Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Sob 21 Lis, 2009 20:42
Noce i Dnie
~ Noce i Dnie ~
KrĂłtki opis
Skrypt dodaje opcjÄ zmiany dnia i nocy. Dodatkowe jego funkcje umoĹźliwiajÄ ustawienie konkretnych grup potworĂłw atakujÄ cych np. nocÄ oraz konfiguracjÄ zdarzeĹ warunkowanych aktualnÄ porÄ dnia lub dniem tygodnia.
UWAGA! UĹźycie skryptu jest doĹÄ problematyczne. Zaleca siÄ dokĹadne przeczytanie instrukcji (patrz skrypt w demie).
Autor skryptu
KGC [http://ytomy.sakura.ne.jp/]
TĹumaczenie i poprawki
Ayene [yurika@o2.pl]
KompatybilnoĹÄ
Tylko VX. Nie powinien wchodziÄ w kolizjÄ z innymi skryptami.
Skrypt
Zamieszczony w demie wraz z dodatkowym skryptem...
Demo
Screenshot
za bardzo nie ma, jak go zrobiÄ
Instrukcja
1. Wklej skrypt nad "Main" w Edytorze Skryptu.
2. Reszta instrukcji znajduje siÄ w treĹci skryptu.
Ĺwietny skrypt! A i demo fajnie zrobione hehe Nie przepuszczÄ cie chyba Ĺźe przyjdziesz gdy bÄdÄ spaĹ a wtedy masz bana! hehe albo masz krysztaĹ "Hrum Hrum" Nie no ale na powaĹźnie wiÄcej takich skryptĂłw!
SprawdzaĹam, moĹźna ^^ co musisz zrobiÄ - stworzyÄ common event w ktĂłrym ustawiasz warunki - kiedy zmienna nr 11 (taka jak w demie) jest rĂłwna 0 to Play BGM i jakiĹ wybierz, jeĹli zmienna nr 11 jest rĂłwna 1 to inna muzyka itd. do wartoĹci zmiennej rĂłwnej 3.
WartoĹci zmiennej:
0 - poĹudnie
1 - wieczĂłr
2 - noc
3 - rano
Ale to nie wszystko - w common evencie musisz dodatkowo ustawiÄ trigger parallel i wybraÄ nowy przeĹÄ cznik, nazwij go dowolnie. NastÄpnie przechodzisz na pierwszÄ mapÄ i dajesz na niej nowe zdarzenie rĂłwnolegĹe (czyli parallel) i w jego poleceniach wpisujesz tylko wybrany switch na ON.
Chyba zrozumiale napisaĹam. A jak nie to zobrazujÄ.
________________________ Nie ma Ĺniegu, a na ulicach peĹno baĹwanĂłw ^^
Wszystko gra, taĹczy i Ĺpiewa. DziÄki za fatygÄ.
EDIT: skrypt "Thomas Edison" (ze ĹwiatĹami) ma opcjÄ "czy posiadasz skrypt KGC-day/night"
kiedy tam zaznaczam true - bardzo "ostro" (natychmiastowo) uruchamia siÄ poranek i wieczĂłr zaĹ poĹudnie i noc aktywujÄ siÄ stopniowo i Ĺagodnie (a co za tym idzie prawidĹowo). Czy zaznaczenie w tej linijce "false" bÄdzie miaĹo wiÄkszy wpĹyw na skrypt "Thomas Edison"?
A ja mam pytanko :) Wiem, Ĺźe istnieje wersja skryptu, z 6-cioma porami dni, czy ktoĹ mĂłgĹby jÄ udostÄpniÄ, bo miaĹem jÄ na zewnÄtrznym dysku twardym, ale padĹ mi zasilacz i nie mogÄ siÄ do niego dostaÄ, a przydaĹaby mi siÄ "wersja powiÄkszona" :)
Z gĂłry dziÄki !
________________________ Embrace your dreams... And... whatever happens... protect your honor...
Interesuje CiÄ moja gra ? Dowiedz siÄ wiÄcej TUTAJ lub na FORUM GRY
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum