Zdecydowanie xp, bo ma nielimitowane tilesety (przy okazji - co za "yntelygent" z Enterbrainu wymyĹliĹ, Ĺźe na jednym, tak jednym tilesecie moĹźna zrobiÄ CAĹÄ grÄ? - to oczywiĹcie odnisi siÄ do vX)
________________________ Nie ma rzeczy niemoĹźliwych, jest tylko brak umiejÄtnoĹci.
UĹźywasz Windowsa 8? JesteĹ Ĺosiem.
Gość is the most intelligent person in the world.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 05 Lis 2009 Posty: 359 Skąd: spytaj innych
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 06:52
VX. PowĂłd? Prosty.
1.Lepsza grafika
2.Lepszy w obsĹudze i zmienianiu fraz
3.Pojazdy i automatyczne robienie skrzyĹ, drzwi itp.
4.I wiele innych plusĂłw
A XP uĹźywam do robienia minigierek ^_^
________________________ po co to kopiujesz? ;d
Spoiler:
Fakty:
1.Widzisz mĂłj podpis
2.JesteĹ w internecie
3.Czytasz
4.Siedzisz przy komputerze
5.JesteĹ na UltimaForum
6.TwĂłj nick to Gość
kiedys tu bylo fajniej... coz gospoda rma forever
chwala tym ktorzy nadal robia w 2k
Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 19:50
Cytat:
VX. PowĂłd? Prosty.
1.Lepsza grafika
2.Lepszy w obsĹudze i zmienianiu fraz
3.Pojazdy i automatyczne robienie skrzyĹ, drzwi itp.
4.I wiele innych plusĂłw
A XP uĹźywam do robienia minigierek ^_^
1. Nie zgodziĹbym siÄ.
2.MoĹźe
3.WĹaĹnie :D
4.Jakich?
Ja obstawiam XP z wielu powodĂłw :)
MiÄdzy innymi dlatego, Ĺźe jak juĹź wspomniaĹ Rave ma nieograniczonÄ iloĹÄ tilesetĂłw, oraz ogĂłlnie ma wiÄcej opcji, choÄby na stronach edycji zdarzeĹ(tu mogÄ siÄ myliÄ). Poza tym wolÄ grafikÄ z XP, w RPG Maker VX wszystko jest prostsze, szybsze i na pewno wygodniejsze, ale nie odpowiada mi taka grafika i ten dziwny brak warstw...
To na tyle... xD
WedĹug mnie rpg maker vx teĹź jest lepszy moĹźe to dlatego Ĺźe jest Ĺatwiejszy ale bardziej przypadĹ mi do gustu pozdrawiam i czekam na wiÄcej postĂłw 3:2 xD
VX: MyĹlÄ, Ĺźe Ĺatwiej moĹźna tu robiÄ mapy. Nie ma on Ĺźadnych warstw, ale nie ma w nim duĹźo skomplikowanych elementĂłw jak w XP. W VX moĹźna tworzyÄ multum gier ze wzglÄdu na grafikÄ, poniewaĹź XP jest bardziej do powaĹźnych gier.
XP: Dla mnie jest on zbyt trudny, tworzÄ w nim jedynie projekty dla zabawy. WiÄc jestem bardziej za VX.
4:3 dla vx! xD napisze jeszcze raz coĹ od siebie bo moĹźe tamto to byĹo za maĹo, a wiÄc:
XP:
-skomplikowane
-dosyÄ trudne tworzenie gier
-tak jak to powiedziaĹ Crisis Core bardziej podchodzi do powaĹźnych gier
-system walki jest dosyÄ gĹupi
-Ĺadna grafika
VX
-Ĺatwe w obsĹudze (co sie przydaje dla nowych posiadaczy tego programu)
-system walki taki sam jak u xp chociaĹź troszkÄ lepiej
-Ĺadna grafika :D
na wiÄcej musiaĹbym pomyĹleÄ xD moĹźe z kilkoma rzeczami siÄ mylÄ a nawet napewno ale chciaĹem pokazaÄ jak ja to widzÄ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum