Ogłoszenie 

Uwaga! To forum jest w trybie offline.
Wszelką pomoc uzyskasz pod adresem
forum.ultimateam.pl

Administracja Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Ayene
Pon 02 Maj, 2011 09:17
Memory Shattered: Demon's Rage
Autor Wiadomość
postrach1992 

Preferowany:
RPG Maker XP

Wysłany: Pią 02 Lip, 2010 16:18
Ok Yuri tera ja ....
postacie:10/10 dobrze opisane
fabuła 9/10 interesujące
mapping 8/10 troszke za pustawo

powodzenia w dalszym worzeniu

Yoroiookami 

Omnomnomnom

Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
3 gry

Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 14:30
Zamieściłem linki do ściągnięcia pierwszej części gry ;)

CreeperCrisis 

Preferowany:
RPG Maker VXAce

Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 15:56
Dobra to daję komentarz. Mogę przyznać, polecam zagrać. Mapy poprawione, dialogi wspaniałe, klimat również. Jestem "Testerem" i mogę powiedzieć, że gra jest rewelacyjna.

Sabikku 

Nagrody:
UF i UFT2 Winner

Ranga RM:
4 gry

Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 00:22
No to tak, pozytywny oczywiście motyw skradania, choć nieco zmarnowany, bo trwał stanowczo za krótko. Do tego z początku irytowała prędkość poruszania się postaci. Co do fabuły - w dobrej fabule powinna być dobra motywacja i umiejętne prowadzenie gracza do przodu kolejnymi scenkami. Pomysł był fajny, nawet bardzo, ale brakuje i prowadzenia do przodu (miejscami), i motywacji. Bo cholerka, strasznie mi się nie chce podlewać tego pola roślinek :>, chodząc z prędkością żółwia. Ani czekać na powrót tej magdaleny (swoją drogą, też bym chciał żeby nieznajomą dziewczynę spotkaną na ulicy targało sumienie, jeśli mnie u siebie nie przenocuje ^^), poza tym że nie wiem kim jest brat Vincenta i trochę trudno zrozumieć wszystkie początkowe sceny. Dialogi miejscami całkiem leżą, miejscami na średnim poziomie - proponuję rozpisywać je sobie wcześniej w notatniku/wordzie, łatwiej ci będzie kontrolować ich spójność i sens.
No i jeszcze od strony technicznej. Instalator troszkę niepotrzebny i wadliwy ('c:\windows'), autofontinstall też coś nie zadziałał. Ekranu nie rozjaśnia się od jasnego do jeszcze bardziej jasnego, tylko od czarnego do jasnego. Znaczy się, przejścia różnych efektów itp powinny następować od ciemnego ekranu (przykład - pierwsza mapa po kliknięciu Nowa Gra). Zdarzenia ładnie zrobione (poruszanie, animacje), ale wszędzie wieje małą niekonsekwencją (technicznie), poziom gry raz opada na spód, raz skacze wzwyż. Mapa z podlewaniem kwiatków była stanowczo za duża (u mnie oznacza to lagi, polecam nie przekraczać rozmiary 40x40), a jak dodać do tego brak save'a, powolne chodzenie, czarno-białych farmerów (?), brak doinformowania co mam robić (od wyjścia z domu magdy w ogóle brak prowadzenia gracza, gubiłem się) i wielkie pole do podlania ... --> wszystko to bardzo zniechęca do gry :). Dodam jeszcze ukradkiem, że mapping słaby, ale przeżyłbym z szybszym tempem gry.
Ogólnie od strony technicznej nie jest źle, gorzej z nierównym poziomem całości (muzyka raz pasuje, raz nie, dialogi raz dopracowane, raz w ogóle niezrozumiałe, raz prowadzenie gracza do przodu, raz super wolność itd).

Trochę namęciłem i się rozpisałem, mam nadzieję w miarę konstruktywnie :-P .

Lartarin 

Ranga RM:
4 gry

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 06:59
Heh... Sabikku nadmienił prawie o wszystkim. Zgadzam się z kwestią maratonu z konewką po wielkim polu. Instalator też nie przypadł mi do gustu, po co on... Mapping jest okej, muzyka "tysz". Motyw z początku to takie klisze (lochy, bohater budzi się heh... ^^), dialogi nieco banalne. Ogólnie rzecz ujmując, to całkiem dobrze. Początek jednak, za wolno się rozkręca. Aa... i ta zieleninka nad bohaterem ^^.

Yoroiookami 

Omnomnomnom

Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
3 gry

Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 08:43
Mogę prosić o jakieś konkrety, screeny? >_>
W większości przypadków nawet nie wiem co macie na myśli.

radek02 

Preferowany:
RPG Maker VX

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 08:57
jak to "projekt przerwany" ? takich gier się nie przerywa !

Dołącz do grupy makerowiczów na nk ! http://nk.pl/#grupy/29610

Yoroiookami 

Omnomnomnom

Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
3 gry

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 11:03
radek02 - niestety pierwsza część mnie trochę zniechęciła :P
Myślę że wrócę do tworzenia drugiej części za jakiś czas, ale na razie lepiej dać sobie spokój...no i jestem w trakcie tworzenia nowego projektu.

Odpowiedz do tematu