Sam pomysł na "grę" mi się podoba - nie mam pojęcia jak chcesz go wykonać, ale czekam na rezultat jaki nam zaprezentujesz :] ...
Jak przeglądałem te mapki z pierwszych postów to faktycznie troszkę ... nowatorskie, no ale mam nadzieję że końcowy efekt będzie porządny ...
Czekam na kolejne Screeny/Nowinki/Informacje ... :3
Trzymam kciuki.
Co tu komentować? Z jakiegoś powodu nie wyświetla mi czcionki, czyżbyś ustawił inną i nie raczył wrzucić jej do folderu?
To uniemożliwiło mi dokładną dalszą rozgrywkę.
Tak z drugiej beczki, to nie widzę niczego sensownego w zbieraniu rzeczy. Po prostu mógłbyś dać jakiś tutorial "O co kaman" w tym. W mapce tam gdzie są grzyby- teleport fakt-przenosi mnie na wcześniejszą mapkę ,ale na środek jej ,a nie przy wyjściu. Kot który zabija na "Hita" wilka? Bezsensu... Nie zrozumiana mechanika tej gry oraz brak czcionki- uniemożliwiło mi dalszą rozgrywkę.
Powstrzymam się od oceny na razie.
No to tak.
Teleporty nie działają tak jak należy w niektórych miejscach (jak już wcześniej wspomniałem tak dzieje się też na innych mapkach). Mogłeś się postarać bardziej o te ikonki ,bo niektóre nie odzwierciedlają prawdziwych rzeczy. Np. Taka liana pokazywana jest jako lina (?). Troszkę się zawiodłem ponieważ myślałem, że będzie to polegać na trochę innej zasadzie niż "Postaw coś tam ,gdzie ci karze"... Niestety próbowałem dalej grać ,ale- gdy wszedłem w "Przedmioty" To
gdy wcisnąłem przycisk ESC to wyskoczyło mi "Zniszcz All items in Zdobycz" (WTF?)... Dalej mnie rozwala to że kot rozwala wilka (Ehh...)... Mapping , nie najlepszy nie wiem co mają znaczyć te "kafelki" pod niektórymi drzewami. Momentami wydawało mi się że są na 'żywca' przekopiowane niektóre drzewka. Klimat w miarę, troszkę za szybko zmienia się pogoda ,ale mogę na to przymknąć oko.
Tak jak napisałem wyżej- nie jest ta gra tym czego oczekiwałem na początku jej zobaczenia.
Skoro to "Full Version" to moja ocena to :
4,5/10 + 1 punkt dodatkowy za sam oryginalny pomysł czyli 5,5/10.
@UP. Masz rację, ikony nie najlepsze, dobry nawet free build, ale BUGI ZE SKRYPTAMI TO... Kilka razy grę resetować musiałem, by dać się grało. Nie rób z tego pełnej gry. Weź sobie jakieś ikonsety lepsze, zdarzenia. Np. Podziel ikonset na charsety i masz, ale w takim sposobie: jest zbyt bugowe żeby oceniać. Popraw. Ogólnie:
Plusy:
+Fajny pomysł na grę.
+Niezłe wykonanie budowania itp.
Minusy:
-Po materiałach widząc, nie wyszedłeś po za ultimę...
-Bugi, bugi i jeszcze raz bugi! Spokojnie się nie da przejrzeć ekwipunku.
-Kot zabijający wilka. Chyba że to on: http://s3.amazonaws.com/k....gif?1303045612
Ogólnie: 3/10. Mimo że podciągnąłem... Błagam, przez te bugi nie da się grać.
@UP: Ten bajer to od limitowanego ekwipunku chyba. Ale normalnie da się wyłączyć, a tu nie...
Źle, źle, źle.
Po powrocie na każdą z map zasoby pojawiają się ponownie.
Używaj Control Self Switch(główny przełącznik)...
Po pewnym czasie na początku(wróciłem z lasu) dałem w menu(nie wiem czy to ma z tym jakiś związek), aby bohater biegał zawsze. I muzyka się zacięła(znaczy nie, że nie było jej słychać... Było słychać te dźwięki zacięcia ciągłe na każdej z map - bardziej tego nie opisze.)
Motyw może i dobry... Ale muzyka z metina?(wg. oni pozwalają wykorzystywać swoje utwory?) Z klimatem muzycznym to u ciebie jest słabo. Jak dla mnie motyw dobry, wykonanie kiepskie jak na ten moment. Nie dawaj dem, których sam dokładnie nie testujesz(lub ktoś ci nie testuje)...
Ocena?
Pomysł - 3/6
Wykonanie(na teraz) - 2/6 (mapy jakoś przetrwam... Ale reszta do kitu)
Muzyka - 1/6(Jedynie na początku fajna, ale w lesie... To las! A nie świat metina...)
I jeszcze jedno... Dajesz picture, które znika w mgnieniu oka z creditsami. Takie coś daje się zazwyczaj po przejściu gry. Powodzenia.
Mógłbym zostać beta-testerem twojej gry. Poszło beznadziejnie... W takich RTS-ach ja nawet nie lubię muzyki, tylko czysty dźwięk. A kiedy posłyszałem muzykę, to jak chyba @Feniks, zachciało mi się użyć ręki sury, lub aury miecza.
Muzyka? Wpisujesz w google ,,Soundtracki z gier" odsłuchujesz i masz tysiące dostępnych utworów. No, a jeśli nie umiesz dobierać to jedź na instynkt. Jeśli chcesz stworzyć klimatyczną wyspę... Szukaj, szukaj, szukaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum