Ogłoszenie 

Uwaga! To forum jest w trybie offline.
Wszelką pomoc uzyskasz pod adresem
forum.ultimateam.pl

Administracja Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Świat Ciemności
Autor Wiadomość
Amelanduil 

Preferowany:
RPG Maker VXAce

Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 20:00
Powód?

Gordon 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 17:26
Ło. Wiedziałem że to się tak skończy. WIEDZIAŁEM.

Ahh i dopiero teraz napisałeś tego posta? :-|

Ale podaj powód.

Nothin' here.

MrBoomGood 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 18:36
W grudniu znów będę pracował nad nią, bo robię grę specjalnie na urodziny mojej dziewczyny, która uwielbia gry ;) Więc się nie przejmujcie, a poza tym mam parę błędów, które będę musiał naprawić ;)

Gordon 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 17:24
ŁO.No to będzie twoja dziewczyna miała wyjątkowo wyrafinowany prezent :P

Nothin' here.

marcinka011 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Sro 09 Lis, 2011 16:28
hmmm a masz demo do pobrania ? :gokulol:

MrBoomGood 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pią 11 Lis, 2011 13:54
Dema nie mam, ale poczekacie trochę to myślę, że przed Bożym Narodzeniem wydam demo, takie poprawione, bez błędów ;)

MrBoomGood 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Czw 17 Lis, 2011 20:12
Proszę o dodanie poprawionej fabuły (błędy ortograficzne):
Spoiler:

Wszystko zaczęło się pięć lat temu, gdy tymi ziemiami władał Lord Landon wielki, i potężny mag.
Za wszelką cenę chciał poznać tajniki nekromancji.
Po przez swe księgi oraz pomoc samego władcy, a zarazem boga zła Fortrakusa doszedł do podstaw ów okrutnej magii,
która coraz bardziej opętywała jego umysł, i ciało.
Siły zła zawładnęły władcą, i jego armią, która stała się okrutna i brutalna.
wielu dzielnych mężów stawało na przeciw armii Lorda Landona, lecz wszelkie wysiłki wypędzenia zła spełzły na niczym.

Wtem na przeciw sił złu pojawiłeś się ty Alliorze walczyleś dzielnie, i zwycięsko w niejednej bitwie.
Nie wszystko dzięki wrodzonemu talentowi dziedziczonemu po twych rodzicach brutalnie zamordowanych przez armie Landona,
ale także dzięki pewnym artefaktom dziedziczonym po swych przodkach, Pierścieniowi Fortrakusa oraz Łancuchowi Neolitasa.
W ostatecznej bitwie, która miała miejsce przed twierdzą zła wróg użył podstępu by ukryć ów artefakty przed Tobą
mianowicie swojej córki Erany, która dzięki swoim wdziękom uwiodła Cię, i wykradła je znikając w nocy.
O świcie batalia zaczęła się krwawa i brutalna, trwała wiele tygodni, lecz bez wspomagania artefaktami traciłeś na siłach, aż
w końcu wróg zwyciężył.
Twoich kompanów powiesili, jednak Ciebie okaleczyli, i pozostawili na pożarcie sępom...

Dzięki opatrzności Boga dobra, i pokoju Neolitasa po bitwie, i opuszczeniu tego miejsca przez wroga pojawili
się na polu magowie, szukając ludzi jeszcze żywych by ulżyć im w cierpieniu, i pochować...
Odnaleźli twe ciało Alliorze, i pochowali w jaskini.
Dwoje adeptów magii modli wszy się do Neolitasa dostało objawienia, iż powinni udać się do twego grobu, i tam modlić.
Przychodzili codziennie przez sześć miesięcy.
Wtem pewnego dnia po przybyciu do groty poczuli jakąś magiczną moc, której wcześniej nie dostrzegli...

Finwe 

Preferowany:
RPG Maker VXAce

Wysłany: Pią 18 Lis, 2011 16:42
Piękna fabuła! :brawa:
Tylko co dalej? Nie wiem czy to specjalne pytanie czy nie... Ale no wiesz. Screeny dobre, ale puste trochę... Czekam na grę bo wydaje się ciekawa.
Ocena wstępna: 7/10

MrBoomGood 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pią 18 Lis, 2011 17:26
Finwe napisał/a:
Piękna fabuła! :brawa:
Tylko co dalej? Nie wiem czy to specjalne pytanie czy nie... Ale no wiesz. Screeny dobre, ale puste trochę... Czekam na grę bo wydaje się ciekawa.
Ocena wstępna: 7/10

Dziękuje ;) Więc tak pracuje teraz nad dwoma projektami: Świat Ciemności i Niezwykła Podróż. Projekt wznowiłem, i znów nad nim pracuje :)

Finwe 

Preferowany:
RPG Maker VXAce

Wysłany: Pią 18 Lis, 2011 17:32
Ale ja chce Perfectu! Dokończ niezwykłą podróż. Proszę :-D

MrBoomGood 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pią 18 Lis, 2011 17:34
Finwe napisał/a:
Ale ja chce Perfectu! Dokończ niezwykłą podróż. Proszę :-D

Spokojnie kiedyś ktoś powiedział nie zaczynaj drugiego projektu jeśli nie skończyłeś pierwszego; a ja wychodzę z takiego założenia, że gdy robię dwa projekty na raz, to jak nie mam pomysłu na jeden to robię drugi, i nigdy mi nie brakuje roboty ;) Obiecuje dokończę dwie gry ;)

Finwe 

Preferowany:
RPG Maker VXAce

Wysłany: Pią 18 Lis, 2011 17:52
W sumie racja. Ja czekam na oba projekty i jeszcze kilka(-naście :-D ) innych gier.

MrBoomGood 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pią 18 Lis, 2011 18:51
Chciałbym napisać, że naprawiłem wszystkie błędy w mojej grze. Wszystko działa poprawnie, i prace nad nią ruszają teraz z pełną parą ;) Anty lag blokował skrypty ;) Wszystko działa, zrezygnowałem z kilku skryptów, i wszystko jest super. Wkrótce nowe screeny i opisy bohaterów :)

MrBoomGood 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 22:48
Proszę o dodanie do pierwszego posta...

Demo: http://www.mediafire.com/?9iqhjos9lju53lp

Może od ostatniego demo które dodałem w lipcu wiele się nie zmieniło... Ale przez 3 miesiące prawiłem błedy w grze, potem ruszyłem trochę z fabułą... Nadal jest kilka błędów np. nie dopracowana rozmowa ze staruszkiem. Błedy które łatwiej zauważyć to np. przy wychodzeniu z domków cofa. Haa i ta walka z grzybem (nie mam jeszcze obrazka do grzyba jakby ktoś miał dobry to proszę o wysłanie tu albo na pw). Wiem, że w statusie jest tam coś takiego "Następny za: Poziom, zapisałem tak i nie zauważyłem że jest źle... Już poprawione jak coś. Przymknijcie oko na te błedy, pozstaram się je w najbliższym czasie usunąć. Aa... i jeszcze jedno w grze mam pomysł dodawania krótkich scenek w 3D ale jeszcze nad tym pomyślę :) Tak więc to na tyle myślę że waga pliku (109mb) was od razu nie odrzuci i będzie warto pobierać ;)

marvin56 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Nie 05 Lut, 2012 19:09
Świetna gierka! Już od kilku dni nie mamy informacji o projekcie... Mam nadzieję, że nie ukończyłeś nad nią pracy.

Odpowiedz do tematu