|
Axmundia: Lapimurto |
| Autor |
Wiadomość |
MrDawnok

Preferowany:

|
|
|
|
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

Pomógł: 104 razy Dołączył: 30 Paź 2010 Posty: 1276 Skąd: wROCK
|
Wysłany: Pią 01 Lip, 2011 11:22
|
|
|
|
Właśnie? Wiesz, gra jest jeszcze w facie pre-alfa, wiele może się zmienić. Miasto już wygląda nieco inaczej, do ideału brakuje, ale IMO jest tę odrobinę lepiej.
Co konkretnie ci się nie podoba? |
|
|
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 03 Lip, 2011 21:13
|
|
|
|
| Mały update - nowe screeny wnętrz. |
|
|
MrBoomGood

Preferowany:

Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Posty: 292 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011 20:13
|
|
|
|
| Mnie się wszystko podoba 9/10 domki troszeczkę puste, ale reszta ok! Czekam na pełną! |
|
|
|
Feniks

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011 22:53
|
|
|
|
Jako tester śmiem twierdzić, że gra trzyma wysoki poziom. Może i mapy nie wyglądają wyśmienicie, ale klimat w grze dodaje im "życia" co bardzo jest przyjemne w widoku. Krótko mówiąc, klimat w grze również trzyma wysoki poziom co czyni grę coraz lepszą. Co jeszcze mogę dodać? Hm... Sam nie wiem, grając w nią momentami traciłem poczucie czasu, a momentami odechciewało mi się grać z powodu drobnych błędów które Angius poprawia. Polecam tą grę każdemu kto nie jest "psycholem mappingu" i nie jest pseudo-krytykiem lub trollem. Fabuła może i na początku wydaje się dziwna, ale ma coś w sobie, co przyciąga do dalszej rozgrywki. Niestety jak wspomniał autor, na początku łatwo zginąć i się o tym nie raz przekonałem... Więc trzeba zapisywać często i czuwać, a nie tracić poczucia rzeczywistości jak ja właśnie traciłem. Muzyka jest dobierana, jeszcze są usterki, co czyni klimat "muzyczny" gorszym, ale z czasem to będzie coraz lepsze i coraz przyjemniejsze. Na demo poczekacie jeszcze pewno długo, ponieważ autor nie zamierza wydać czegoś, co jest złe, niedokładne lub co gorsza puste. Jeśli miałbym teraz ocenić klimat(a jestem wymagający) to dałbym 4.9/6, zaś za mapy, choć nie trawie map w VX dałbym 5.9/6, ponieważ z klimatem to są cuda. Co do fabuły? Chwilowo nie ocenię, czekam na dalsze wersję do testów. Pozdrawiam |
|
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 08 Lip, 2011 18:21
|
|
|
|
Update:
Dodałem krótki gameplay pokazujący:
1. Menu początkowe
2. Intro i samouczek (będzie zmieniane)
3. Menu w grze
4. Bugi z zapisem
5. Złożony przeze mnie system walki
6. Śmierć
7. Zmiana pór dnia
Gra wygląda jakby była emo (że się tnie), ale to wina HyperCama. Fraps też niewiele zdziałał... Jeśli niczego się nie nagrywa, całość chodzi bardzo płynnie |
|
|
Viuu
Project-Ayus

Preferowany:

Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Maj 2010 Posty: 106 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Sob 23 Lip, 2011 10:26
|
|
|
|
| Powiem (napisze) tak: mapy wnętrz są słabe (przynajmniej mnie się nie podobają), są zbyt puste. Mapy lasów są... bardzo klimatyczne, a przynajmniej mnie się podobają (myślę, że to zasługa tileseta). Ale ja nie jestem jakimś super maperem więc na mapy, aż tak nie patrze. To co mnie interesuje to fabuła i ta jest dosyć ciekawa. Mam nadzieję, że porządnie ją rozwiniesz w samej grze. Gra zapowiada się ciekawie i dość (powiedzmy) klimatycznie. Życzę powodzenia i czekam na następne info o postępie jak i na samą grę. |
|
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 19:20
|
|
|
|
Przed chwilą pobrałem makera (nowy komp, nie miałem go przez dłuższy czas) i wznawiam prace nad projektem. Muszę przypomnieć sobie parę rzeczy, ale postaram się wydać wstępne demko w niedługim czasie - dokończę tereny, które już są na czysto i uploaduję w takiej formie.
Bosman Angius wraca do gry! |
|
|
Vrona

Preferowany:

Pomógł: 26 razy Dołączył: 25 Wrz 2011 Posty: 236 Skąd: ty się tu wziąłeś?
|
Wysłany: Czw 27 Paź, 2011 18:59
|
|
|
|
Pokuszę się o komentarz.
Fabuła i opis gry:
Nie za bardzo lubię czytać duże bloki tekstu,ale przeczytałem.Fabuła opiera się na kilku podstawowych,często używanych schematów,połączonych ze sobą.Przypomina mi to RTP.Jak umiejętnie tego użyjesz,to wyjdzie całkiem całkiem,ale też możesz wszystko skopsić (nieee,nie chodzi mi o użyte przez ciebie grafiki,że to RTP,ale tak dla przykładu :D).
Bardzo spodobał mi się świat gry.Możemy to i tamto,i to jest to!Fajnie by było,gdybyś też dał możliwość wybrania opcji w dialogu.
Skrypty:
Nawaliłeś tego towaru XD.Ale ładnie dobrane.
Screeny:
Wiesz,z tej skali trudno mi oceniać.Miasta ci nie wychodzą.
Ocena ode mnie: 8/10
|

|
|
|
|
Tjef

Preferowany:

Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 163 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 20:35
|
|
|
|
Najbardziej wciągnęła mnie fabuła ! To jest coś, coś nowego ^^ No, po prostu mi się spodobała. Lubię takie klimaty RPG, kiedy zaczyna się od początku, bez niczego. Nie chce mi się już sprawdzać, ale czytając poprzednie komentarze, w jednym było zawarte : "Chciwość prowadzi do zguby" czy coś takiego :P. Muzyka, hmmm.. Mam nadzieję, że dobrze dobierzesz te RTP :ddd.
Screeny: Prawie nic do nich nie mam :P Mapki są ładne, nawet bardzo, ale domki robisz strasznie duże a przez to są słąbo zagospodarowane. Też tak kiedyś robiłem, aż w końcu przekonały mnie małe domy ^^. Ogółem wychodzą ci mapki zewnętrzne (miasta, lasy itd.) Bardzo też mi się spodobał twój trailer :P Ale muzyka do niego niezbyt przekonująca :PPP
Wow, skryptów więcej się nie dało ? XDDD Ale chyba są dobrze dobrane... No nic, czekać na demo . Na pewno zagram Pozdrowienia ! |
________________________ SAGA TS ( ThiefStory )
Rozdział I: Same Game http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=4978
Rozdział II: Terror http://www.ultimateam.pl/...p?p=64366#64366
Pozostałe rozdziały mogą nawet nie wyjść :P
Lista elity: http://i.imgur.com/Li9fU.jpg
 |
|
|
|
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 22:20
|
|
|
|
Dla wszystkich obawiających się muzyki z RTP:
Dzięki nieocenionemu wsparciu imć Feniksa gra zyskała porządną muzykę, m.in. z Fable właśnie
Co do klimatu - zastosowanie skryptu na czas wniosło nowe funkcjonalności takie jak dynamiczna zmiana pogody (przewaga nad systemami zdarzeniówkowymi - deszcze i burze pojawiają się niezależnie od pór dnia, trwają różną ilość czasu i całość jest dość nieprzewidywalna), czy zwiększenie siły pewnych przeciwników nocą (wilki, duchy), podczas deszczu, a także osłabianie niektórych - od teraz żywiołaka ognia łatwiej będzie ubić w trakcie deszczu! Mam nadzieję, że spodoba wam się oczekiwanie na deszcz by ubić bossa i unikanie spacerów po ruinach nocą
Niedługo przebuduję Tribaton i zacznę tworzenie drugiego miasta. |
|
|
Vrona

Preferowany:

Pomógł: 26 razy Dołączył: 25 Wrz 2011 Posty: 236 Skąd: ty się tu wziąłeś?
|
Wysłany: Pon 31 Paź, 2011 09:43
|
|
|
|
| Cytat: | | czy zwiększenie siły pewnych przeciwników nocą |
A to ci gratka Oby tak dalej! |

|
|
|
|
tracersgta

Preferowany:

Pomógł: 45 razy Dołączył: 10 Sty 2011 Posty: 612 Skąd: mam wiedzieć?
|
Wysłany: Pon 31 Paź, 2011 10:10
|
|
|
|
No cóż! Zapowiada się co najmniej ciekawie |
________________________ I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
Gość, jeżeli pomogłem daj "Pomógł"
 |
|
|
|
marcin

Preferowany:

|
Wysłany: Wto 01 Lis, 2011 16:42
|
|
|