| Ogłoszenie |
Administracja Forum
|
|
Paradox (Demo) |
| Autor |
Wiadomość |
Amelanduil

Preferowany:

|
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 12:38
|
|
|
|
(cóż, poprzednia opinia była jedynie na pierwszy rzut oka, co było trochę... nieadekwatne) No cóż, tak czy inaczej, przeszedłem demo. I powiem ci jedno:
Gra jest naprawdę dobra! Wątek główny mnie wciągnął, podzielam opinię Darknesssa. Dialogi są dobrze napisane, dobrym językiem (w sensie, wiesz o co mi chodzi, nie jest to byle jaki simple english ^^). Relacje między postaciami widać że będą dopracowane, zapowiadają się też dobre zwroty akcji. Urzekła mnie ta gra, powiem ci szczerze. A jak JA mówię, że coś mnie urzekło, to coś w tym jest ^^
Audio też stoi na dobrym poziomie. A co do tego nieszczęsnego wątku amnezji... To o ile w innych produkcjach wykorzystują go nieumiejętnie, to tutaj jest wykorzystany naprawdę dobrze. W sumie ten motyw to nawet jest coś na pograniczu amnezji, tak nie do końca amnezja... coś ciężkiego do nazwania. Masz rację, że wprowadza gracza w lekki błąd, jak sam to napisałeś powyżej ^^ | Cytat: | | Tak, na pewno jest sporo gier o amnezji, chociaż użycie słowa "amnezji" w tej grze też nie jest do końca trafne, wręcz przeciwnie. Specjalnie użyłem tego słowa by wprowadzić w lekki błąd gracza, w którym również znajduje się główny bohater (nie powinienem tego zdradzać ^^). | Taak, coś w tym jest, że nie powinieneś tego zdradzać ^^
Polecam tą grę jak najbardziej ^^ |
|
|
|
Final Cloud

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 27 Sty, 2012 07:41
|
|
|
|
Cieszę się, że się podobało! :D
W późniejszym etapie gry, ze względu na to, że odwiedzi już się trochę "bogatsze" miejsca, popracowałem trochę nad swoimi umiejętnościami mappingu. Idzie mi coraz z tym lepiej. Oto screen z mieszkania burmistrza:
Mayor's House
Co do poziomu trudności. Główny wątek będzie na tyle łatwy by każdy nie miał żadnego problemu z zapoznaniem się z fabułą Paradox. Wyskoczę z czymś trudniejszym przy questach pobocznych, które, tak, będą, ale nie za wiele. W końcu wolałbym jednak skończyć całą grę. ;)
Już nawet dodałem parę funkcji do Battle Systemu by było ciekawiej. Stay Tuned. |
________________________ Paradox (Demo) -> Kliknij tutaj! |
|
|
|
Final Cloud

Preferowany:

|
Wysłany: Sro 29 Lut, 2012 19:16
|
|
|
|
Minął prawie miesiąc od mojego ostatniego wpisu, pomyślałem, że warto dać znać co i jak. Prace nad projektem "Paradox" trwają, powiem szczerze, iż nie jest łatwo ale sporo przy tym zabawy i mam nadzieję, że pełna wersja sprosta Waszym wymaganiom. A skoro już o pełnej wersji mowa to dziś ukończyłem ok. 50% projektu. Jest dobrze.
Żeby nie było sucho, nowe screeny:
|
________________________ Paradox (Demo) -> Kliknij tutaj! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |