bÄdÄ c w "???" gramy postaciÄ o imieniu Dymek. W czasie gry ma 19 lat, wiÄc jest juĹź peĹnoletni i moĹźe piÄ alkohol legalnie.
Mam zamiar skoĹczyÄ jÄ w lutym, ma byÄ krĂłtka. TÄ grÄ sprawdzam moĹźliwoĹci VX Ace. BÄdÄ staraĹ siÄ o wyglÄ d map i o dialogi, ale gra nie bÄdzie urozmaicona, bÄdzie moĹźna jÄ przejĹÄ na jeden sposĂłb. Title gry jest zrobione w paincie, tylko napis w Gimpie. Nie chciaĹem by byĹo to coĹ idealnego, po prostu 2 obrazki + napis.
Bohater:
Spoiler:
Opis:
ImiÄ: Dymek
Nazwisko: ???
Gdzie mieszka?: Bezdomny
Opis: Dymek jest piÄknym mĹodym czĹowiekiem, ma wĹosy koloru blond, nosi okulary przeciwsĹoneczne, pod lewym okiem ma bliznÄ, poniewaĹź kiedyĹ pewna osoba rozbiĹa mu butelkÄ na gĹowie.
To teraz wszyscy robiÄ gry testujÄ c program? O... ChociaĹź je ukoĹczcie...
FabuĹa jako tako, ale zdecydowanie wolÄ klimaty fantasy. Najbardziej w tej grze ciekawi mnie, jak bÄdÄ napisane dialogi, zresztÄ teraz w kaĹźdej mnie to ciekawi.
To teraz wszyscy robiÄ gry testujÄ c program? O... ChociaĹź je ukoĹczcie...
FabuĹa jako tako, ale zdecydowanie wolÄ klimaty fantasy. Najbardziej w tej grze ciekawi mnie, jak bÄdÄ napisane dialogi, zresztÄ teraz w kaĹźdej mnie to ciekawi.
Ja postaram siÄ ukoĹczyÄ... No przykĹadam duĹźÄ wagÄ do dialogĂłw chodĹş na razie bardzo maĹo ich jest...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 262 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 15:59
Hmm... Mi siÄ nawet pomysĹ nieco podoba, fabuĹa na moje oko moĹźe byÄ, chociaĹź nie napiszÄ Ĺźe nie mogĹo byÄ lepiej. W opisie postaci brakuje mi jej cech, ^^ po prostu zdaje mi siÄ, Ĺźe powinny one byÄ.
Mapki wydajÄ siÄ byÄ w porzÄ dku, jednak na pierwszym screenie jest trochÄ za duĹźo okien (tak mi siÄ wydaje ) i drzwi tutaj Ĺadnie by wyglÄ daĹy, chociaĹź widziaĹem Ĺźe w Ace nie da siÄ po prostu postawiÄ drzwi bokiem (chociaĹź moĹźe siÄ da ). Na drugim zrzucie ten las jest trochÄ taki za rĂłwny, koĹczy siÄ na Ĺrodku mapy, dodaj miÄdzy tymi drzewami jakÄ Ĺ ĹcieĹźkÄ, czy dodaj jeziorko, myĹlÄ Ĺźe to Ĺadniej bÄdzie wyglÄ daÄ. :> Niemniej reszta jest dobrze. Powodzenia.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 262 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 03 Lut, 2012 13:26
Teraz wyglÄ da o wiele lepiej ta ostatnia. :>
Mam tylko wÄ tpliwoĹci do drugiego screena, bo tam droga jest trochÄ za kanciasta, taka rĂłwna, w szczegĂłlnoĹci razi ten zakrÄt na gĂłrze, gdy jest taki kwadratowy, a nie sÄ dzÄ by ludzie tak chodzili.
ZmieniÄ po prostu okulary (no usunÄ je xd). JeĹli chodzi o projekt to nie upadĹ. MiaĹem wydaÄ w lutym, ale tak siÄ staĹo, Ĺźe pomyĹlaĹem, iĹź dodam wiÄcej skryptĂłw do gry. I teraz tak szukam sobie tych skryptĂłw. W wakacje powinna wyjĹÄ ; )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum