Otóş pracowaĹem nad dwoma produkcjami. Ĺwiat CiemnoĹci oraz Pijaczysko. Oby dwie mi siÄ skasowaĹy po stracie dysku. I mam teraz pytanie, chciaĹbym zaczÄ Ä na nowo robiÄ grÄ, juĹź nawet mam pomysĹ, ale nie wiem w jakim mejkerze. Do wyboru mam VX i VX Ace. VX mnie przekonuje, poniewaĹź jest duĹźo skryptĂłw na niego, i nie muszÄ nawet szukaÄ na ang stronach, bo wszystko co potrzeba jest na ULTIMIE. Ace mnie przekonuje, poniewaĹź jest nowy, a chce zasmakowaÄ czegoĹ nowego, i jeszcze te Tile... Pomóşcie mi dokonaÄ wyboru!
Pomógł: 20 razy Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 421 Skąd: Reykjavik
Wysłany: Nie 15 Lip, 2012 23:26
Cytat:
jeszcze te Tile
hmmm co z nimi?
rĂłb a ace, bo jest nowy, naucz sie skryptowac, zrĂłb w miare moĹźliwosci swoja grafe niech twĂłj projekt bd jedyny w swoim rodzaju
ja tak robie :D
powodzenia
No duĹźo Tile moĹźna uĹźyÄ w Ace. Nauka skryptowania eh... ;p No moĹźe i by coĹ z tego byĹo, jeszcze siÄ zastanowiÄ i poczekam na wiÄcej odp. Mimo wszystko dziÄki ; )
Ĺatwa czy nie Ĺatwa, ale jestem leniem xD Wiem, Ĺźe ĹźartowaĹaĹ, ale ja jako osoba róşniÄ ca siÄ od innych gĹupotÄ musiaĹem to wytĹumaczyÄ dla osĂłb ktĂłre mogĹyby tego nie zrozumieÄ ; p
Pomógł: 20 razy Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 421 Skąd: Reykjavik
Wysłany: Pon 16 Lip, 2012 00:12
Cytat:
MoĹźe i jest maĹo skryptĂłw, ale sÄ duĹźo lepsze niĹź te z VX'a :P
projekt nie opiera siÄ tylko na uĹźytych w nim skryptach.
wrÄcz przeciwnie, wielu nowych uĹźytkownikĂłw majkera nawala nie wiadomo ile skryptow do gry i mysli ze bÄdzie super zarÄ bista. huah
VX mnie przekonuje, poniewaĹź jest duĹźo skryptĂłw na niego,
taa, tylko Ĺźe do tych skryptĂłw nie ma supportu, w sensie jacyĹ bardziej zdolni skrypterzy przenieĹli siÄ na rgss3.
ACE jest znacznie bardziej wygodny w obsĹudze w porĂłwnaniu do VX'a, i ma znacznie wiÄcej moĹźliwoĹci.
Valdali, ale teĹź nie da siÄ zrobiÄ gry bez skryptĂłw, zauwaĹź to.
Da siÄ zrobiÄ grÄ na zdarzeniach i skryptĂłw nie trzeba.
bez Ĺźadnych skryptĂłw, jak zaznaczyĹem, nie da siÄ zrobiÄ gry. Przeczytajcie to zdanie dokĹadnie, moĹźe zrozumiecie, o co mi chodzi ^^ (a, dorzucÄ wam jeszcze pogrubienie, Ĺźeby byĹo Ĺatwiej)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum