Witajcie, jestem tutaj nowy, i chciaĹbym was siÄ zapytaÄ jaki program wybraÄ do tworzenia gry mmorpg 2D lub 3D, chodzi mi o grÄ przez sieÄ lub jedno osobowa?
JeĹźeli w zĹym dziale to przepraszam, proszÄ o przeniesienie.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 29 Skąd: z mojego komputera
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010 21:20
To jest forum o RPG makerze, wiÄc mogÄ ci poleciÄ RPG makera ;). Nie interesowaĹem siÄ raczej innymi takimi programami. Do RPG makera moĹźna pobraÄ specjalny silnik umoĹźliwiajÄ cy tworzenie gier MMORPG. Dwie najlepsze wersje tego programu to RPG maker XP i RPG maker VX. Ja osobiĹcie polecam VX, bo obsĹuguje kanaĹy alfa (dla niewtajemniczonych np. pĂłĹprzezroczystoĹci). Na Ultimie byĹ juĹź taki temat. Wystarczy kliknÄ Ä Szukaj ;)
P.S Dobry jest teĹź Game Maker, ale ma trudny interfejs. MoĹźna teĹź takÄ grÄ po prostu napisaÄ.
________________________ Darmowy trial "faĹiksa" siÄ skoĹczyĹ, bo - nie wiedzieÄ czemu - cofanie czasu komputerowego juĹź nie wydĹuĹźa czasu trwania darmowej licencji... Piracka wersja ssie, antywir wykrywa mi w niej trojana... coĹ nie ufam reptilowi. ZaĹźywam kursiki z Javy =]
Manioczekable poniewaĹź nie wiele osĂłb jest wtajemniczonych jak siÄ nazywa ten Ĺlinik np. do RM VX bo ja poszukaĹam i nic nie znalazĹam :/ .
wiem Ĺźe dobrymi silnikami sÄ Eclipse Stable i inne ale jak nazywa siÄ ten "mod" do VX"a na MMORPG ? i jak go wgraÄ ? moĹźe ktoĹ powie o tym coĹ wiÄcej.
________________________ "Nigdy siÄ nie tĹumacz, przyjaciele tego nie potrzebujÄ a wrogowie i tak nie uwierzÄ .,"
"Oklaski sÄ z Ĺaski a brawa to wielka sprawa"
"AkcpetujÄ tylko wodÄ, mountain dew i coca colÄ zero..."
Pomógł: 16 razy Dołączył: 05 Lis 2009 Posty: 359 Skąd: spytaj innych
Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 07:08
1.Do tworzenia gier RPG polecam RPG Makera XP lub VX.
2.Do platformĂłwek itp. uĹźywam TGF, Game Maker jest za trudny.
3.Do tych online to ja polecam silnik Eclipse Stable tylko trzeba siÄ z serwerem namÄczyÄ...
________________________ po co to kopiujesz? ;d
Spoiler:
Fakty:
1.Widzisz mĂłj podpis
2.JesteĹ w internecie
3.Czytasz
4.Siedzisz przy komputerze
5.JesteĹ na UltimaForum
6.TwĂłj nick to Gość
kiedys tu bylo fajniej... coz gospoda rma forever
chwala tym ktorzy nadal robia w 2k
Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 09:49
Game maker wcale nie jest za trudny ;| JeĹźeli wydaje ci siÄ, Ĺźe game maker jest za trudny ĹciÄ gnij sobie program, ktĂłrego uĹźywajÄ niezaleĹźne studia do produkcji gier, Unity.
Stawiasz wĹasny server i jedziesz. Na poczÄ tek polecam postawiÄ testowy (zielone kĂłĹeczko).
________________________ Darmowy trial "faĹiksa" siÄ skoĹczyĹ, bo - nie wiedzieÄ czemu - cofanie czasu komputerowego juĹź nie wydĹuĹźa czasu trwania darmowej licencji... Piracka wersja ssie, antywir wykrywa mi w niej trojana... coĹ nie ufam reptilowi. ZaĹźywam kursiki z Javy =]
DziÄki, bawiĹem siÄ trochÄ w unity, lecz byĹ dla mnie zbytnio skÄ p-likowany.
Tego online RPG maker chyba jeszcze niemoĹźna pobraÄ, nie widaÄ Ĺźadnego downloadu.
Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 12:25
Bo to jest stronka do postawienia servera ;). Szczerze mĂłwiÄ c nie wiem jak to dziaĹa.. ;/ Na UF byĹ juĹź taki temat z linkiem do ĹciÄ gniÄcia Eclipse, ale link zostaĹ usuniÄty ;/.
Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 12:30
ViagrÄ to moja babcia trzyma w barku. SzukaĹem w google tego silniku ale Nihooya. Poza tym w Unity jedynÄ mÄczÄ cÄ rzeczÄ jest grafika 3D. A stworzenie silnika do gier 2D w Unity jest dosyÄ czasochĹonne ;/. Reszta to buĹka z masĹem (mniam! :|) jak siÄ umie. Chyba, Ĺźe ĹciÄ ga siÄ gotowe modele 3D. Wtedy to jest ciastko z masĹem :|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum