Ogłoszenie 

Uwaga! To forum jest w trybie offline.
Wszelką pomoc uzyskasz pod adresem
forum.ultimateam.pl

Administracja Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Nekromatron I
Autor Wiadomość
Valdali 

Preferowany:
RPG Maker VXAce

Ranga RM:
1 gra

Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 20:08
jako oficjalny tester ów gdy stwierdzam ze screeny (ten jak i inne które "prywatnie" widziałem są fajne) :mrgreen:

... dla czepialski, na tym screenie "ziemia" jest "betonem" gdyż jest to kraina umarłych, więc proszę to... yhym uszanować :-P

pozdrawiam

Moimi Mistrzami i Wielkimi Nauczycielami są: Melvin i Angius!

Dziennik Krejzolów:
Ayene
Angius
Melvin
Yoroiookami
CrasheR
Finwe

Moi ziomale :D

Diablo 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 20:14
właściwie chyba "beton" jest "ziemią" i to szarą

RalofTemerczyk 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 16:55
Oki, daj nowe demo.
Muzyka z walki była fatalna, ale soundtrack z gothica mi się podobał. Wreszcie jesteśmy złymi! Jeeeach. Title jest za... to znaczy bardzo fajny. Mapping jest 100 razy lepszy od twoich poprzednich gier, nie wiem czemu w umiejętnościach jest Combinacja. A walki są trochę za łatwe.

Teraz ocena.
Grywalność - 5/6
Mechanika - 6/6
Muzyka - 6/6
Grafika - 5/6
Klimat - 5/6
Ogółem 5,4 dobrze ci idzie, a nowa muzyka ( ta z gothic 3 ) wymiata :D.

Diablo 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 18:52
Nowe demo bedzie juz niedlugo gdyz koncze miasto umarlych. Ps. Przeszedl ktos demo moje do teraz?

Wiedzminmiki - mam zamiar zamiescic wiecej soundtrackow nie tylko z g3, ale tez g2 i g1

CrasheR 

Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 21:00
Twój title. Jeżeli się nie podoba, to zrozumiem xD
Robiony na szybko.

Diablo 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 22:52
CrasheR jestes bogiem! Swietne. Masz miejsce specjane w creditsach kolo Valdali`ego.

RalofTemerczyk 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 12:34
Mam pytanko, zamieścisz tą muzykę z g1 ze starego obozu? Nadaje się do miast\wiosek. A na titlu CrasheRa będzie lepiej widać te napisy nowa gra itp.
XAS ABS
Otwarty świat
Multum zadań pobocznych
Gra ukończona w 5%

CrasheR 

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 13:12
Projekt ciekawy, nie będę ukrywał, w dodatku widzę, że używasz polskiej wersji menu by mog wykonanej przeze mnie xD Ogólnie, to te grafiki mym zdaniem nadają się do śmietnika, nie przyłożyłem się do nich za bardzo, będzie trzeba je poprawić.

Cytat:
1.Mam specjalną prośbę do jednego z guru Rpg Makera na forum, a mianowicie Crasher'a. Proszę wspomóż mnie swoimi boskimi grafikami w razie potrzeby!

Wtf :shock:

Diablo 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 15:28
Rzeczywiscie menu przypadlo mi do gustu. Title lepsze od tego w moim wykonaniu. Grafiki twoje realy mi sie podobaja. A co do muzy - muza z gothica musi byc gdyz fabula gry nawiazuje do serii gothic.

Yoroiookami 

Omnomnomnom

Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
3 gry

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 15:56
Już, już, bez tej gupiej skromności Kraszerku :taktak: .
Bardzo ładnie zrobione. :roll:

No więc pograłem trochę i muszę powiedzieć że bardzo podoba mi się pomysł. Miło widzieć to swobodne poruszanie się przez płotki i po dachach, choć nie do końca rozumiem...eem...geometrię tej gry. :roll:
Oczywiście jest kilka błędów, między innymi to, że nasz kolega Assasyn jest nieśmiertelny(choćby przy walce z pierwszym 'bossem'), to chodzenie po dachach które magicznie łączą się z ziemią trochę mnie dziwi, ale nie przeszkadza. :I Za to przy zeskakiwaniu z dachów przydałaby się animacja skoku, bo w tej chwili zeskok wygląda nieco jak błąd. :S

Projekt jest obiecujący i mam nadzieję że zostanie poprawiony i dokończony. :mrgreen:
To tylko moje zdanieee! :lala: Nie bij. :<

Diablo 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 16:03
1. Ten piewszy "boss" nie jest bossem, bo to tylko wprowadzenie do gry na razie.
2. Assasyn ma być nieśmiertelny, bo on potem odchodzi od nas.
3. Poprawa zeskoków bardzo by życie utrudniła, ale może coś wykombinuję.

Doszedłeś na polanę przed jaskinią i w ogóle? Bo wszyscy kończą demo zanim skończy się takie niby "INTRO"?

THX za ocene

Nowe Title tak wygląda:
Spoiler:

Jak możesz Crasher to popraw trochę rogi i przenieś napis do góry

Yoroiookami 

Omnomnomnom

Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
3 gry

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 19:01
Doom - :roll: proponowałbym zamiast tego coś, co imitowałoby śmierć dla tego Asasyna, bo takie robienie z kogoś na siłę nie do zabicia w grze RPG jest trochę dziwne. Można na przykład pobawić się w coś takiego, że po 'śmierci' Asasyn znika w cieniu, lub(skoro to gra o nekromancji) zostaje wskrzeszony przez bohatera, lub kogoś innego, nie wiem...boga-owcę :3

Z drugiej strony, jeżeli odchodzi 'niedługo' to nie widzę problemu. A no i daleko nie doszedłem, bo nie lubię zbytnio grać w dema. :I

CrasheR 

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 19:05
Mogłeś sprecyzować położenie napisu za pierwszym razem :-P

Diablo 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 19:21
Yoroiookami napisał/a:
Doom - :roll: proponowałbym zamiast tego coś, co imitowałoby śmierć dla tego Asasyna, bo takie robienie z kogoś na siłę nie do zabicia w grze RPG jest trochę dziwne. Można na przykład pobawić się w coś takiego, że po 'śmierci' Asasyn znika w cieniu, lub(skoro to gra o nekromancji) zostaje wskrzeszony przez bohatera, lub kogoś innego, nie wiem...boga-owcę :3

Z drugiej strony, jeżeli odchodzi 'niedługo' to nie widzę problemu. A no i daleko nie doszedłem, bo nie lubię zbytnio grać w dema. :I

Yarkendara wskrzesza Daemonius w dalszej czesci dostepnego demo :/ a ten drugi to zdrajca

Diablo 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 09:29
(To nie double, poprzedni post wygaśnie)

Fabuła( proszę podmienić)

Spoiler:

Minęło już parę lat odkąd król Rhobar III wygnał bogów z naszego wymiaru. Podczas gdy był zajęty jednoczeniem Myrthany, Varantu i Nordmaru w Nieznanych krainach powstała cywilizacja. Nie wierzono tam w Innosa czy Beliara, ale wszyscy czcili pożądek Adanosa.
Assasyni pilnowali nekromantów. Nekromanci pilnowali zachowanie assasynów. Ale coś się zmieniło. Wśród assasynów zaczęły krążyć słowa : "On się przebudził, on powrócił". Wielki mistrz opętany przez Niego doznał wizji. Widział jak człowiek - wybraniec Adanosa kończy jego żywot. Wysłał go więc na samobójczą misję bez celu do Smoczej Grani, gdzie bitwę o miasto wygrywał Baaldar Potężny, jednak bohaterowi udało się go zabić. Mistrz nie chcąc dłużej czekać zabił Yarkendara. Nie wiedział jednak, że właśnie przyczynił się do swojej zguby...

Odpowiedz do tematu